Preistipp
Prijs tip!
Land
Frankrijk
Bordeaux
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-14%

2020

Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois

Château du Moulin Rouge, Bordeaux

Normale prijs: € 25,06

Special Price € 21,44*

0.75l · € 28,59/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode Bordeaux-wijn, Cru Bourgeois kwaliteit.
  • Elegant, evenwichtig met fijne tannines
  • Aangename fruitaroma's en een vleugje eikenhout
  • Van gerijpte Merlot en Cabernet Sauvignon druiven
  • Perfect bij geroosterd vlees of kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château Franc le Maine Château Franc Le Maine Cuvée Prestige
    Château Franc le Maine
    Château Franc Le Maine Cuvée Prestige
    € 19,57*
    O.Seze Château Charmail Haut-Médoc AC - Cru Bourgeois
    O.Seze
    Château Charmail Haut-Médoc AC - Cru Bourgeois
    € 21,22*
    Château Bel Air Perponcher Château Bel Air rouge Premier Vin Bordeaux AOC
    Château Bel Air Perponcher
    Château Bel Air rouge Premier Vin Bordeaux AOC
    € 22,06*
    Château Lafitte Château Lafitte Côtes de Bordeaux AOC
    Château Lafitte
    Château Lafitte Côtes de Bordeaux AOC
    € 23,00*
    Château Puygueraud Château Puygueraud
    Château Puygueraud
    Château Puygueraud
    € 23,00*
Beschreibung

Wijn noot: Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois

Kleur: diep robijnrood met donkere kersenaccenten Aroma: weelderig, zeer mooi open en krachtig bouquet van rijpe bramen, aardbeien, rode en zwarte bessen, ook wat kersenlikeur en fijne specerijen Smaak: Krachtig, sappig, gestructureerd in de mond met een goed tannineraamwerk, omhuld door weelderig aromatisch geconcentreerd fruit, harmonieus en evenwichtig met veel rijkdom, extract en elegante lengte Op Château du Moulin Rouge worden alle druiven traditioneel met de hand geoogst, volledig ontsteeld en eerst koud gemacereerd in roestvrijstalen tanks om de intense kleur en de eerste aroma's uit de bessenschillen te halen. Dan begint de alcoholische gisting bij gecontroleerde temperaturen. Nadat de gisting is voltooid, worden de wijnen geproefd en wordt besloten welke verhouding wordt gebruikt voor 'Château du Moulin Rouge' en welke voor de tweede wijn 'L'Ecuyer du Moulin Rouge'; meestal ongeveer 10 tot 15% van de eerste wijnen, soms meer. Vervolgens wordt de Château Cuvée samengesteld en laat men deze twaalf maanden rijpen in Franse eikenhouten barriques. Elk jaar wordt een derde van de vaten vernieuwd. Vanaf mei wordt 'Château du Moulin Rouge' gebotteld en na een paar weken opslag op de markt gebracht.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois

met gebraden kwartel, lamsrack met kruiden, klein wild, wilde paddenstoelen, rijpere wijnen ook met gestoofd lam, wildragouts en pittige gerijpte kaas (Cantal, Laguiole)

Château du Moulin Rouge

Château du Moulin Rouge de wijnmaker achter Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois

Château du Moulin Rouge is een gerenommeerde wijnmaker in het hart van de beroemde Bordeaux-wijnstreek. Al generaties lang cultiveert de familie de traditie van wijnbouw en beschikt over eeuwenoude wijngaarden op de beste bodems in de regio. De wijnen van Château du Moulin Rouge worden gekenmerkt door hun verfijning en elegantie. Zorgvuldig geselecteerde druiven worden gevinifieerd in moderne faciliteiten onder strenge kwaliteitscontroles om wijnen van de hoogste kwaliteit en subtiliteit te produceren. Het assortiment van Château du Moulin Rouge wijnen omvat zowel rode als witte wijnen die fascineren door hun complexiteit en rijke aroma. De rode wijn is diep en fruitig, terwijl de witte wijn een delicate bloemigheid heeft. Beide zijn ideaal voor bij de maaltijd of als aperitief. Het landgoed Château du Moulin Rouge staat synoniem voor de kunst van het wijnmaken en de finesse van Bordeaux-wijnen. Ontdek de exquise wijnen en ervaar een onvergetelijke smaak uit de Franse traditie en passie.


Bordeaux

die Rebsorte des Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois



Bordeaux

Bordeaux het teeltgebied van de Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois

In het hart van het zuidwesten van Frankrijk ligt een majestueus juweel van wijncultuur - de Bordeaux-wijnstreek. Het onovertroffen karakter van dit terroir, omgeven door het milde zeeklimaat en de unieke bodemsamenstelling van kalksteen, grind en zand, vormt de perfecte bakermat voor de productie van enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen. Als sommelier en kenner van heerlijke wijnen herken ik in Bordeaux-wijn een rijke en diverse symfonie van smaken. Gekenmerkt door de dominante rode druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon, omwikkeld met een vleugje Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot, ontvouwt zich een boeket van volle tot complexe diepe tonen. Bordeaux-wijnen zijn uniek in hun diversiteit - van de krachtige en langdurige rode wijnen van Médoc en Saint-Émilion, tot de zoete witte wijnen van Sauternes, tot de elegante en complexe wijnen van Pomerol en Graves. Ondanks hun diversiteit delen ze allemaal de kenmerken van de Bordeaux-stijl - expressiviteit, elegantie en het vermogen om te evolueren en prachtig te rijpen. Bordeaux is meer dan alleen een wijnbouwgebied. Het is de hartslag van een duizenden jaren oude wijnhand. Het is een nalatenschap van ongeëvenaarde passie en vakmanschap, gekoppeld aan het doorzettingsvermogen en de toewijding van de wijnmakers en châteaux die elk jaar weer elegant gestructureerde en harmonieus uitgebalanceerde wijnen produceren. Door de eeuwen heen heeft Bordeaux zijn status als onbetwiste leider in de wijnwereld weten te behouden, en ik beschouw het altijd met ontzag en bewondering. Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of een ervaren wijnliefhebber, Bordeaux biedt een opwindende reis door een rijk erfgoed van smaken, texturen en ervaringen die in elke druppel van zijn wijnen zijn gevangen. Met alle respect, ik verklaar Bordeaux tot het kroonjuweel van de wijnwereld.



Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois wordt geproduceerd door Château du Moulin Rouge in het teeltgebied Bordeaux in Frankrijk.
Als je Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois lekker vond, vind je de andere wijnen van Château du Moulin Rouge misschien ook lekker.
Château du Moulin Rouge en Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois zijn afkomstig van Bordeaux.

Details

Extra informatie: Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois

Naam Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois
Wijnbouwgebied Bordeaux
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Merlot: 50%, Cabernet Sauvignon: 40%, Cabernet Franc: 10%
Rebsorte Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Wijnverwerking Op Château du Moulin Rouge worden alle druiven traditioneel met de hand geoogst, volledig ontsteeld en eerst koud gemacereerd in roestvrijstalen tanks om de intense kleur en de eerste aroma's uit de bessenschillen te halen. Daarna begint de alcoholische gisting bij gecontroleerde temperaturen. Zodra de gisting is voltooid, worden de wijnen geproefd en wordt besloten welke verhouding wordt gebruikt voor 'Château du Moulin Rouge' en welke verhouding voor de tweede wijn 'L'Ecuyer du Moulin Rouge'; meestal ongeveer 10 tot 15% van de eerste wijn, soms meer. De Château Cuvée wordt vervolgens gemengd en rijpt twaalf maanden in Franse eikenhouten barriques. Elk jaar wordt een derde van de vaten vernieuwd. Château du Moulin Rouge' wordt vanaf mei gebotteld en na een paar weken rijping vrijgegeven voor de verkoop.
Serveertemperatuur 18.0°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Château du Moulin Rouge, 16 Rue de Costes, 33460 Cussac-Fort-Médoc, Frankreich
Wijnmaker Château du Moulin Rouge

UVP
€ 25,06
€ 21,44*
0.75l·€ 28,59/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Château du Moulin Rouge

    Château du Moulin Rouge Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois SALE
    Château du Moulin Rouge
    Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois SALE
    € 19,33*
    Château du Moulin Rouge Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois
    Château du Moulin Rouge
    Château du Moulin Rouge Cru Bourgeois
    € 21,44*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD