Land
Frankrijk
Bordeaux
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2020

Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé

Château Fonroque, Bordeaux

>> Slechts 2 stukken beschikbaar

€ 48,30*
0.75l · € 64,40/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit de beroemde wijnstreek Bordeaux, Frankrijk.
  • St. Emilion Grand Cru classé: wijnniveau van hoge klasse
  • Uitgebalanceerde aroma's van rijp rood fruit en kruiden
  • Redelijke structuur en complexiteit met een lange afdronk
  • Biodynamisch verbouwd voor duurzame wijnproductie

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château Gombaude Guillot Pom N roll (Pomerol) Château Gombaude Guillot
    Château Gombaude Guillot
    Pom N roll (Pomerol) Château Gombaude Guillot
    € 47,27*
    Château La Grave Château La Grave
    Château La Grave
    Château La Grave
    € 55,16*
    Château Cantemerle Château Cantemerle
    Château Cantemerle
    Château Cantemerle
    € 43,88*
    Château Cantemerle Château Cantemerle
    Château Cantemerle
    Château Cantemerle
    € 43,88*
    Closerie Saint Roc Closerie Saint Roc
    Closerie Saint Roc
    Closerie Saint Roc
    € 58,16*
Beschreibung

Wijn noot: Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé

Donkerrood in het glas met kersenrode reflecties. Het bouquet is complex, met aroma's van rood fruit en minerale tonen, hints van hout en specerijen. Aangenaam zacht in de mond, met een fantastische volheid en een aantrekkelijke tanninestructuur. Elegant op de afdronk, met een aanhoudende afdronk van fruit en hout. De wijnstokken voor deze wijn staan verspreid over bijna 18 hectare kalkrijke kleigrond. Dit terroir geeft de wijnen een zijdezachte structuur, terwijl tegelijkertijd de speciale minerale tonen naar voren komen die zich presenteren in de lang aanhoudende afdronk en het rijpingsproces van de wijnen positief beïnvloeden. Na de oogst worden de druiven eerst gesorteerd op een schudtafel, gevolgd door een tweede, traditionele sortering. De zorgvuldige alcoholische gisting vindt plaats gedurende een periode van 3-4 weken onder strikt gecontroleerde temperaturen. Een tweede, malolactische gisting in Franse eiken vaten wordt uitgevoerd gedurende ongeveer 16 maanden in een klimatologisch gecontroleerde opslagplaats. Sinds 2001 staat Alain Moueix aan het hoofd van de vierde generatie van het familiebedrijf, dat zijn overgrootouders in 1931 kochten. Er is altijd wijn geproduceerd op Château Fonroque in Saint Emilion en de persoonlijke stijl van elke generatie is in de wijn verwerkt. Alain Moueix heeft ook zijn persoonlijkheid laten stromen. Hij heeft de productie in de wijngaard omgeschakeld naar biologische en biodynamische teelt; de oogst van 2006 was de eerste gecertificeerde oogst van het château.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé

De wijn wordt aanbevolen bij rood vlees, wild of fijne, Franse harde kaas. Aanbevolen serveertemperatuur 18°C.

Château Fonroque

Château Fonroque de wijnmaker achter Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé

Château Fonroque is een gerenommeerde wijngaard in de Bordeaux-streek die al meer dan 400 jaar wijn maakt. Het landgoed beslaat 20 hectare en wordt op biologisch-dynamische wijze verbouwd om het milieu en de wijnkwaliteit te beschermen. De wijnmaker van het landgoed, Alain Moueix, gelooft in duurzame landbouw en gebruikt alleen natuurlijke meststoffen en geen pesticiden. De wijngaarden liggen op een plateau met klei- en kalkbodems en bieden ideale omstandigheden voor de teelt van Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. De wijnen van Château Fonroque staan bekend om hun geconcentreerde aroma's van zwart fruit en kruiden, hun zijdezachte textuur en hun rijpingspotentieel. Het domein is er trots op wijnen te maken die de geest en het terroir van Bordeaux weerspiegelen en tegelijkertijd de natuur respecteren. Château Fonroque is een belangrijke speler in de biodynamische beweging en een symbool van de veerkracht en het succes van duurzame wijnproductie.


Bordeaux

Bordeaux het teeltgebied van de Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé

In het hart van het zuidwesten van Frankrijk ligt een majestueus juweel van wijncultuur - de Bordeaux-wijnstreek. Het onovertroffen karakter van dit terroir, omgeven door het milde zeeklimaat en de unieke bodemsamenstelling van kalksteen, grind en zand, vormt de perfecte bakermat voor de productie van enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen. Als sommelier en kenner van heerlijke wijnen herken ik in Bordeaux-wijn een rijke en diverse symfonie van smaken. Gekenmerkt door de dominante rode druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon, omwikkeld met een vleugje Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot, ontvouwt zich een boeket van volle tot complexe diepe tonen. Bordeaux-wijnen zijn uniek in hun diversiteit - van de krachtige en langdurige rode wijnen van Médoc en Saint-Émilion, tot de zoete witte wijnen van Sauternes, tot de elegante en complexe wijnen van Pomerol en Graves. Ondanks hun diversiteit delen ze allemaal de kenmerken van de Bordeaux-stijl - expressiviteit, elegantie en het vermogen om te evolueren en prachtig te rijpen. Bordeaux is meer dan alleen een wijnbouwgebied. Het is de hartslag van een duizenden jaren oude wijnhand. Het is een nalatenschap van ongeëvenaarde passie en vakmanschap, gekoppeld aan het doorzettingsvermogen en de toewijding van de wijnmakers en châteaux die elk jaar weer elegant gestructureerde en harmonieus uitgebalanceerde wijnen produceren. Door de eeuwen heen heeft Bordeaux zijn status als onbetwiste leider in de wijnwereld weten te behouden, en ik beschouw het altijd met ontzag en bewondering. Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of een ervaren wijnliefhebber, Bordeaux biedt een opwindende reis door een rijk erfgoed van smaken, texturen en ervaringen die in elke druppel van zijn wijnen zijn gevangen. Met alle respect, ik verklaar Bordeaux tot het kroonjuweel van de wijnwereld.



Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé wordt geproduceerd door Château Fonroque in het teeltgebied Bordeaux in Frankrijk.
Als je Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé lekker vond, vind je de andere wijnen van Château Fonroque misschien ook lekker.
Château Fonroque en Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé zijn afkomstig van Bordeaux.

Details

Extra informatie: Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé

Naam Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé
Wijnbouwgebied Bordeaux
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten 88% Merlot, 12% Cabernet Franc
Rebsorte Merlot, Cabernet Franc
Wijnverwerking De wijnstokken voor deze wijn staan aangeplant op bijna 18 hectare kalkrijke kleigrond. Dit terroir geeft de wijnen een zijdezachte structuur, terwijl tegelijkertijd de speciale minerale tonen naar voren komen die zich presenteren in de lang aanhoudende afdronk en een positieve invloed hebben op het rijpingsproces van de wijnen. Na de oogst worden de druiven eerst gesorteerd op een triltafel, gevolgd door een tweede, traditioneel sorteerproces. Zachte alcoholische gisting vindt plaats over een periode van 3-4 weken onder strikt gecontroleerde temperaturen. Een tweede, malolactische gisting in Franse eiken vaten wordt uitgevoerd gedurende ongeveer 16 maanden in een geklimatiseerd magazijn.
Restsuiker (g/l) 2,6 g/l
Zuurgraad (g/l) 3,55 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Château Fonroque, 33330 Saint-Émilion, Frankreich
Wijnmaker Château Fonroque

>> Nur noch 2 Stück verfügbar

€ 48,30*
0.75l·€ 64,40/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château Fonroque

    Château Fonroque Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé
    Château Fonroque
    Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé
    € 48,30*
    Château Fonroque Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé
    Château Fonroque
    Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé
    € 50,01*
    Château Fonroque Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé SALE
    Château Fonroque
    Château Fonroque St. Emilion Grand Cru classé SALE
    € 42,00*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD