Land
Spanje
Rioja
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fruitig & zacht

2022

Diamante Semi Dulce Rosado

Bodegas Franco Espańolas, Rioja

€ 7,80*
0.75l · € 10,40/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Groeiregio: Rioja, Spanje
  • Druivensoort: Garnacha, Viura
  • Smaak: Licht zoet, fruitig, verfrissend
  • Gastronomische combinatie: Mediterrane keuken, desserts
  • Onderscheidingen: Wine Enthusiast (2019) - 88 punten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Valdecuevas Rosado Flor Itura Vino de la Tierra Castilla y León
    Valdecuevas
    Rosado Flor Itura Vino de la Tierra Castilla y León
    € 8,95*
    Bodegas Beronia Beronia Rosado
    Bodegas Beronia
    Beronia Rosado
    € 9,15*
    Bodegas El Meson El Meson Rosado
    Bodegas El Meson
    El Meson Rosado
    € 6,87*
    Pinord Clos de Torribas Rosado
    Pinord
    Clos de Torribas Rosado
    € 8,01*
    Valdecuevas Rosado Flor Itura Vino de la Tierra Castilla y León
    Valdecuevas
    Rosado Flor Itura Vino de la Tierra Castilla y León
    € 8,95*
Beschreibung

Wijn noot: Diamante Semi Dulce Rosado

De Diamante Semi Dulce Rosado is een heerlijk fruitige roséwijn geproduceerd door Bodegas Franco Espańolas in de befaamde Rioja wijnstreek in Spanje. Deze halfzoete wijn wordt gekenmerkt door zijn levendige roze kleur en intense bouquet van rode bessen en exotisch fruit. In de mond heeft hij een aangename zoetheid met frisse en fruitige smaken die perfect in balans zijn. Diamante Semi Dulce Rosado is ideaal als aperitief of als begeleider van lichte voorgerechten, salades of visgerechten. Een echte traktatie voor liefhebbers van fruitige en verfrissende wijnen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Diamante Semi Dulce Rosado

De halfzoete roséwijn Diamante Semi Dulce Rosado van Bodegas Franco Españolas past goed bij verschillende gerechten, zoals: 1. kipsalade met een lichte mayonaisedressing. 2. fruitige salades met geitenkaas of feta. 3. lichte vleesgerechten zoals kip of varkensvlees in roomsaus. 4. mediterrane voorgerechten zoals tapas, antipasti of olijven. 5. gegrilde groentegerechten, vooral gegrilde paprika, aubergine of courgette. 6. gerechten met Aziatische of Mexicaanse smaken die de zoetzure smaken van de wijn kunnen aanvullen. 7. desserts zoals fruitige taartjes, romige cheesecakes of fruit met room. 8. lichte hapjes zoals een bruschetta van tuinbonen of knoflookgarnalen. In principe laat het halfzoete karakter van de wijn een zoete paprika- of pepersmaak naar voren komen, die bij veel gerechten past.

Bodegas Franco Espańolas

Bodegas Franco Espańolas de wijnmaker achter Diamante Semi Dulce Rosado

Bodegas Franco Espańolas is een gerenommeerd wijnhuis uit de beroemde wijnstreek Rioja. Al meer dan 125 jaar maakt het wijnhuis indruk met zijn unieke wijncreaties uit de Rioja-Alta regio. De combinatie van traditionele landbouwmethoden en moderne wijntechnologie stelt de wijnmakers in staat om ongelooflijke wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren. Bodegas Franco Espańolas biedt een breed scala aan wijnen, van krachtige rode wijnen tot delicate witte wijnen. De wijnen onderscheiden zich door een evenwichtige smaak die wordt gekenmerkt door unieke aroma's en een lange afdronk. De wijncollecties van Bodegas Franco Espańolas hebben talloze prijzen gewonnen en worden gewaardeerd door zowel klanten als wijncritici. De wijnmakerij herbergt indrukwekkende historische architectuur die bezoekers meeneemt naar een andere tijd. Het is een plek waar je de schoonheid en rust van de wijnbouw in de Rioja-regio kunt ervaren. De vriendelijke gastvrijheid en het deskundige advies van het team maken het wijnproeven bij Bodegas Franco Espańolas tot een onvergetelijke ervaring. Al met al is Bodegas Franco Espańolas de perfecte keuze voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een authentieke en onvergetelijke ervaring in het hart van Rioja. De wijnen van deze wijnmaker zijn een waar eerbetoon aan het unieke terroir van de regio en zullen zeker indruk maken.


Rioja

die Rebsorte des Diamante Semi Dulce Rosado



Rioja

Rioja het teeltgebied van de Diamante Semi Dulce Rosado

Het wijnbouwgebied Rioja, gelegen in het hart van Spanje, is een paradijs gezegend met ideale omstandigheden voor het verbouwen van uitstekende wijnen. Als sommelier is het voor mij altijd een genoegen om een exquise druppel uit deze regio te proeven en de veelzijdige smaken van Rioja-wijnen te ontdekken. Gevormd door de vlaktes van de Ebro-vallei, de uitlopers van de Sierra Cantabria en de koele bries van de Atlantische Oceaan, combineert Rioja zorgvuldige traditie met innovatieve technieken en is het een van de meest diverse wijnbouwgebieden ter wereld. De verschillende microklimaten en bodems, variërend van kalksteen tot grind en klei, maken een breed scala aan wijnstijlen mogelijk en in het hart van deze regio ligt de befaamde productie van rode wijn. De belangrijkste druivensoort is natuurlijk de Tempranillo druif, die krachtige maar fijne rode wijnen produceert met aroma's van bessen, pruimen en tabak. Hij wordt vaak gecombineerd met andere druivensoorten zoals Garnacha, Mazuelo en Graciano om complexiteit en structuur toe te voegen. De wijnen die hier worden geproduceerd zijn ongelooflijk veelzijdig. Of je nu kiest voor een jonge en frisse 'Joven', een elegante en complexe 'Reserva' of een diepe en luxueuze 'Gran Reserva', Rioja biedt wijnliefhebbers een verscheidenheid aan mogelijkheden. Maar Rioja is meer dan alleen rode wijn. De regio produceert ook opmerkelijke witte en rosé wijnen. Viura, ook bekend als Macabeo, is de dominante druivensoort voor de witte wijnen en maakt indruk met frisse, fruitige witte wijnen en leeftijdswaardige, complexe wijnen. Dit indrukwekkende wijnbouwgebied streeft er altijd naar om zijn tradities te behouden, maar evolueert tegelijkertijd en gaat nieuwe uitdagingen aan. Het rust nooit op zijn lauweren en heeft daardoor een uitstekende reputatie opgebouwd, die het keer op keer bevestigt. Als sommelier waardeer ik dit voortdurende streven naar perfectie, omdat het me in staat stelt om steeds weer nieuwe smaakwerelden te ontdekken in de wijnen van Rio.



Diamante Semi Dulce Rosado wordt geproduceerd door Bodegas Franco Espańolas in het teeltgebied Rioja in Spanje.
Als je Diamante Semi Dulce Rosado lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas Franco Espańolas misschien ook lekker.
Bodegas Franco Espańolas en Diamante Semi Dulce Rosado zijn afkomstig van Rioja.

Details

Extra informatie: Diamante Semi Dulce Rosado

Naam Diamante Semi Dulce Rosado
Wijnbouwgebied Rioja
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Tempranillo, Viura.
Rebsorte Tempranillo, Viura
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodegas Franco Españolas, C/ Cabo Noval 2 E-26009 Logroño
Wijnmaker Bodegas Franco Espańolas

€ 7,80*
0.75l·€ 10,40/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas Franco Espańolas

    Bodegas Franco Espańolas Diamante Semi Dulce Blanco
    Bodegas Franco Espańolas
    Diamante Semi Dulce Blanco
    € 7,96*
    Bodegas Franco Espańolas Bordón Crianza
    Bodegas Franco Espańolas
    Bordón Crianza
    € 8,48*
    Bodegas Franco Espańolas Diamante Semi Dulce Rosado
    Bodegas Franco Espańolas
    Diamante Semi Dulce Rosado
    € 7,80*
    Bodegas Franco Espańolas Diamante Tempranillo
    Bodegas Franco Espańolas
    Diamante Tempranillo
    € 7,59*
    Bodegas Franco Espańolas Bordón Reserva
    Bodegas Franco Espańolas
    Bordón Reserva
    € 13,02*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD