Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
DO Ribera del Duero
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-17%

2019

Celeste Tempranillo Magnum (1,5l)

Miguel Torres, DO Ribera del Duero

Normale prijs: € 43,33

Special Price € 35,91*

1.5l · € 23,94/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Eersteklas Spaanse rode wijn uit DO Ribera del Duero.
  • Magnumfles - ideaal om van te genieten en om cadeau te geven.
  • Duidelijke fruitaroma's met vanille- en eikentonen.
  • Perfecte begeleider van intens gekruide vleesgerechten.
  • Tempranillo druif - elegant, complex en goed gestructureerd.

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Condado De Haza Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon
    Condado De Haza
    Condado de Haza 20 Aldeas ES-ECO-031-CL* VdT de Castilla y Leon
    € 39,69*
    Bodegas Volver Single Vineyard Tempranillo Magnum (1,5l)
    Bodegas Volver
    Single Vineyard Tempranillo Magnum (1,5l)
    € 28,31*
    Bodegas Faustino Faustino I Gran Reserva Magnum
    Bodegas Faustino
    Faustino I Gran Reserva Magnum
    € 42,07*
    Bodegas Campillo Campillo Crianza 1,5l, 2018
    Bodegas Campillo
    Campillo Crianza 1,5l, 2018
    € 34,13*
    Bodegas Matsu El Recio De Matsu Magnum (1,5l)
    Bodegas Matsu
    El Recio De Matsu Magnum (1,5l)
    € 35,52*
Beschreibung

Wijn noot: Celeste Tempranillo Magnum (1,5l)

De Ribera del Duero heeft wereldwijd een eersteklas reputatie voor zijn rode wijnen gemaakt van Tempranillo, hier Tinto Fino genoemd. Torres, die al enige tijd een wijngaard bezit in de Duero Vallei, vinifieert zijn Celeste ook van 100% Tinto Fino. Na 12 maanden rijping op eikenhout verleidt de wijn met zijn peperig, kruidig fruit en rijpe tannines. Celeste komt het best tot zijn recht bij stevige vleesgerechten zoals gestoofd lams- en rundvlees, ossenstaart, wild of gegrilde steaks en koteletten. Vleesloos genieten doet Celeste samen met kruidige risotto en pastagerechten met gestoofde aubergines, champignons, pompoen, paprika of ook met gerijpte zachte kaas.


Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Celeste Tempranillo Magnum (1,5l)

bij stevige vleesgerechten, zoals een sappig gestoofd lams- of rundvleesgebraad op smaak gebracht met veel mediterrane kruiden (tijm, marjolein, rozemarijn, basilicum), bij gepeperde steaks van de grill of bij fijn wild gevogelte

Miguel Torres

Miguel Torres de wijnmaker achter Celeste Tempranillo Magnum (1,5l)

Miguel Torres is een gerenommeerde wijnproducent uit Penedès, een regio in het noordoosten van Spanje. Sinds 1870 produceert zijn familie kwaliteitswijnen op hun landgoed in een van de beste wijngebieden van het land. Miguel Torres is toegewijd aan het produceren van terroir-gedreven wijnen. Hiervoor gebruikt hij geavanceerde technologie en traditionele wijnmaakmethoden om het beste uit elke oogst te halen. De wijnen van Torres worden gekenmerkt door hun perfecte balans, elegantie en unieke aroma's. Naast de beroemde Spaanse druivensoorten Tempranillo, Garnacha en Cariñena verbouwt Miguel Torres ook internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Syrah. Zijn wijnen zijn bekend in vele landen over de hele wereld en ontvangen vaak prestigieuze nationale en internationale prijzen. Miguel Torres is ook een pionier in duurzame wijnbouw. Het bedrijf heeft zijn eigen afdeling voor enologie en milieubescherming en is er trots op een uitgebreid plan te hebben geïmplementeerd om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Met zijn passie voor wijn en zijn niet aflatende streven naar kwaliteit heeft Miguel Torres een diepe indruk achtergelaten in de wijnwereld. Zijn naam staat synoniem voor uitmuntendheid in Spaanse wijnen en zijn nalatenschap zal nog lang herinnerd worden.


DO Ribera del Duero

DO Ribera del Duero het teeltgebied van de Celeste Tempranillo Magnum (1,5l)

Het majestueuze landschap van de Ribera del Duero, dat het grootste deel van de noordelijke vlaktes van Spanje beslaat, wordt zonder twijfel beschouwd als een van de beste en meest prestigieuze wijnbouwgebieden ter wereld. Als sommelier ben ik trots op dit spectaculaire gebied, dat zich uitstrekt op een hoog plateau tot 800 meter boven de zeespiegel en zich uitstrekt langs de rivier de Duero. De strenge klimatologische omstandigheden, gekenmerkt door extreme temperatuurschommelingen en langdurige droge periodes, maken het moeilijk voor de wijnstokken om te overleven en hebben toch geresulteerd in zeer intense, expressieve wijnen. De doorlaatbare, kalkhoudende en ijzerhoudende bodem reageert harmonieus op deze barre omstandigheden en zorgt voor een natuurlijke drainage en mineraliteit die de wijnen diepte en complexiteit geeft. Het middelpunt van de Ribera del Duero is ongetwijfeld de inheemse Tinto Fino of Tempranillo, bekend als de koning van de Spaanse rode druivenrassen. Deze druivensoort produceert kenmerkende, intense rode wijnen, diep kersenrood van kleur, gekenmerkt door aroma's van donker fruit, kruiden en vaak delicate rokerige tonen, samen met een indrukwekkende structuur en lange levensduur. Ribera del Duero is de thuisbasis van grote wijnhuizen en wereldberoemde wijnmerken zoals Vega Sicilia en Pesquera, die robuuste, energieke wijnen van uitstekende kwaliteit produceren. Maar ook kleinere bodega's dragen bij aan de hoge standaarden van de regio en bieden innovatieve wijnen die experimenteel nieuwe gebieden betreden. De reputatie van de Ribera del Duero wordt terecht erkend door wijncritici en wijnliefhebbers wereldwijd. Elke druppel wijn uit deze regio weerspiegelt de harde, rauwe en onvergeeflijke omstandigheden die de wijnstokken moeten doorstaan en is een subliem teken van de vereniging van mens en natuur op hun strakst en mooist. Tegelijkertijd is elke fles Ribera del Duero wijn niet alleen een plezier, maar ook een uiting van de passie en toewijding die de wijnmakers in het cultiveren van dit speciale wijngebied stoppen.



Celeste Tempranillo Magnum (1,5l) wordt geproduceerd door Miguel Torres in het teeltgebied DO Ribera del Duero in Spanje.
Als je Celeste Tempranillo Magnum (1,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Miguel Torres misschien ook lekker.
Miguel Torres en Celeste Tempranillo Magnum (1,5l) zijn afkomstig van DO Ribera del Duero.

Details

Extra informatie: Celeste Tempranillo Magnum (1,5l)

Naam Celeste Tempranillo Magnum (1,5l)
Wijnbouwgebied DO Ribera del Duero
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Tempranillo: 100%
Wijnverwerking In het Celeste wijnhuis van Torres in Valladolid worden de druiven gedurende ongeveer een week gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 28 tot 30°C. De jonge wijnen blijven vervolgens nog drie weken op de schillen om maximale fruitsmaken en zachte tannines uit de druivenschillen te halen. Tot slot rijpt Celeste twaalf maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten om het proces af te ronden.
Serveertemperatuur 18.0°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Miguel Torres S.A., Carrer de Miquel Torres i Carbó, 6, 08720 Vilafranca del Penedès, Barcelona, Spanien
Wijnmaker Miguel Torres

UVP
€ 43,33
€ 35,91*
1.5l·€ 23,94/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Miguel Torres

    Miguel Torres San Valentin Blanco
    Miguel Torres
    San Valentin Blanco
    € 7,24*
    Miguel Torres Sangre de Toro
    Miguel Torres
    Sangre de Toro
    € 6,95*
    Miguel Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose
    Miguel Torres
    Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose
    € 8,45*
    Miguel Torres Vina Esmeralda
    Miguel Torres
    Vina Esmeralda
    € 9,04*
    Miguel Torres De Casta Rosado
    Miguel Torres
    De Casta Rosado
    € 6,92*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD