Land
Spanje
Rioja
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fris & fruitig

2022

Otońal Rosado

Bodegas Olarra, Rioja

€ 6,77*
0.75l · € 9,03/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende en aromatische rosé uit de Rioja-regio
  • Tonen van rood fruit, citrusvruchten en bloemen
  • Ideaal bij salades, zeevruchten en gegrilde kip
  • Evenwichtig, met aangename zuren en een zachte textuur
  • Afkomstig van oude Garnacha wijnstokken en verbouwd op leisteengrond

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Felix Solis The Guv´Nor Rosado
    Felix Solis
    The Guv´Nor Rosado
    € 7,66*
    Bodegas Valdemar Conde Valdemar Rosado Rioja DOCa
    Bodegas Valdemar
    Conde Valdemar Rosado Rioja DOCa
    € 7,91*
    Bodegas San Martín de Unx Goanail
    Bodegas San Martín de Unx
    Goanail
    € 7,53*
    El Coto de Rioja Rioja El Coto rosado DOCa
    El Coto de Rioja
    Rioja El Coto rosado DOCa
    € 6,92*
    Bodegas Agronavarra Pleno Rosado
    Bodegas Agronavarra
    Pleno Rosado
    € 5,84*
Beschreibung

Wijn noot: Otońal Rosado

Mooie zalmroze, intense, gevarieerde smaken gaan hand in hand met een beknopte zuurgraad en eindigen in een lange, aanhoudende afdronk.
Bodegas Olarra is toegewijd aan de filosofie dat een perfecte verzorging van de druiven essentieel is voor een uitstekende wijn. Daarom wordt elk detail nauwlettend in de gaten gehouden: de selectie van het fruit, de oogst per perceel, de bewaking van de wijngaarden. Het hele jaar door geeft een team van wijnmakers van het wijnhuis voortdurend advies aan elke wijnmaker en volgt het de ontwikkeling van de wijngaarden op de voet. Dit helpt bij de diagnose van behandelingen, snoei- of oogstdata voor de tijd erna, allemaal met het doel om de beste druiven te oogsten die aan alle hoge eisen voldoen. Bodegas Olarra gebruikt alleen fruit dat voldoet aan een reeks strenge voorwaarden voor de productie van zijn wijnen: onberispelijke hygiënische status, lage productie, ideale rijpheid... Voordat de druiven de wijnmakerij binnenkomen, wordt een nieuw selectieproces uitgevoerd om de verschillende kwaliteiten van de druiven te herkennen en te scheiden. Dit proces maakt het mogelijk om meer dan 25 analytische parameters te bepalen met betrekking tot de rijpheid en de hygiënische status van het fruit. De wijnmakerij weigert daarom iedereen die niet aan de vereiste niveaus voldoet.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Otońal Rosado

De Otońal Rosado van Bodegas Olarra past goed bij gerechten zoals gegrilde vis of groentespiesjes, zalmcarpaccio of geroosterde kip met rozemarijn. Het is ook een goede begeleider van zomerse salades met geitenkaas of Aziatisch geïnspireerde gerechten zoals sushi of Thaise curry. Ook lekker als aperitief of bij een picknick in de buitenlucht.

Bodegas Olarra

Bodegas Olarra de wijnmaker achter Otońal Rosado

Bodegas Olarra is een gerenommeerd wijnhuis uit de Rioja-streek in Spanje. Sinds de oprichting in 1973 ligt de focus op de productie van kwaliteitswijnen met veel karakter en een onderscheidende smaak. Het wijnhuis wordt gekenmerkt door zijn bijzondere architectuur, die doet denken aan een middeleeuws kasteel en een echte blikvanger is. Met de moderne apparatuur wordt het traditionele ambacht van wijnbouw op het hoogste niveau uitgevoerd. De wijnen van Bodegas Olarra hebben een intense kleur en stralende glans, met een kenmerkend aroma en een volle smaak die de onmiskenbare Riojadruif perfect tot zijn recht laat komen. Het wijnhuis hecht veel belang aan duurzaam en milieuvriendelijk werken. Dit is nog een reden waarom Bodegas Olarra een pionier is in de Rioja-regio en wordt gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld.


Rioja

Rioja het teeltgebied van de Otońal Rosado

Het wijnbouwgebied Rioja, gelegen in het hart van Spanje, is een paradijs gezegend met ideale omstandigheden voor het verbouwen van uitstekende wijnen. Als sommelier is het voor mij altijd een genoegen om een exquise druppel uit deze regio te proeven en de veelzijdige smaken van Rioja-wijnen te ontdekken. Gevormd door de vlaktes van de Ebro-vallei, de uitlopers van de Sierra Cantabria en de koele bries van de Atlantische Oceaan, combineert Rioja zorgvuldige traditie met innovatieve technieken en is het een van de meest diverse wijnbouwgebieden ter wereld. De verschillende microklimaten en bodems, variërend van kalksteen tot grind en klei, maken een breed scala aan wijnstijlen mogelijk en in het hart van deze regio ligt de befaamde productie van rode wijn. De belangrijkste druivensoort is natuurlijk de Tempranillo druif, die krachtige maar fijne rode wijnen produceert met aroma's van bessen, pruimen en tabak. Hij wordt vaak gecombineerd met andere druivensoorten zoals Garnacha, Mazuelo en Graciano om complexiteit en structuur toe te voegen. De wijnen die hier worden geproduceerd zijn ongelooflijk veelzijdig. Of je nu kiest voor een jonge en frisse 'Joven', een elegante en complexe 'Reserva' of een diepe en luxueuze 'Gran Reserva', Rioja biedt wijnliefhebbers een verscheidenheid aan mogelijkheden. Maar Rioja is meer dan alleen rode wijn. De regio produceert ook opmerkelijke witte en rosé wijnen. Viura, ook bekend als Macabeo, is de dominante druivensoort voor de witte wijnen en maakt indruk met frisse, fruitige witte wijnen en leeftijdswaardige, complexe wijnen. Dit indrukwekkende wijnbouwgebied streeft er altijd naar om zijn tradities te behouden, maar evolueert tegelijkertijd en gaat nieuwe uitdagingen aan. Het rust nooit op zijn lauweren en heeft daardoor een uitstekende reputatie opgebouwd, die het keer op keer bevestigt. Als sommelier waardeer ik dit voortdurende streven naar perfectie, omdat het me in staat stelt om steeds weer nieuwe smaakwerelden te ontdekken in de wijnen van Rio.



Otońal Rosado wordt geproduceerd door Bodegas Olarra in het teeltgebied Rioja in Spanje.
Als je Otońal Rosado lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas Olarra misschien ook lekker.
Bodegas Olarra en Otońal Rosado zijn afkomstig van Rioja.

Details

Extra informatie: Otońal Rosado

Naam Otońal Rosado
Wijnbouwgebied Rioja
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12
Druivensoorten Tempranillo, Garnacha, Graciano
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodegas Olarra S.A., Logrońo (Spain) R.E.N. 5152-LO
Wijnmaker Bodegas Olarra

€ 6,77*
0.75l·€ 9,03/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas Olarra

    Bodegas Olarra Anares Crianza
    Bodegas Olarra
    Anares Crianza
    € 7,76*
    Bodegas Olarra Anares Reserva
    Bodegas Olarra
    Anares Reserva
    € 9,54*
    Bodegas Olarra Acantus Merlot Rosado
    Bodegas Olarra
    Acantus Merlot Rosado
    € 5,41*
    Bodegas Olarra Acantus Sauvignon Blanc
    Bodegas Olarra
    Acantus Sauvignon Blanc
    € 5,37*
    Bodegas Olarra Otońal Tinto
    Bodegas Olarra
    Otońal Tinto
    € 6,92*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD