Land
Spanje
Castilla
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2023

Crin Roja rosado Tierra de Castilla

Bodegas Roqueta, Castilla

€ 5,90*
0.75l · € 7,87/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende roséwijn uit de regio Castilië
  • Opwekkende smaken van rood fruit en bessen
  • Harmonieuze balans tussen zoetheid en zuurgraad
  • Perfect voor zomerse dagen en lichte gerechten
  • Spaanse wijnkunst in perfecte kwaliteit

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Felix Solis Viña San Juan Rosado
    Felix Solis
    Viña San Juan Rosado
    € 6,65*
    Felix Solis Viña San Juan Rosado
    Felix Solis
    Viña San Juan Rosado
    € 6,65*
    Bodegas Olarra Otońal Rosado
    Bodegas Olarra
    Otońal Rosado
    € 6,77*
    El Coto de Rioja Rioja El Coto rosado DOCa
    El Coto de Rioja
    Rioja El Coto rosado DOCa
    € 6,67*
    Condesa de Leganza Condesa de Leganza Rosado
    Condesa de Leganza
    Condesa de Leganza Rosado
    € 6,95*
Beschreibung

Wijn noot: Crin Roja rosado Tierra de Castilla

Heldere rosé. Fruitige, volle neus met aroma's van aardbeien en frambozen. Evenwichtige smaak, vol en fris met een langdurige, elegante en fruitige afdronk. De maceratie duurt 15 uur en gaat gepaard met het overpompen van het beslag om de karakteristieke rosékleur van de rode Tempranillo-druiven te verkrijgen. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij 16°C gedurende 10 dagen. Daarna wordt de wijn snel gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop, zodat hij fris en jong op de markt kan worden gebracht. Bodegas Roqueta is een familiebedrijf dat in 1898 werd opgericht door Ramon Roqueta. De huidige eigenaar is Valentin Roqueta, de 4e generatie. Het wijnhuis ligt in Catalonië en heeft 130 hectare wijngaarden. Roqueta bezit ook 600 hectare in Tierra de Castilla, waar deze wijn zorgvuldig wordt verbouwd. De familie streeft ernaar wijnen te produceren die jong drinkbaar, ongecompliceerd en gemakkelijk toegankelijk zijn met een typisch karakter.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Crin Roja rosado Tierra de Castilla

Drinktemperatuur 16-17°C. Past heel goed bij tapas, salades, pasta, pizza en kaas en vleeswaren.

Bodegas Roqueta

Bodegas Roqueta de wijnmaker achter Crin Roja rosado Tierra de Castilla

Bodegas Roqueta is een gerenommeerde wijnmaker in de Spaanse regio Penedès. Sinds 1880 produceert de familie Roqueta hier met veel toewijding en passie kwaliteitswijnen. De wijngaarden beslaan in totaal 400 hectare en liggen in het hart van de Penedès, aan de voet van de berg Montserrat. Hier zijn de klimatologische omstandigheden ideaal voor het verbouwen van druiven, zowel witte als rode, en Bodegas Roqueta zet zich in voor een nauwe relatie met de natuur en duurzaam wijngaardbeheer. Er worden alleen handgeplukte druiven gebruikt en de wijnbereiding gebeurt volgens traditionele methoden. De wijnen van Bodegas Roqueta zijn van uitstekende kwaliteit en worden gekenmerkt door een evenwichtig smaakprofiel. Bijzonder opmerkelijk zijn de Cava-producten, die tot de beste mousserende wijnen van Spanje behoren. Naast de wijnproductie biedt Bodegas Roqueta ook wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden. Hier kunnen bezoekers een indruk krijgen van het werk van een wijnmaker en genieten van de uitstekende wijnen tijdens een proeverij. Bodegas Roqueta is een must voor elke wijnliefhebber die op zoek is naar authentieke wijnen en een unieke natuurervaring.


Castilla

Castilla het teeltgebied van de Crin Roja rosado Tierra de Castilla

Wijnbouw speelt al sinds de oudheid een belangrijke rol in de cultuur en economie van Spanje. Met name de wijnstreek Castilië, centraal gelegen in het hart van de uitgestrekte hoogvlakte van Spanje, heeft een rijke geschiedenis van wijnbouw te bieden. Als sommelier beschouw ik de regio Castilië als een bijzonder rijke schat, die een verscheidenheid aan eersteklas exquise wijnen voortbrengt. De unieke geografie en het semi-aritmetische klimaat creëren de ideale omstandigheden voor krachtige, diepe rode wijnen en subtiele, elegant gelaagde witte wijnen. De regio staat bekend om zijn verscheidenheid aan druiven van hoge kwaliteit, zoals Tempranillo, Garnacha en Cabernet Sauvignon voor rode wijnen en Verdejo en Viura voor de productie van witte wijn. Elke druivensoort, geteeld op de mineraalrijke bodems, zorgt voor unieke karakters voor hun respectievelijke wijnen. Wijnen uit Castilla worden gekenmerkt door de kenmerkende mix van rijp, donker fruit en elegante kruiden. De rode wijnen staan bekend om hun diepte en structuur met evenwichtige tannines, terwijl de witte wijnen verfrissend en verkwikkend zijn en een vleugje tropisch fruit hebben. Het wijnhuis Dominio de Punctum in Castilla staat bijvoorbeeld bekend om zijn milieubescherming en biologische landbouw. Hun Roble Cabernet Sauvignon is een prachtige rode wijn met een rijke smaak en elegante body en vertegenwoordigt het beste wat de regio te bieden heeft. Samengevat zijn de wijnen uit Castilië een product van eeuwenoude wijnbouwtradities en aandacht voor detail. Als sommelier kan ik niet anders dan de prachtige verscheidenheid en kwaliteit van de wijnen uit deze Spaanse regio waarderen. Castilië is zeker een van de insidertips die je als echte wijnkenner zou moeten ontdekken.



Crin Roja rosado Tierra de Castilla wordt geproduceerd door Bodegas Roqueta in het teeltgebied Castilla in Spanje.
Als je Crin Roja rosado Tierra de Castilla lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas Roqueta misschien ook lekker.
Bodegas Roqueta en Crin Roja rosado Tierra de Castilla zijn afkomstig van Castilla.

Details

Extra informatie: Crin Roja rosado Tierra de Castilla

Naam Crin Roja rosado Tierra de Castilla
Wijnbouwgebied Castilla
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten 100% Tempranillo
Wijnverwerking De maceratie duurt 15 uur en gaat gepaard met het overpompen van het beslag om de karakteristieke rosékleur uit de rode Tempranillo-druiven te extraheren. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij 16°C gedurende 10 dagen. Daarna wordt de wijn snel gebotteld en vrijgegeven voor de verkoop, zodat hij fris en jong op de markt kan worden gebracht.
Restsuiker (g/l) < 2 g/l
Zuurgraad (g/l) 3,4 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Masia Roqueta, 08279 Santa Maria d’Horta d’Avinyó, Barcelona, Spanien
Wijnmaker Bodegas Roqueta

€ 5,90*
0.75l·€ 7,87/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas Roqueta

    Bodegas Roqueta RRR Tres Erres blanco semi dulce
    Bodegas Roqueta
    RRR Tres Erres blanco semi dulce
    € 5,83*
    Bodegas Roqueta Crin Roja rosado Tierra de Castilla
    Bodegas Roqueta
    Crin Roja rosado Tierra de Castilla
    € 5,90*
    Bodegas Roqueta Crin Roja blanco Tierra de Castilla
    Bodegas Roqueta
    Crin Roja blanco Tierra de Castilla
    € 5,90*
    Bodegas Roqueta Crin Roja tinto Tierra de Castilla
    Bodegas Roqueta
    Crin Roja tinto Tierra de Castilla
    € 5,90*
    Bodegas Roqueta Crin Roja blanco Tierra de Castilla SALE
    Bodegas Roqueta
    Crin Roja blanco Tierra de Castilla SALE
    € 4,95*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD