Land
Spanje
Cadiz
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2023

Castillo San Diego

Barbadillo, Cadiz

€ 7,49*
0.75l · € 9,99/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Exquise witte wijn uit het teeltgebied van Cadiz, Spanje
  • Interessante smaaksamenstelling met fruitige, frisse nuances
  • Heerlijke begeleider van visgerechten en wit vlees
  • Ideaal voor speciale gelegenheden of als dagelijkse traktatie
  • Verleidelijke smaak die doet denken aan groene appels en tropisch fruit

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Finca Constancia Altozano Verdejo  Sauvignon Blanc
    Finca Constancia
    Altozano Verdejo Sauvignon Blanc
    € 8,15*
    Vinas del Vero La Miranda de Secastilla Garnacha Blanca
    Vinas del Vero
    La Miranda de Secastilla Garnacha Blanca
    € 11,01*
    Abadal Picapoll Blanc Pla de Bages DO
    Abadal
    Picapoll Blanc Pla de Bages DO
    € 10,60*
    Bodegas Terra de Falanis Castell de Santueri Blanc
    Bodegas Terra de Falanis
    Castell de Santueri Blanc
    € 13,13*
    Bodegas CVNE - CUNE Rueda Blanco Verdejo CVNE DO Rueda
    Bodegas CVNE - CUNE
    Rueda Blanco Verdejo CVNE DO Rueda
    € 10,08*
Beschreibung

Wijn noot: Castillo San Diego

Antonio Barbadillo, Cádiz, Andalusië, Spanje. Witte wijn. Druivensoort: Palomino Fino. Alcohol: 13,5% vol. Strokleurig. Droog, mild aroma met smaken van honing en noten. Fris en harmonieus in de mond.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Castillo San Diego

Omdat Castillo San Diego een droge witte wijn is, past hij het best bij lichte en frisse gerechten zoals salades, vis- en zeevruchtenschotels en gegrild wit vlees zoals kip of varkensvlees. Mediterrane gerechten met tomaten, pepers en olijven passen ook goed bij deze witte wijn. De wijn kan ook worden geserveerd als aperitief of bij lichte voorgerechten zoals tapas of antipasti.

Barbadillo

Barbadillo de wijnmaker achter Castillo San Diego

Wijnmaker Barbadillo uit Jerez, gelegen in het hart van Andalusië in Spanje, staat al eeuwenlang synoniem voor exquise sherrywijnen en heeft een lange traditie en ervaring in de kunst van het wijnmaken. Opgericht in 1821, is het wijnhuis wereldwijd bekend en heeft het een vaste plaats verworven onder de toonaangevende sherryproducenten. Barbadillo is vooral trots op zijn unieke wijnen zoals de Manzanilla, gemaakt van de beste druiven van de Palomino Fino druif, en de Fino, die een onvergelijkbare smaak ontwikkelt na een uniek rijpingsproces. Daarnaast biedt het wijnhuis een breed scala aan wijnen zoals Amontillado, Oloroso, Medium en Cream Sherry. Barbadillo wijnen zijn het resultaat van de combinatie van eeuwenoude traditie en moderne wijnmaaktechnologie. Het familiebedrijf gebruikt alleen de beste druiven, die worden geselecteerd onder strenge kwaliteitscontroles om een consistente kwaliteit en filmische smaak te garanderen. Het resultaat zijn uitstekende wijnen die alle fijnproevers in vervoering brengen. Barbadillo is niet zomaar een wijnmaker, maar een merk dat staat voor uitmuntendheid en kwaliteit. De passie en toewijding van het personeel en de familiebedrijven wordt weerspiegeld in elke druppel wijn. Bezoekers zijn van harte welkom om de wijnen en vaten te proeven en dieper in de wereld van sherry te duiken.


Cadiz

Cadiz het teeltgebied van de Castillo San Diego

De wijnstreek Cádiz, gelegen in het zuidwestelijke puntje van Spanje, is een ware schatkamer voor elke wijnliefhebber en een lichtend bewijs van het Spaanse wijnterroir. Een perfecte combinatie van de warme mediterrane zon, de koele Atlantische bries en ondersteunende bodemstructuren creëren hier wijnsoorten die ideale begeleiders zijn van veel verschillende culinaire hoogstandjes. Cádiz is vooral beroemd om de productie van de wereldberoemde sherry, een sterk aromatische en complexe wijn door het oxidatieproces. Vooral de Fino- en Manzanilla-variëteiten van de Palomino-druif zijn hier thuis en worden gekenmerkt door hun unieke frisheid en zilte mineraliteit. Maar Cádiz heeft meer te bieden dan sherry: de nog jonge DO Vino de la Tierra de Cádiz verwent met zowel krachtige rode wijnen als frisse witte en inspirerende roséwijnen. De regio laat oude, autochtone druivenrassen zoals de Tintilla de Rota herleven en levert zo karaktervolle wijnen van hoge kwaliteit. De charismatische wijnen van Cádiz zijn het resultaat van eeuwenlange wijnbouwtradities en innovatieve wijnbouwtechnieken. Door de extreme klimatologische omstandigheden van deze regio, gekenmerkt door ruige winden en sterk zonlicht, worden de wijnen gekenmerkt door een intens aroma en opvallende frisheid. De lokale bodega's richten zich op duurzame wijnbouw en behouden met elke druif het rijke erfgoed van deze regio. De passie en het vakmanschap van de wijnmakers worden weerspiegeld in elk glas wijn uit Cádiz, waardoor elke slok een ontdekkingsreis wordt door de smaakwerelden van Andalusië. Het is het vermogen van de regio Cádiz om traditionele wijnbouw te combineren met moderne landbouwmethoden dat dit voor mij als sommelier een van de meest fascinerende en levendige wijnbouwregio's van Spanje maakt. Geboren tussen vele uren zonneschijn en de zachte briesjes van de Atlantische Oceaan, speelt elke wijn uit deze groeiende regio in op zijn eigen onderscheidende zintuiglijke smaakpapillen en vestigt Cádiz als een unieke wijn.



Castillo San Diego wordt geproduceerd door Barbadillo in het teeltgebied Cadiz in Spanje.
Als je Castillo San Diego lekker vond, vind je de andere wijnen van Barbadillo misschien ook lekker.
Barbadillo en Castillo San Diego zijn afkomstig van Cadiz.

Details

Extra informatie: Castillo San Diego

Naam Castillo San Diego
Wijnbouwgebied Cadiz
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Palomino Fino.
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodegas Barbadillo, C/Luis de Eguilaz, ES-11-11540
Wijnmaker Barbadillo

€ 7,49*
0.75l·€ 9,99/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Barbadillo

    Barbadillo Castillo San Diego
    Barbadillo
    Castillo San Diego
    € 7,49*
    Barbadillo 12 Voordeelpakket Castillo San Diego
    Barbadillo
    12 Voordeelpakket Castillo San Diego
    € 88,38*
    Barbadillo 6 Voordeelpakket Castillo San Diego
    Barbadillo
    6 Voordeelpakket Castillo San Diego
    € 44,35*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD