Land

Western Cape
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris

2022

Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards

Cape Point Vineyards, Western Cape

€ 9,82*
0.750l · € 13,09/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante witte wijn uit het Western Cape teeltgebied.
  • Verfrissende Sauvignon Blanc met complexe aroma's
  • Fruitige tonen van passievrucht en groene appels
  • Hints van mineraliteit en evenwichtige zuren
  • Perfecte begeleider van lichte visgerechten en salades

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Waterkloof Waterkloof Circumstance Sauvignon Blanc
    Waterkloof
    Waterkloof Circumstance Sauvignon Blanc
    € 14,84*
    Muratie Estate Laurens Campher Weißwein Cuvee
    Muratie Estate
    Laurens Campher Weißwein Cuvee
    € 14,73*
    Neil Ellis West Coast Sauvignon Blanc
    Neil Ellis
    West Coast Sauvignon Blanc
    € 10,54*
    Buitenverwachting Sauvignon Blanc Husseys Vlei
    Buitenverwachting
    Sauvignon Blanc Husseys Vlei
    € 11,41*
    Springfield Estate Life from Stone Sauvignon Blanc
    Springfield Estate
    Life from Stone Sauvignon Blanc
    € 13,34*
Beschreibung

Wijn noot: Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards

The Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards is een voortreffelijke witte wijn uit het gerenommeerde teeltgebied Western Cape in Zuid-Afrika. Geproduceerd door de getalenteerde wijnmakers van Cape Point Vineyards, maakt deze wijn indruk met zijn frisse en fruitige noot. De geur van groene appel, passievrucht en citrusvruchten combineert perfect met een subtiele kruidige toets. Het gehemelte onthult een elegante textuur gedragen door een aangename zuurgraad die in de mond blijft hangen tot de lange afdronk. De Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards is een ideale begeleider van zeevruchten en licht gevogelte. Een wijn die niet alleen liefhebbers van witte wijn, maar ook kenners zal plezieren.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards

Lichte voorgerechten zoals salades of visgerechten passen goed bij deze witte wijn. Pastagerechten met groenten of zeevruchten zijn ook een goede keuze. Als variatie kun je ook gaan voor pittige Aziatische gerechten, zoals sushi of sashimi. Fruitige desserts zoals fruitsalade of een lichte panna cotta maken de smaakbeleving compleet.

Cape Point Vineyards

Cape Point Vineyards de wijnmaker achter Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards

Cape Point Vineyards ligt schilderachtig genesteld in de glooiende heuvels van Kaapstad in Zuid-Afrika. De wijnmaker cultiveert een unieke manier van wijn maken door te vertrouwen op duurzame en biologische landbouwmethoden. Het resultaat zijn fruitige en volle wijnen met een perfecte balans tussen traditie en moderniteit. De wijngaarden profiteren van de koele zeebries van de Atlantische Oceaan, die de druiven een complex aroma geeft. Naast witte wijnen zoals Sauvignon Blanc en Chardonnay, produceert Cape Point Vineyards dankzij het koele klimaat ook met succes rode Pinot Noir en Cabernet Sauvignon. Het wijnhuis staat niet alleen bekend om zijn wijnen van hoge kwaliteit, maar ook om zijn milieuvriendelijkheid en inzet voor duurzame landbouw. Het adembenemende uitzicht op de berg en de oceaan maakt de algehele ervaring in het wijnhuis compleet. Bezoekers kunnen de verschillende druivensoorten proeven tijdens een wijnproeverij en overtuigd raken van de passie van het wijnhuis. Cape Point Vineyards is een bijzonder hoogtepunt onder de wijndomeinen van Kaapstad en biedt zijn gasten een onvergelijkbare wijn- en natuurervaring.


Western Cape

Western Cape het teeltgebied van de Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards

De Westkaap, gelegen in het meest zuidwestelijke deel van Zuid-Afrika, is een van de meest opkomende wijngebieden ter wereld. Als sommelier vind ik het fascinerend hoe de Westkaap zowel traditionele als innovatieve wijnstijlen combineert, wat de Zuid-Afrikaanse wijnen hun unieke identiteit geeft. De regio profiteert van het mediterrane klimaat met natte, milde winters en hete, droge zomers. De verschillende terroirs, gevormd door de omliggende oceanen, bergen en valleien, geven de wijnen een ongelooflijke verscheidenheid aan smaken en stijlen. De wijnbouwgeschiedenis van de Westkaap, die al in de 17e eeuw door de Nederlanders werd geïntroduceerd, is diep verankerd in de cultuur en wordt liefdevol van generatie op generatie doorgegeven. Van oudsher beroemd om zijn Vin de Constance, een zoete wijn gemaakt van de muskaatdruif die eindeloos werd geprezen door Napoleon en Jane Austen, heeft de regio onlangs erkenning gekregen voor zijn rode en witte wijnen van hoge kwaliteit. Terwijl de rode wijnen, voornamelijk van de druivenrassen cabernet sauvignon en merlot, indruk maken met hun structuur en diepte, worden de complexe, minerale en vaak gerijpte witte wijnen van chardonnay en sauvignon blanc wereldwijd gewaardeerd. Daarnaast overtuigen ook de inheemse variëteiten zoals Pinotage en Chenin Blanc. De wijnroutes van de Westkaap zijn een ware traktatie voor elke wijnliefhebber. Ze voeren door adembenemende landschappen, langs pittoreske wijngaarden, en bieden de mogelijkheid om het uitgebreide wijnaanbod van de Westkaap te proeven. Elk bezoek heeft een persoonlijk tintje - of je nu een grote wijnmakerij bezoekt, geniet van een proeverij in een boutique wijnmakerij of een gesprek aangaat met de wijnmakers zelf. De Westkaap is niet alleen een plek die uitzonderlijke wijnen produceert - het is een levendige wijnregio die een unieke wijnervaring biedt in zijn diversiteit en identiteit. Als sommelier ben ik altijd verbaasd over de passie en toewijding die in elke fles zit, en ik kijk uit naar



Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards wordt geproduceerd door Cape Point Vineyards in het teeltgebied Western Cape in .
Als je Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards lekker vond, vind je de andere wijnen van Cape Point Vineyards misschien ook lekker.
Cape Point Vineyards en Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards zijn afkomstig van Western Cape.

Details

Extra informatie: Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards

Naam Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards
Wijnbouwgebied Western Cape
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Sauvignon Blanc
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Grand Cru Select Distributionsgesellschaft mbH, , Bonn, Deutschland
Wijnmaker Cape Point Vineyards

€ 9,82*
0.750l·€ 13,09/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Cape Point Vineyards

    Cape Point Vineyards Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards
    Cape Point Vineyards
    Cape Town Wine Co. Sauvignon Blanc Cape Point Vineyards
    € 9,82*
    Cape Point Vineyards Cape Point Isliedh
    Cape Point Vineyards
    Cape Point Isliedh
    € 30,99*
    Cape Point Vineyards Cape Point Sauvignon Blanc Reserve
    Cape Point Vineyards
    Cape Point Sauvignon Blanc Reserve
    € 23,26*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD