Land
Frankrijk
Provence
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2022

Irresistible! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC

Domaine de la Croix, Provence

€ 16,80*
0.750l · € 22,40/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Cru Classé Rosé wijn van de Presqu'ile de Saint Tropez.
  • Fijne fruitige aroma's met elegante mineraliteit
  • Uit de gerenommeerde Côtes de Provence AC teeltgebied
  • Perfecte zomerwijn voor verfrissende genietmomenten
  • Geproduceerd in de oudste wijnstreek van Frankrijk, de Provence

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Langlois-Chateau Langlois-Chateau Crémant de Loire Rosé Brut
    Langlois-Chateau
    Langlois-Chateau Crémant de Loire Rosé Brut
    € 19,28*
    LQLC LQLC Rosé IGP Vaucluse
    LQLC
    LQLC Rosé IGP Vaucluse
    € 14,53*
    Baron Philippe de Rothschild Mouton Cadet Rosé Bordeaux AOC
    Baron Philippe de Rothschild
    Mouton Cadet Rosé Bordeaux AOC
    € 10,07*
    Producta Vignoble BDX REVOLUTION Rosé
    Producta Vignoble
    BDX REVOLUTION Rosé
    € 11,01*
    Langlois Crémant de Loire Brut Rosé
    Langlois
    Crémant de Loire Brut Rosé
    € 20,69*
Beschreibung

Wijn noot: Irresistible! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC

De Onweerstaanbare! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC van Domaine de la Croix is een echt verleidelijke roséwijn uit het gerenommeerde wijngebied van de Provence in Frankrijk. Deze nobele druppel is gemaakt van een zorgvuldig geselecteerde blend van Grenache-, Cinsault- en Syrah-druiven en overtuigt met zijn delicate aroma van vers rood fruit, zoals frambozen en aardbeien. Zijn levendige rosékleur en fijne, elegante structuur maken hem tot een ideale begeleider voor zwoele zomeravonden op het terras of een ontspannen barbecuefeestje met vrienden. Met zijn evenwichtige smaak en harmonieuze zuurgraad is het de perfecte wijn als aperitief of bij het eten. Deze roséwijn is afkomstig van Domaine de la Croix, een gerenommeerd wijnhuis met een lange traditie. Hier wordt aandacht besteed aan duurzame teeltmethoden om het natuurlijke karakter van de druiven te behouden en een unieke wijn te produceren. De Onweerstaanbare! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC van Domaine de la Croix is een fascinerende wijn waarvan de fruitige smaak en het aangename aroma zelfs de meest veeleisende wijnkenners zullen bekoren.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Irresistible! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC

Sinds de Irresistible! Rosé-Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC een lichte, frisse en fruitige wijn is, past hij goed bij gerechten zoals vissalade, kreeftensoep, kipsalade, citroenkip, pasta met zeevruchten, gegrilde garnalen, lichte voorgerechten, zachte kazen en ingemaakte groenten. Mediterrane gerechten zoals gazpacho, bruschetta en geroosterde groenten passen ook goed bij deze wijn.

Domaine de la Croix

Domaine de la Croix de wijnmaker achter Irresistible! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC

Domaine de la Croix is een gerenommeerd wijnhuis in het zuiden van Frankrijk, om precies te zijn in de schilderachtige regio Provence. Het wijnhuis heeft een lange traditie en werd al in de 18e eeuw opgericht. Vandaag de dag wordt het gerund door een familie die met veel toewijding en passie de wijnbouwtradities van de regio voortzet. De ligging van de wijngaarden is cruciaal voor de kwaliteit van de wijnen. Het Domaine de la Croix heeft eersteklas teeltgebieden die op steenachtige grond liggen. De kalkbodem en het milde klimaat van de Provence creëren ideale omstandigheden voor het verbouwen van eersteklas druiven. De wijnmakers van Domaine de la Croix leggen grote nadruk op duurzaamheid en milieubewust werken. Ze vertrouwen op natuurlijke methoden en gebruiken geen chemicaliën. De druiven worden met de hand geoogst en voorzichtig verwerkt. Zorgvuldig werk in de wijngaard en kelder levert wijnen op van uitzonderlijke kwaliteit en intensiteit. De wijnkaart van Domaine de la Croix biedt een grote verscheidenheid aan wijnen, variërend van sprankelende, frisse rosés tot krachtige rode wijnen. Bijzonder opmerkelijk zijn de wijnen op basis van de Syrah-druif, die expressief zijn en een bijzondere elegantie hebben. Over het algemeen zijn de wijnen van Domaine de la Croix zeer evenwichtig en hebben ze een fijne zuurstructuur. Samenvattend kan gezegd worden dat Domaine de la Croix een eersteklas adres is voor wijnliefhebbers. Hier worden met liefde en passie wijnen gemaakt die de tradities van de streek prachtig weerspiegelen. Proef zelf en laat je betoveren door de charme van de Provence!


Provence

Provence het teeltgebied van de Irresistible! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC

De Provence, genesteld in het zonovergoten zuiden van Frankrijk, is een schilderachtige streek die wordt gekenmerkt door de fuchsia-ontwerpen van lavendelvelden en het diepere groen van olijfgaarden. Het is net zo bekend om zijn prachtige landschap als om zijn wijn van wereldklasse en staat bekend als de bakermat van de Franse roséwijn. De Provence is qua oppervlakte het grootste roséwijnbouwgebied ter wereld en produceert veel lichte, droge roséwijnen die perfect passen bij het mediterrane dieet. Maar vergeet niet dat deze regio ook uitstekende rode wijnen en een paar opmerkelijke witte wijnen produceert. De druivenrassen die hier het meest voorkomen, weerspiegelen de diversiteit van het klimatologische en geologische erfgoed van de regio. Cinsault, Grenache, Mourvèdre en Tibouren zijn enkele van de hoofdrolspelers die de roséwijnen uit de Provence hun onderscheidende karakter geven. Syrah en Cabernet Sauvignon vervolledigen het palet en voegen diepte en structuur toe aan de rode wijnen. Wat de witte wijnen betreft, is de rol van Vermentino (of Rolle, zoals hij hier wordt genoemd) de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Het produceert wijnen met tropisch fruit, knapperige zuren en een vleugje zilte mineraliteit. Maar wat me het meest fascineert aan de Provence is de ongetemde schoonheid van het terroir. Steile heuvels, rotsachtige hellingen en een bodem die varieert van kalksteen en klei tot zanderige leisteen. Dit alles onder de constante invloed van Le Mistral, die krachtige, koele noordwestenwind die zorgt voor knisperende nachten en de druiven gezond houdt. De wijnmakers van de Provence zijn meesters in het overbrengen van al deze invloeden in de fles. In elke slok wijn uit deze streek proef je het levendige fruit, de subtiele mineraliteit en dat vleugje kruiden dat je doet denken aan de prachtige landschappen van de Provence. Een glas wijn uit de Provence brengt je direct naar deze betoverende hoek van Frankrijk, en dat moet je gewoon ervaren.



Irresistible! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC wordt geproduceerd door Domaine de la Croix in het teeltgebied Provence in Frankrijk.
Als je Irresistible! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC lekker vond, vind je de andere wijnen van Domaine de la Croix misschien ook lekker.
Domaine de la Croix en Irresistible! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC zijn afkomstig van Provence.

Details

Extra informatie: Irresistible! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC

Naam Irresistible! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC
Wijnbouwgebied Provence
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Grenache, Tibouren, Mourvčdre, Cinsault, Cabernet, Syrah
Restsuiker (g/l) 0,40g/l
Zuurgraad (g/l) 3,62g/l
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Domaine de la Croix F 83420 La Croix-Valmer
Wijnmaker Domaine de la Croix

€ 16,80*
0.750l·€ 22,40/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Domaine de la Croix

    Domaine de la Croix Irrésistible! Rosé - Cru Classé Presqu
    Domaine de la Croix
    Irrésistible! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC
    € 29,62*
    Domaine de la Croix Irresistible! Rosé - Cru Classé Presqu
    Domaine de la Croix
    Irresistible! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC
    € 16,80*
    Domaine de la Croix Irresistible! Rouge - Cru Classé Presqu´ile de St. Tropez - Côtes de Provence AC
    Domaine de la Croix
    Irresistible! Rouge - Cru Classé Presqu´ile de St. Tropez - Côtes de Provence AC
    € 15,61*
    Domaine de la Croix Irrésistible! Rosé - Cru Classé Presqu
    Domaine de la Croix
    Irrésistible! Rosé - Cru Classé Presqu'ile de Saint Tropez - Côtes de Provence AC
    € 28,33*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD