Preistipp
Prijs tip!
Land
Duitsland
Pfalz
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig
Rabatt
-11%

2023

Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken

Brogsitter & Sansibar, Pfalz

Normale prijs: € 10,82

Special Price € 9,60*

0.750l · € 12,80/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Chardonnay & Pinot Gris Pfalz QbA droog
  • Delicate fruit- en bloementonen
  • Expressieve zuurgraadstructuur, goed in balans
  • Doet denken aan rijpe appels en honingmeloen
  • Ideaal voor verfijnde vis- en gevogeltegerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Spiess Chardonnay QbA trocken
    Spiess
    Chardonnay QbA trocken 'Vom gelben Löss'
    € 10,43*
    Karl Pfaffmann Chardonnay Spätlese trocken
    Karl Pfaffmann
    Chardonnay Spätlese trocken
    € 12,16*
    Klaus Hattemer Weißweincuvée "Blanc de Blanc" Rheinhessen QbA Trocken
    Klaus Hattemer
    Weißweincuvée "Blanc de Blanc" Rheinhessen QbA Trocken
    € 9,34*
    Brogsitter & Sansibar Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken
    Brogsitter & Sansibar
    Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken
    € 9,60*
    Klaus Hattemer Weißweincuvée "Blanc de Blanc" Rheinhessen QbA Trocken
    Klaus Hattemer
    Weißweincuvée "Blanc de Blanc" Rheinhessen QbA Trocken
    € 8,95*
Beschreibung

Wijn noot: Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken

De Cuvée No. 1 - Chardonnay & Pinot Gris Pfalz QbA dry van Brogsitter & Sansibar is een uitzonderlijke witte wijn uit de belangrijke wijnstreek de Pfalz in Duitsland. Deze unieke blend combineert de beste Chardonnay- en Pinot Gris-druiven en biedt een onvergelijkbare plezierbeleving. De wijn presenteert zich in een heldere strogele kleur in het glas en verleidt met zijn intense aroma van exotisch fruit zoals ananas en mango. Er zijn ook nuances van rijpe appels en delicate citrussmaken die het bouquet een verfrissende lichtheid geven. In de mond maakt Cuvée No. 1 indruk met een evenwicht van frisheid en elegantie. De geselecteerde druiven komen van de zonovergoten wijngaarden van de Pfalz, die bekend staan om hun optimale omstandigheden en eersteklas bodem. Het droge karakter van de wijn benadrukt de fruitigheid en de evenwichtige zuurgraadstructuur, die hem een aangename drinkbaarheid geeft. Als aperitief, bij visgerechten of als solist bij speciale gelegenheden - de Cuvée Nr. 1 - Chardonnay & Pinot Gris Pfalz QbA dry van Brogsitter & Sansibar is veelzijdig en zal zowel wijnliefhebbers als kenners verrukken met zijn elegante smaakprofiel. Laat je betoveren door deze exquise witte wijn uit de Pfalz en geniet ervan in gezellig gezelschap of tijdens ontspannen momenten van vrije tijd. Cuvée No. 1 belooft een onvergetelijke wijnervaring vol finesse en verfijning.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken

Cuvée No.1 - Chardonnay & Pinot Gris Pfalz QbA droog

  • Zalm in roomsaus
  • Gebraden kipfilet
  • Salade van geitenkaas met rucola

Brogsitter & Sansibar

Brogsitter & Sansibar de wijnmaker achter Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken

Brogsitter & Sansibar is een van de bekendste wijnmakers in de Pfalz en staat voor uitstekende kwaliteit en uitstekende smaak. Het wijnhuis ligt in een van de mooiste gebieden van de Pfalz en biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap. Het wordt gerund door een competent team met jarenlange ervaring in wijncultuur en -productie. De wijngaarden van Brogsitter & Sansibar worden bewerkt volgens biologische normen, wat resulteert in een unieke en natuurlijke smaak van de wijnen. Het assortiment omvat een verscheidenheid aan wijnsoorten, van droge en fruitige witte wijnen tot volle rode wijnen. Een bijzondere specialiteit van het wijnhuis zijn de mousserende mousserende wijnen, die perfect zijn voor speciale gelegenheden. Naast de uitstekende kwaliteit van de wijnen staat wijnhuis Brogsitter & Sansibar ook bekend om zijn gastvrijheid en gezellige ambiance. Bezoekers kunnen de wijnen proeven tijdens een wijnproeverij en zich laten betoveren door de schoonheid van de Pfalz. Brogsitter & Sansibar is de ideale plek voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een uitzonderlijke smaak en ervaring.


Pfalz

Pfalz het teeltgebied van de Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken

De Pfalz, in Duitsland vaak 'Duits Toscane' genoemd, is een van de oudste en op een na grootste Duitse wijnbouwgebieden. Het ligt in het zonovergoten, mediterrane gebied in het zuidwesten van Duitsland en is een waar paradijs voor wijnliefhebbers. Als sommelier beschouw ik de Pfalz in vele opzichten als een van de meest uitzonderlijke wijngebieden ter wereld. Geografisch gezien ligt de Pfalz eigenlijk tussen het Pfälzerwald en de Rijn, maar voor ons sommeliers wordt het gedefinieerd door een verscheidenheid aan terroirs bestaande uit löss, klei, zandsteen en zelfs basalt. Deze verschillende terroirs ondersteunen de productie van een indrukwekkende reeks verschillende wijnen - van krachtige, volle rode wijnen tot elegante, frisse witte wijnen. De Pfalz is het meest bekend om zijn Rieslings, die meer dan de helft van de geproduceerde wijnen uitmaken. Als koningin van de witte wijnsoorten gedijt riesling goed op de warme bodems en profiteert het van het relatief droge klimaat in deze regio. Rieslings uit de Pfalz worden gewaardeerd om hun dichte, complexe karakter en levendige zuren, vaak met nuances van appel, peer, perzik en exotisch fruit. Maar de Pfalz heeft nog meer te bieden: Veel andere druivenrassen vinden hier de perfecte omstandigheden. Pinot Noir, Dornfelder, Portugieser voor rode wijn, maar ook Pinot Gris, Pinot Blanc, Silvaner en Gewürztraminer voor witte wijn zijn slechts enkele van de variëteiten die hier vertegenwoordigd zijn. Weg van de rijen wijnstokken biedt de Pfalz ook een schat aan historische bezienswaardigheden, waaronder talrijke middeleeuwse kastelen en charmante wijndorpjes met typische wijnbars en schilderachtige wijntavernes. Als sommelier kan ik met zekerheid zeggen dat de wijncultuur en -levensstijl in de Pfalz elke wijnliefhebber in verrukking zal brengen. De Pfalz is een wijngebied dat verrukt met zijn gevarieerde terroir, onderscheidende wijnbouwtraditie en een spannende mix van traditionele en innovatieve wijnen. De wijnen zijn net zo veelzijdig en complex als de regio zelf - een genot voor elke wijnliefhebber.



Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken wordt geproduceerd door Brogsitter & Sansibar in het teeltgebied Pfalz in Duitsland.
Als je Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken lekker vond, vind je de andere wijnen van Brogsitter & Sansibar misschien ook lekker.
Brogsitter & Sansibar en Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken zijn afkomstig van Pfalz.

Details

Extra informatie: Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken

Naam Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken
Wijnbouwgebied Pfalz
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Grauburgunder Chardonnay
Restsuiker (g/l) 4,60g/l
Zuurgraad (g/l) 5,60g/l
Serveertemperatuur 6-8°C°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weinhaus Brogsitter D 53501 Grafschaft
Wijnmaker Brogsitter & Sansibar

UVP
€ 10,82
€ 9,60*
0.750l·€ 12,80/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Brogsitter & Sansibar

    Brogsitter & Sansibar Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken
    Brogsitter & Sansibar
    Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken
    € 9,60*
    Brogsitter & Sansibar Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken
    Brogsitter & Sansibar
    Cuvée Nr.1 - Chardonnay & Grauburgunder Pfalz QbA trocken
    € 9,60*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD