Land
Frankrijk
Bordeaux
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2016

Château Falfas, Côtes de Bourg

Château Falfas, Bordeaux

€ 100,68*
1.5l · € 67,12/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Franse rode wijn uit de beroemde Bordeaux-wijnstreek
  • Karakteristieke aroma's van donker fruit, rouge en cacao
  • Perfecte balans tussen fruit, tannine en zuren
  • Traditionele productie, duurzaam en wijnbouw
  • Uitstekende begeleider van vleesgerechten en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Clau de Nell Cabernet Franc AOC
    Clau de Nell
    Cabernet Franc AOC
    € 139,78*
    Clau de Nell Violette AOC
    Clau de Nell
    Violette AOC
    € 166,28*
    Château Pavie Macquin Château Pavie Macquin
    Château Pavie Macquin
    Château Pavie Macquin
    € 161,48*
    Château Beau-Séjour Bécot CHÂTEAU BEAUSEJOUR Heritiers DUFFAU LAGAROSSE
    Château Beau-Séjour Bécot
    CHÂTEAU BEAUSEJOUR Heritiers DUFFAU LAGAROSSE
    € 184,71*
Beschreibung

Wijn noot: Château Falfas, Côtes de Bourg

Wijninformatie: Het domein is eigendom van Veronique Cochran, die de wijngaard kocht met haar man, de Amerikaan James Cochran, die in 2012 overleed. Veronique is de dochter van een van Frankrijks meest vooraanstaande biodynamische consultants, François Bouchet. Hij was het die de twee aanraadde om het château in Bayon te kopen. Het 16e-eeuwse landgoed, dat destijds grotendeels werd verlaten maar nu eigenlijk beeldschoon is, was lange tijd een van de beste wijngaarden in Bourg - en is dat vandaag de dag nog steeds. Het domein beslaat 20 hectare, waarvan de helft op een terras van klei en kalksteen. De plantdichtheid is 7.000 wijnstokken, de oogst niet meer dan 40 hectoliter/hectare. Na een korte, koele voorgisting gisten de druiven met natuurlijke wijngaardgisten. De wijn rijpt 18 maanden in nieuwe en gebruikte vaten. Cabernet sauvignon domineert, gevolgd door cabernet franc en een beetje merlot. Donker violetrood De 2016 Falfas ruikt even elegant als sappig en koel. Hij wordt gekenmerkt door zwarte bessen, een beetje vlierbes en zure kersen, maar ook door tabak en een beetje kreupelhout. De aalbessen brengen hun steeltjes mee, de zure kersen een beetje van hun kersenpitten, zodat het fruit combineert met een vleugje vegetale maar rijpe tonen en aardse, pithy tonen. In de mond is de Falfas sappig, donkerfruitig en onmiskenbaar zijdezacht. Hij combineert het pittige donkere fruit met zijn typische pittige zuurgraad, die je in de mond keer op keer positief verrast, omdat hij voor extra drinkplezier zorgt. De tannine is fijnkorrelig en past de Bordeaux als een fluwelen handschoen op maat. Falfas heeft opnieuw een uitstekende balans gecreëerd tussen fruit en frisheid, mineraliteit en elegantie. proefnotitie door Christoph Raffelt van 20.03.2020, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Château Falfas, Côtes de Bourg

Côte de Buf met rode kamferpeperboter (vlees) | Bocconcini van kalfsschenkel met polenta en truffel (vlees) | Polpette di Patate met wijn en pepersaus (groente & vegetarisch)

Château Falfas

Château Falfas de wijnmaker achter Château Falfas, Côtes de Bourg

Château Falfas is een bekroond wijnhuis in Bordeaux dat wordt gerund door Philippe en Véronique Gardère. Het landgoed is biodynamisch gecertificeerd en is gespecialiseerd in het verbouwen van biodynamische wijnen van hoge kwaliteit die het terroir van hun herkomst tot uitdrukking brengen. De wijngaarden van Château Falfas liggen op een zonnige zuidwestelijke locatie op de rechteroever van de rivier de Garonne in de appellation Côtes de Bourg. De bodem bestaat uit kleiachtig grind en wordt afgewisseld met fossielen, wat de wijnen een unieke mineraliteit geeft. De wijnstokken worden met de hand geoogst en de druiven worden zorgvuldig geselecteerd om alleen het beste fruit te gebruiken. De wijnen van Château Falfas worden gekenmerkt door elegantie, complexiteit en finesse. Ze tonen aroma's van donkere bessen, kruiden en minerale tonen. In de mond zijn ze vol met zijdezachte tannines en een lange afdronk. Château Falfas is een wijnhuis dat zich inzet voor duurzaamheid en de bescherming van het milieu. Het is een plek waar geschiedenis en moderniteit samenkomen om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren.


Bordeaux

Bordeaux het teeltgebied van de Château Falfas, Côtes de Bourg

In het hart van het zuidwesten van Frankrijk ligt een majestueus juweel van wijncultuur - de Bordeaux-wijnstreek. Het onovertroffen karakter van dit terroir, omgeven door het milde zeeklimaat en de unieke bodemsamenstelling van kalksteen, grind en zand, vormt de perfecte bakermat voor de productie van enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen. Als sommelier en kenner van heerlijke wijnen herken ik in Bordeaux-wijn een rijke en diverse symfonie van smaken. Gekenmerkt door de dominante rode druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon, omwikkeld met een vleugje Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot, ontvouwt zich een boeket van volle tot complexe diepe tonen. Bordeaux-wijnen zijn uniek in hun diversiteit - van de krachtige en langdurige rode wijnen van Médoc en Saint-Émilion, tot de zoete witte wijnen van Sauternes, tot de elegante en complexe wijnen van Pomerol en Graves. Ondanks hun diversiteit delen ze allemaal de kenmerken van de Bordeaux-stijl - expressiviteit, elegantie en het vermogen om te evolueren en prachtig te rijpen. Bordeaux is meer dan alleen een wijnbouwgebied. Het is de hartslag van een duizenden jaren oude wijnhand. Het is een nalatenschap van ongeëvenaarde passie en vakmanschap, gekoppeld aan het doorzettingsvermogen en de toewijding van de wijnmakers en châteaux die elk jaar weer elegant gestructureerde en harmonieus uitgebalanceerde wijnen produceren. Door de eeuwen heen heeft Bordeaux zijn status als onbetwiste leider in de wijnwereld weten te behouden, en ik beschouw het altijd met ontzag en bewondering. Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of een ervaren wijnliefhebber, Bordeaux biedt een opwindende reis door een rijk erfgoed van smaken, texturen en ervaringen die in elke druppel van zijn wijnen zijn gevangen. Met alle respect, ik verklaar Bordeaux tot het kroonjuweel van de wijnwereld.



Château Falfas, Côtes de Bourg wordt geproduceerd door Château Falfas in het teeltgebied Bordeaux in Frankrijk.
Als je Château Falfas, Côtes de Bourg lekker vond, vind je de andere wijnen van Château Falfas misschien ook lekker.
Château Falfas en Château Falfas, Côtes de Bourg zijn afkomstig van Bordeaux.

Details

Extra informatie: Château Falfas, Côtes de Bourg

Naam Château Falfas, Côtes de Bourg
Wijnbouwgebied Bordeaux
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2016
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
bewaarbaar 2031
Druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Restsuiker (g/l) 1 g/l
Zuurgraad (g/l) 6.0 g/l
Serveertemperatuur 17°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Chateau Falfas, 33710 Bayon / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-01
Wijnmaker Château Falfas

€ 100,68*
1.5l·€ 67,12/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château Falfas

    Château Falfas Les Demoiselles de Falfas, Côtes de Bourg
    Château Falfas
    Les Demoiselles de Falfas, Côtes de Bourg
    € 16,80*
    Château Falfas Château Falfas, Côtes de Bourg AOC (0,375l)
    Château Falfas
    Château Falfas, Côtes de Bourg AOC (0,375l)
    € 12,32*
    Château Falfas Château Falfas, Côtes de Bourg
    Château Falfas
    Château Falfas, Côtes de Bourg
    € 100,68*
    Château Falfas Château Falfas, Côtes de Bourg AOC
    Château Falfas
    Château Falfas, Côtes de Bourg AOC
    € 23,00*
    Château Falfas Château Falfas, Côtes de Bourg AOC
    Château Falfas
    Château Falfas, Côtes de Bourg AOC
    € 47,97*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD