Land
Spanje
Rioja
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2020

Crianza

Bodegas LAN, Rioja

€ 9,35*
0.75l · € 12,47/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rioja: Beroemde Spaanse wijnstreek
  • Crianza: Minstens 2 jaar gerijpt, hoge kwaliteit
  • Tempranillo basis: Karakteristieke rode wijndruif van Spanje
  • Complexe smaak: fruitig, kruidig en balsamico noten
  • Perfecte harmonie: balans tussen zuurgraad en fruit

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Nodus Viña Capellana Tinto de Autor Barrica
    Bodegas Nodus
    Viña Capellana Tinto de Autor Barrica
    € 9,03*
    Bodegas Nodus Viña Capellana Tinto
    Bodegas Nodus
    Viña Capellana Tinto
    € 7,34*
    Felix Solis Mucho Mas Black Edition
    Felix Solis
    Mucho Mas Black Edition
    € 10,58*
    Bodegas Garcia Carrion Pata Negra Roble, Valdepenas DO
    Bodegas Garcia Carrion
    Pata Negra Roble, Valdepenas DO
    € 6,25*
    Criadores de Rioja El Guardián Crianza Tinto
    Criadores de Rioja
    El Guardián Crianza Tinto
    € 8,01*
Beschreibung

Wijn noot: Crianza

Bodegas Lan, Rioja, Spanje. Rode wijn, barrique. Druivensoort: 100% Tempranillo. Alcohol: 13,5% vol. Dichte kersenrode kleur met een robijnrode basis en paarse tint. Complexe aroma's vanaf de eerste indruk. Daarom werd de rijping op eikenhout relatief kort gehouden om de harmonieuze balans tussen de houttonen en de mooie rijpe fruitaccenten, vooral de wilde bessen, te behouden. Een expressieve wijn die ook sappig en gelaagd van smaak is. De harmonieuze ervaring in de mond wordt gekenmerkt door elegante, zoete tannines. De afdronk is lang en zuiver met een aangename herinnering. De Bodegas werd opgericht in 1972, de oprichters wilden met de naam LAN uitdrukken wat de provincies van Rioja vertegenwoordigden in 1972 (Logroño, Alava, Navarra). Bodegas Lan is zeker een van de beste wijnhuizen in Rioja. Op het landgoed van 70 hectare, vlakbij de Ebro, op de grens tussen Rioja en Álava, worden voornamelijk Tempranillo en Mazuelo verbouwd. Op de wijngaarden van Lan wordt al sinds de Romeinse tijd wijn verbouwd. Lan is een van de pioniers op het gebied van gemengde vaten, dat wil zeggen dat de wanden van de vaten gemaakt zijn van Amerikaans eiken, de deksels van Frans Allier eiken, maar er wordt bijvoorbeeld ook Russisch eiken uit de Kaukasus gebruikt.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Crianza

De Crianza van Lan is een krachtige rode wijn uit Spanje met aroma's van donkere bessen, kruiden en geroosterde smaken. Hier zijn enkele gerechten die er goed bij zouden kunnen passen: - Gegrild vlees zoals biefstuk of lamskoteletjes - Geroosterde groenten zoals paprika, aubergine of courgettes - Stoofschotels met een sterke smaak zoals lasagne of moussaka - Pittige stoofschotels of chili - Harde kazen zoals Manchego of Parmezaan Over het algemeen past de Crianza van Lan goed bij pittige en aromatische gerechten die goed harmoniëren met zijn complexiteit en intensiteit.

Bodegas LAN

Bodegas LAN de wijnmaker achter Crianza

Bodegas LAN is een gerenommeerde wijnmaker uit Spanje die bekend staat om zijn uitstekende rode wijnen. Het wijnhuis is opgericht in 1972 en is gelegen in de Rioja regio in het noordoosten van Spanje. Het wijnhuis is gespecialiseerd in de productie van Rioja wijnen en vertrouwt op de beste kwaliteit en traditionele productiemethoden. De wijngaarden van Bodegas LAN beslaan een oppervlakte van 72 hectare en bevinden zich op verschillende bodems en hoogtes. De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens zorgvuldig geselecteerd om alleen het beste fruit te gebruiken voor de productie van de wijnen. De druivensoorten die worden verbouwd bij Bodegas LAN zijn Tempranillo, Mazuelo, Garnacha en Graciano. De Rioja wijn van Bodegas LAN wordt gekenmerkt door zijn intense kleur, complexe aroma en volle smaak. De wijnen worden aangeboden in verschillende stadia van ontwikkeling, van jonge, fruitige wijnen tot gerijpte Reserva's en Gran Reserva's. Het wijnhuis hecht veel belang aan duurzaamheid en milieubescherming en vertrouwt op biologische teelt en bijna-natuurlijke wijnproductie. De wijnen van Bodegas LAN zijn ideaal om te drinken bij verschillende gerechten of als begeleider van speciale gelegenheden.


Rioja

Rioja het teeltgebied van de Crianza

Het wijnbouwgebied Rioja, gelegen in het hart van Spanje, is een paradijs gezegend met ideale omstandigheden voor het verbouwen van uitstekende wijnen. Als sommelier is het voor mij altijd een genoegen om een exquise druppel uit deze regio te proeven en de veelzijdige smaken van Rioja-wijnen te ontdekken. Gevormd door de vlaktes van de Ebro-vallei, de uitlopers van de Sierra Cantabria en de koele bries van de Atlantische Oceaan, combineert Rioja zorgvuldige traditie met innovatieve technieken en is het een van de meest diverse wijnbouwgebieden ter wereld. De verschillende microklimaten en bodems, variërend van kalksteen tot grind en klei, maken een breed scala aan wijnstijlen mogelijk en in het hart van deze regio ligt de befaamde productie van rode wijn. De belangrijkste druivensoort is natuurlijk de Tempranillo druif, die krachtige maar fijne rode wijnen produceert met aroma's van bessen, pruimen en tabak. Hij wordt vaak gecombineerd met andere druivensoorten zoals Garnacha, Mazuelo en Graciano om complexiteit en structuur toe te voegen. De wijnen die hier worden geproduceerd zijn ongelooflijk veelzijdig. Of je nu kiest voor een jonge en frisse 'Joven', een elegante en complexe 'Reserva' of een diepe en luxueuze 'Gran Reserva', Rioja biedt wijnliefhebbers een verscheidenheid aan mogelijkheden. Maar Rioja is meer dan alleen rode wijn. De regio produceert ook opmerkelijke witte en rosé wijnen. Viura, ook bekend als Macabeo, is de dominante druivensoort voor de witte wijnen en maakt indruk met frisse, fruitige witte wijnen en leeftijdswaardige, complexe wijnen. Dit indrukwekkende wijnbouwgebied streeft er altijd naar om zijn tradities te behouden, maar evolueert tegelijkertijd en gaat nieuwe uitdagingen aan. Het rust nooit op zijn lauweren en heeft daardoor een uitstekende reputatie opgebouwd, die het keer op keer bevestigt. Als sommelier waardeer ik dit voortdurende streven naar perfectie, omdat het me in staat stelt om steeds weer nieuwe smaakwerelden te ontdekken in de wijnen van Rio.



Crianza wordt geproduceerd door Bodegas LAN in het teeltgebied Rioja in Spanje.
Als je Crianza lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas LAN misschien ook lekker.
Bodegas LAN en Crianza zijn afkomstig van Rioja.

Details

Extra informatie: Crianza

Naam Crianza
Wijnbouwgebied Rioja
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten 100% Tempranillo
Rebsorte Crianza, Tempranillo
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Lan, Paraje de Buicio s/n, 26360 Fuenmayor, Spanien
Wijnmaker Bodegas LAN

€ 9,35*
0.75l·€ 12,47/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas LAN

    Bodegas LAN Crianza
    Bodegas LAN
    Crianza
    € 9,35*
    Bodegas LAN Gran Reserva
    Bodegas LAN
    Gran Reserva
    € 17,30*
    Bodegas LAN Reserva
    Bodegas LAN
    Reserva
    € 13,13*
    Bodegas LAN Culmen
    Bodegas LAN
    Culmen
    € 53,98*
    Bodegas LAN 6 Voordeelpakket Gran Reserva
    Bodegas LAN
    6 Voordeelpakket Gran Reserva
    € 103,01*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD