Land
Spanje
Castilla y León
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2018

Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon

Condado De Haza, Castilla y León

€ 35,81*
1.5l · € 23,87/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Biologisch geteelde rode wijn uit de regio Castilla y Leon.
  • Exclusieve kwaliteit ES-ECO-031-CL VdT de Castilla y Leon.
  • Fruitige en kruidige aroma's door speciale teelt.
  • Geproduceerd door de traditionele wijnbouwersfamilie Fernandez Rivera.
  • Onderdeel van de hoge kwaliteit Condado de Haza 20 Aldeas serie.

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Miguel Torres Celeste Tempranillo Magnum (1,5l)
    Miguel Torres
    Celeste Tempranillo Magnum (1,5l)
    € 35,91*
    Bodegas Volver Single Vineyard Tempranillo Magnum (1,5l)
    Bodegas Volver
    Single Vineyard Tempranillo Magnum (1,5l)
    € 28,31*
    Bodegas Faustino Faustino I Gran Reserva Magnum
    Bodegas Faustino
    Faustino I Gran Reserva Magnum
    € 44,77*
    Bodegas Matsu El Recio De Matsu Magnum (1,5l)
    Bodegas Matsu
    El Recio De Matsu Magnum (1,5l)
    € 35,52*
    La Rioja Alta La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva
    La Rioja Alta
    La Rioja Alta Viña Alberdi Rioja Reserva
    € 37,67*
Beschreibung

Wijn noot: Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon

Briljant paars met kersenrode reflecties. Een heerlijke fruitigheid springt uit het glas. Een echte fruitmand van rode en zwarte bessen, rode kersen, pruimen en rode appel, vergezeld van subtiele geroosterde toetsen. Fris en druivig in de mond, met subtiele zuren en explosieve fruitsmaken ondersteund door fijne barrique toasting.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon

Aanbevolen serveertemperatuur 12 tot 14 graden Celsius. Dit is een wijn van gemiddelde leeftijd, ideaal om de komende 10 jaar te drinken. Decanteer de wijn 30 minuten voor het serveren om hem te laten luchten. Ideaal bij gegrild vlees, carpaccio, geroosterd lamsvlees, chuletillas al sarmiento, geroosterd speenvarken en gesneden kaas.

Condado De Haza

Condado De Haza de wijnmaker achter Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon

De Familia Fernandez Rivera-Condado De Haza is een gerenommeerd wijnhuis uit de Spaanse regio Castilla y León. Het wijnhuis is opgericht in 1987 en wordt nu geleid door Alejandro Fernandez. Met zijn innovatieve ideeën en liefde voor traditie heeft hij van het landgoed een ware parel op de internationale wijnmarkt gemaakt. De wijngaarden beslaan een oppervlakte van 200 hectare en liggen op een hoogte van 800 meter boven zeeniveau. Hier groeien voornamelijk Tempranillo druiven van de hoogste kwaliteit, die bekend staan om hun intense aroma's en volle body. De zachte behandeling van de natuur en het zorgvuldige werk in de wijngaard vormen de basis voor de uitstekende kwaliteit van de wijnen. In de wijnkelder worden de druiven zorgvuldig verwerkt en gevinifieerd tot uitstekende wijnen. De Familia Fernandez Rivera-Condado De Haza is vooral trots op haar Crianza, die tot 18 maanden in het vat rust en een krachtige structuur ontwikkelt met hints van vanille en geroosterde aroma's. Ook de Reserva heeft een uitstekende smaak. Ook de Reserva heeft al talrijke prijzen in de wacht gesleept en bekoort met zijn dieprode kleuren en volle smaak. Naast Tempranillo produceert de Familia Fernandez Rivera-Condado De Haza ook andere druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot. Al met al combineert de Familia Fernandez Rivera-Condado De Haza op indrukwekkende wijze traditie en moderniteit en biedt het een unieke wijnervaring voor kenners over de hele wereld.


Castilla y León

Castilla y León het teeltgebied van de Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon

Castilla y León is niet alleen het culturele hart van Spanje, maar ook de thuisbasis van talloze hooggewaardeerde wijngebieden waarvan de kwaliteitswijnen ook internationaal worden geroemd. Dit uitgestrekte, door rivieren doorkruiste teeltgebied is veelzijdig en divers, wat wordt weerspiegeld in de wijnen. Als traditionele thuisbasis van Tempranillo, de edelste rode druif van Spanje, staan de rode wijnen van de regio bekend om hun aromatische diepte en complexe structuur. Hoewel Ribera del Duero en Toro tot de bekendste rode wijnzones behoren, zijn het regio's als Bierzo en Tierra de León die de indrukwekkende reputatie van rode wijnen als Mencía en Prieto Picudo voortzetten. Witte wijnen zijn al even glorieus aanwezig in Castilla y León, vooral uit de Rueda regio, beroemd om zijn expressieve Verdejo. Met pittige citrustonen en een elegante minerale afdronk is deze wijn een verfrissende component in het veelzijdige portfolio van Castilla y León. De onvruchtbaarheid van de hoogvlakten en het continentale klimaat, gekenmerkt door warme zomers en koude winters, dragen aanzienlijk bij aan het karakter van de wijnen. Deze omstandigheden bevorderen de rijping van de druiven, wat resulteert in wijnen met intensiteit en persistentie. De wijnmakerijen beheersen een verbazingwekkende verscheidenheid aan stijlen, van traditionele en op vat gerijpte wijnen tot moderne en fruitige wijncreaties. Ongeacht de stijl delen alle wijnen een opmerkelijke kwaliteit en expressiviteit, het resultaat van een zorgvuldige wijnbouwcultuur en diepgaande kennis van het terroir. Castilla y León is een wijnbouwgebied dat zowel sommeliers als wijnliefhebbers inspireert: De diversiteit aan terroirs, het streven van de wijnmakers naar kwaliteit en de verscheidenheid aan geproduceerde wijnen maken deze regio tot een bruisend en creatief epicentrum voor Spaanse wijnen. Een bezoek, zowel fysiek als door het proeven van hun wijnen, wordt ten zeerste aanbevolen.



Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon wordt geproduceerd door Condado De Haza in het teeltgebied Castilla y León in Spanje.
Als je Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon lekker vond, vind je de andere wijnen van Condado De Haza misschien ook lekker.
Condado De Haza en Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon zijn afkomstig van Castilla y León.

Details

Extra informatie: Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon

Naam Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon
Wijnbouwgebied Castilla y León
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten Die klassische Rebsorte Spaniens ist Tempranillo. Sie ist unter verschiedenen Synonymen in ganz Spanien vorzufinden, unter anderem als Hauptbestandteil in Rioja. Sie ist aromatisch und früh reifend, was sich auch aus dem Namen ableiten lässt. Auf Spanisch bedeutet temprano = früh.
Restsuiker (g/l) 2,1
Zuurgraad (g/l) 4,96
Serveertemperatuur 18°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodegas Condado de Haza SL
Carretera de la Horra, s/n
ES-09300 Roa (Burgos)
Wijnmaker Condado De Haza

€ 35,81*
1.5l·€ 23,87/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Condado De Haza

    Condado De Haza Condado de Haza Reserva DO Ribera del Duero
    Condado De Haza
    Condado de Haza Reserva DO Ribera del Duero
    € 36,43*
    Condado De Haza Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon
    Condado De Haza
    Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon
    € 35,81*
    Condado De Haza Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon
    Condado De Haza
    Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon
    € 19,37*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD