Preistipp
Prijs tip!
Land
Frankrijk
Bordeaux
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig
Rabatt
-17%

2020

Château Pavie Macquin

Château Pavie Macquin, Bordeaux

Normale prijs: € 194,06

Special Price € 161,48*

0.75l · € 215,31/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Exquise rode wijn uit de beroemde Bordeaux-wijnstreek
  • Complexe smaak met tonen van kersen, truffel en tabak
  • Onderscheidingen: 96 punten van Wine Spectator, 93 van Wine Advocate
  • Een uitstekende begeleider van rood vlees en wild
  • Volle en lang aanhoudende afdronk, met intense tannines

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bordeaux Premium-Selektion Château Pontet-Canet AOC Pauillac 5° Cru Classé
    Bordeaux Premium-Selektion
    Château Pontet-Canet AOC Pauillac 5° Cru Classé
    € 205,49*
    Château Cos d
    Château Cos d'Estournel
    Château Cos-d'Estournel
    € 188,38*
    Château Belair-Monange Château Belair Monange
    Château Belair-Monange
    Château Belair Monange
    € 176,54*
    Château Lynch Bages Chateau Lynch-Bages  6erHK
    Château Lynch Bages
    Chateau Lynch-Bages 6erHK
    € 192,71*
Beschreibung

Wijn noot: Château Pavie Macquin

De rode wijn Château Pavie Macquin wordt geproduceerd door het gerenommeerde wijnhuis Château Pavie Macquin in het hart van de Bordeaux wijnstreek in Frankrijk. Met een lange geschiedenis en een toegewijd team van ervaren wijnmakers en oenologen staat Château Pavie Macquin bekend om het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit. Château Pavie Macquin wordt gekenmerkt door zijn elegante en verfijnde karakter. Het wordt gemaakt van een zorgvuldig geselecteerde blend van druivenrassen, waaronder Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. In de neus onthult Château Pavie Macquin een complexe reeks aroma's van rijp donker fruit zoals bramen, zwarte bessen en pruimen, vergezeld van subtiele tonen van kruiden, cederhout en tabak. In de mond is deze wijn vol, met zijdezachte tannines en een harmonieuze balans tussen fruitigheid, zuurgraad en zachte eik. Deze wijn is een echte traktatie voor het gehemelte en past uitstekend bij heerlijke gerechten zoals sappig gebraden rundvlees, gestoofd lamsvlees of belegen kaas. Met zijn indrukwekkende karakter en uitzonderlijke kwaliteit is Château Pavie Macquin een must voor alle wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een exquise Bordeaux-wijn.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Château Pavie Macquin

Ontdek de diversiteit van Château Pavie Macquin uit Bordeaux! Hier zijn drie aanraders om te eten:

  • Gegrilde ribeye steak
  • Lamsbout met rozemarijnaardappeltjes
  • Gerookte eendenborst op rucola

Château Pavie Macquin

Château Pavie Macquin de wijnmaker achter Château Pavie Macquin

Château Pavie in Bordeaux is een van de beroemdste wijngebieden ter wereld en is een van de beste wijnhuizen in de regio. Al eeuwenlang wordt hier met veel passie en toewijding wijn gemaakt, waarbij kwaliteit altijd voorop staat. De wijngaarden van Château Pavie beslaan een totale oppervlakte van bijna 37 hectare en bestaan voornamelijk uit Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. De bodem wordt gekenmerkt door kalksteen en klei, wat de wijn zijn bijzondere structuur geeft. De wijnen van Château Pavie worden gekenmerkt door een fris en fruitig bouquet, dat zich kenmerkt door elegante tannines en een diepe kleur. In de mond boeien de wijnen met een perfecte mix van fruit, zuurgraad en alcoholgehalte. Het wijnhuis heeft het tot zijn missie gemaakt om de traditie en geschiedenis van de wijnbouw in Bordeaux voort te zetten en tegelijkertijd de wijnstijl aan te passen aan de moderne behoeften. Iedereen die een van deze voortreffelijke wijnen heeft geproefd, zal zeker bezwijken voor de charme en fascinatie van Château Pavie.


Bordeaux

Bordeaux het teeltgebied van de Château Pavie Macquin

In het hart van het zuidwesten van Frankrijk ligt een majestueus juweel van wijncultuur - de Bordeaux-wijnstreek. Het onovertroffen karakter van dit terroir, omgeven door het milde zeeklimaat en de unieke bodemsamenstelling van kalksteen, grind en zand, vormt de perfecte bakermat voor de productie van enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen. Als sommelier en kenner van heerlijke wijnen herken ik in Bordeaux-wijn een rijke en diverse symfonie van smaken. Gekenmerkt door de dominante rode druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon, omwikkeld met een vleugje Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot, ontvouwt zich een boeket van volle tot complexe diepe tonen. Bordeaux-wijnen zijn uniek in hun diversiteit - van de krachtige en langdurige rode wijnen van Médoc en Saint-Émilion, tot de zoete witte wijnen van Sauternes, tot de elegante en complexe wijnen van Pomerol en Graves. Ondanks hun diversiteit delen ze allemaal de kenmerken van de Bordeaux-stijl - expressiviteit, elegantie en het vermogen om te evolueren en prachtig te rijpen. Bordeaux is meer dan alleen een wijnbouwgebied. Het is de hartslag van een duizenden jaren oude wijnhand. Het is een nalatenschap van ongeëvenaarde passie en vakmanschap, gekoppeld aan het doorzettingsvermogen en de toewijding van de wijnmakers en châteaux die elk jaar weer elegant gestructureerde en harmonieus uitgebalanceerde wijnen produceren. Door de eeuwen heen heeft Bordeaux zijn status als onbetwiste leider in de wijnwereld weten te behouden, en ik beschouw het altijd met ontzag en bewondering. Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of een ervaren wijnliefhebber, Bordeaux biedt een opwindende reis door een rijk erfgoed van smaken, texturen en ervaringen die in elke druppel van zijn wijnen zijn gevangen. Met alle respect, ik verklaar Bordeaux tot het kroonjuweel van de wijnwereld.



Château Pavie Macquin wordt geproduceerd door Château Pavie Macquin in het teeltgebied Bordeaux in Frankrijk.
Als je Château Pavie Macquin lekker vond, vind je de andere wijnen van Château Pavie Macquin misschien ook lekker.
Château Pavie Macquin en Château Pavie Macquin zijn afkomstig van Bordeaux.

Details

Extra informatie: Château Pavie Macquin

Naam Château Pavie Macquin
Wijnbouwgebied Bordeaux
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 13.50
Druivensoorten Merlot 90%, Cabernet Franc 10%
Serveertemperatuur 18°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler CWD Champagner- und Wein Distributionsgesellschaft m.b.H., Griegstraße 75, Haus 23, 22763 Hamburg
Wijnmaker Château Pavie Macquin

UVP
€ 194,06
€ 161,48*
0.75l·€ 215,31/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château Pavie Macquin

    Château Pavie Macquin Château Pavie Macquin
    Château Pavie Macquin
    Château Pavie Macquin
    € 161,48*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD