Land
Frankrijk
Couteaux d'Aix en Provence
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2022

Commanderie de la Bargemone Rosé Couteaux d'Aix en Provence AOP

La Bargemone, Couteaux d'Aix en Provence

€ 12,72*
0.75l · € 16,96/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fijne zure roséwijn uit het teeltgebied Couteaux d'Aix en Provence
  • Ideale begeleider van visgerechten en de mediterrane keuken
  • Fruitige tonen van aardbeien en citrusvruchten, evenwichtige zuurgraad
  • Gerijpt in roestvrijstalen tanks voor een frisse en zuivere smaak
  • Product van duurzame, verantwoorde wijnbouw

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Domaine de la Croix Irresistible! Rosé - Cru Classé Presqu
    Domaine de la Croix
    Irresistible! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC
    € 16,80*
    Mirabeau Mirabeau »X« Rosé
    Mirabeau
    Mirabeau »X« Rosé
    € 11,06*
    Les Maîtres Vignerons de St. Tropez Louis Rosé Provence AOP
    Les Maîtres Vignerons de St. Tropez
    Louis Rosé Provence AOP
    € 15,15*
    M. Chapoutier Belleruche rosé Côtes-du-Rhône AOP
    M. Chapoutier
    Belleruche rosé Côtes-du-Rhône AOP
    € 11,06*
    Maison Fabre Château de l
    Maison Fabre
    Château de l'Aumérade l'Origine Rosé Côtes de Provence AOP
    € 13,91*
Beschreibung

Wijn noot: Commanderie de la Bargemone Rosé Couteaux d'Aix en Provence AOP

Expressief met tonen van exotisch fruit en florale hints van witte bloemen. Levendig, vol, delicaat fris en zeer harmonieus. De wijngaarden van La Bargemone bestaan uit steenachtige klei- en kalkbodems. Het heersende mediterrane klimaat is zonnig en droog, de Mistral-wind houdt de wijnstokken koel en beschermt ze tegen ziekten. De druiven worden 's nachts geoogst om hun versheid te behouden. Het fruit wordt gekoeld en voorzichtig geperst. De most wordt vijf dagen opgeslagen in tanks bij 2°C voordat de gisting plaatsvindt bij een gecontroleerde 16°C. De druivensoorten worden apart gevinifieerd en vervolgens gemengd tot een cuvée en gebotteld. La Bargemone is een wijnhuis van 350 hectare met 61 hectare wijngaarden met homogene terroirs en is omgeven door bijna 200 hectare wilde natuur, wat betekent dat de wijngaarden geïntegreerd zijn in een soortenrijk ecosysteem van wilde dieren, flora en fauna. Er worden helemaal geen pesticiden gebruikt en de wijnstokken groeien 100% in harmonie met de natuur. De wijnmakerij wordt visueel gekenmerkt door het eeuwenoude gebouw uit de tijd van de Tempeliers, de Commanderie.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Commanderie de la Bargemone Rosé Couteaux d'Aix en Provence AOP

Probeer onze Commanderie de la Bargemone Rosé uit Aix en Provence.

  • Perfect bij gegrilde vis en zeevruchten.
  • Ideaal als begeleider van zomerse salades
  • Past perfect bij lichte gerechten zoals groentegerechten

La Bargemone

La Bargemone de wijnmaker achter Commanderie de la Bargemone Rosé Couteaux d'Aix en Provence AOP

La Bargemone is een wijnhuis dat gespecialiseerd is in het verbouwen van wijnen uit de regio Couteaux d'Aix en Provence. De wijngaarden liggen op een kiezelachtige, goed gedraineerde bodem die de wijn zijn speciale kenmerken geeft. De wijnmaker La Bargemone gebruikt traditionele teeltmethoden en moderne technologieën om wijnen te produceren die het terroir van de regio weerspiegelen. De wijnen van La Bargemone worden gekenmerkt door een lichte kleur, een delicate neus en een fijne smaak. De rode wijnen zijn zacht en goed gestructureerd, met aroma's van rode bessen en kruiden. De witte wijnen zijn levendig en fruitig, met tonen van citrusvruchten en bloemen. De roséwijnen zijn fris en knisperend, met aroma's van aardbeien en frambozen. La Bargemone heeft een goede reputatie in de wijnindustrie voor zijn hoge kwaliteit en onderscheidende smaken. De wijnen zijn niet alleen populair bij de lokale bevolking, maar ook internationaal bij wijnkenners. Als je op zoek bent naar een uitzonderlijke wijn die het beste van de Couteaux d'Aix en Provence op tafel brengt, dan is La Bargemone de juiste keuze voor jou. Zijn wijnen zijn perfect voor speciale gelegenheden en zullen je verwachtingen overtreffen.


Couteaux d'Aix en Provence

Couteaux d'Aix en Provence het teeltgebied van de Commanderie de la Bargemone Rosé Couteaux d'Aix en Provence AOP

In het hart van de zuidelijke regio van Frankrijk, omringd door de levendige kleuren van de Provence, liggen de Coteaux d'Aix-en-Provence, een wijnbouwgebied met een uitgesproken karakter en charme. Dit gebied produceert enkele van de beste roséwijnen ter wereld, waarvan de verfijning en complexiteit zelfs de meest veeleisende fijnproever zal bekoren. Het microklimaat is van cruciaal belang geweest bij het vormen van het unieke karakter van de Coteaux d'Aix-en-Provence. Gekenmerkt door de zachte, verwarmende zon van de Middellandse Zeekust, aangevuld met de koele invloed van de Mistral-winden, creëerde dit een ideale omgeving voor wijnbouw. De bodem, voornamelijk kalkhoudend en steenachtig, speelt ook een belangrijke rol, want het geeft de wijnen een herkenbare frisheid en mineraliteit. Coteaux d'Aix-en-Provence is een waar paradijs voor rode, witte en vooral rosé wijnen, met meer dan 50 verschillende druivensoorten. Daaronder zijn bekende namen als Grenache, Syrah, Cinsault en Mourvèdre voor rode en roséwijnen en Vermentino, ook bekend als Rolle, voor de witte soorten. Elke wijn getuigt van de passie en het vakmanschap van de wijnmakers en weerspiegelt de rijke diversiteit van deze prachtige regio. De roséwijnen van de Coteaux d'Aix-en-Provence staan bekend om hun lichtroze kleur, elegante structuur en bouquet van rood fruit, citrustonen en bloemen. Ondanks hun intense kleur zijn de rode wijnen verrassend licht en aromatisch, waarbij de smaken van rood fruit, kruiden en specerijen uit de Provence opvallen. De witte wijnen verrassen met hun frisheid en intense fruitaroma's. Een bezoek aan de Coteaux d'Aix-en-Provence is een ervaring voor de zintuigen. De wijnen belichamen het levendige terroir, de ruige schoonheid van het landschap en de geest van de lokale bevolking. Elke slok is een uitdrukking van levendigheid en liefde voor het thuisland. Ze zijn een ode aan de harmonie en diversiteit van de natuur en de waardering van het leven in al zijn facetten.



Commanderie de la Bargemone Rosé Couteaux d'Aix en Provence AOP wordt geproduceerd door La Bargemone in het teeltgebied Couteaux d'Aix en Provence in Frankrijk.
Als je Commanderie de la Bargemone Rosé Couteaux d'Aix en Provence AOP lekker vond, vind je de andere wijnen van La Bargemone misschien ook lekker.
La Bargemone en Commanderie de la Bargemone Rosé Couteaux d'Aix en Provence AOP zijn afkomstig van Couteaux d'Aix en Provence.

Details

Extra informatie: Commanderie de la Bargemone Rosé Couteaux d'Aix en Provence AOP

Naam Commanderie de la Bargemone Rosé Couteaux d'Aix en Provence AOP
Wijnbouwgebied Couteaux d'Aix en Provence
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten 50% Grenache, 30% Syrah, 20% Cinsault
Wijnverwerking De wijngaarden van La Bargemone bestaan uit steenachtige klei- en kalkbodems. Het heersende mediterrane klimaat is zonnig en droog, de Mistral wind houdt de wijnstokken koel en beschermt ze tegen ziektes. De druiven worden 's nachts geoogst om hun versheid te behouden. Het fruit wordt gekoeld en voorzichtig geperst. De most wordt vijf dagen opgeslagen in tanks bij 2°C voordat de gisting plaatsvindt bij een gecontroleerde 16°C. De druivensoorten worden apart gevinifieerd en vervolgens gemengd tot een cuvée en gebotteld.
Restsuiker (g/l) 0,7 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,9 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler SAS Cave de la Bargemone, Propriétaire Récoltant, 13760 Saint-Cannat, Frankreich
Wijnmaker La Bargemone

€ 12,72*
0.75l·€ 16,96/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van La Bargemone

    La Bargemone La Bargemone Cuvée Collection Rosé Couteaux d
    La Bargemone
    La Bargemone Cuvée Collection Rosé Couteaux d'Aix en Provence AOP
    € 21,04*
    La Bargemone Commanderie de la Bargemone Rosé Couteaux d
    La Bargemone
    Commanderie de la Bargemone Rosé Couteaux d'Aix en Provence AOP
    € 12,72*
    La Bargemone Commanderie de la Bargemone Rosé Couteaux d
    La Bargemone
    Commanderie de la Bargemone Rosé Couteaux d'Aix en Provence AOP
    € 11,53*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD