Land
Spanje
Toro
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2022

Cano Tinto Garnacha Tempranillo

Pagos del Rey, Toro

€ 6,92*
0.75l · € 9,23/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Smaak die doet denken aan rood fruit, vanille en specerijen
  • Rode wijn uit de Spaanse wijnstreek Toro
  • Combinatie van Garnacha en Tempranillo druiven
  • Intens robijnrode kleur en aanhoudende smaak
  • Perfect bij rood vlees en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Miguel Torres Sangre de Toro Special Selection
    Miguel Torres
    Sangre de Toro Special Selection
    € 9,33*
    Bodegas Farińa Las Chanas Semi Dulce
    Bodegas Farińa
    Las Chanas Semi Dulce
    € 5,90*
    Senorio de Sarría Señorio de Sarría Crianza Navarra DO
    Senorio de Sarría
    Señorio de Sarría Crianza Navarra DO
    € 9,77*
    Bodegas San Martín de Unx Foxcon
    Bodegas San Martín de Unx
    Foxcon
    € 8,61*
Beschreibung

Wijn noot: Cano Tinto Garnacha Tempranillo

De Cano Tinto Garnacha Tempranillo rode wijn van Pagos del Rey komt uit het gerenommeerde wijngebied Toro in Spanje. Dit wijnhuis staat bekend om zijn traditionele wijnen van hoge kwaliteit die het terroir van de regio perfect weerspiegelen. De Cano Tinto is gemaakt van een blend van de twee Spaanse druivenrassen Garnacha en Tempranillo. Dit kundige samenspel van de druivensoorten geeft de wijn een opmerkelijke complexiteit en een evenwichtig karakter. De Garnacha brengt fruitige aroma's van rode bessen en kersen, terwijl de Tempranillo zorgt voor kruidige nuances en een aangename tanninestructuur. In de neus presenteert de Cano Tinto een intens boeket van rijp fruit, vergezeld van fijne tonen van kruiden en specerijen. In de mond ontvouwen zich een indrukwekkende volheid en diepte, vergezeld van een zijdezachte textuur en een lange afdronk. Deze rode wijn toont elegantie en substantie in perfecte harmonie. Cano Tinto is een uitstekende begeleider van sterke vleesgerechten, zoals rundvlees of lamsvlees. Deze wijn kan ook heerlijk gedronken worden bij gerijpte kaas. Dankzij zijn aangename drinkrijpheid en evenwichtige verhouding tussen fruit en smaak is het ook een ideale begeleider van gezellige uurtjes en een goed gesprek. Ontdek een stukje Spaanse wijncultuur uit het unieke wijngebied Toro met de Cano Tinto Garnacha Tempranillo van Pagos del Rey. Laat je verleiden door zijn karaktervolle smaak en onmiskenbare persoonlijkheid. Een echte traktatie voor alle wijnliefhebbers!

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Cano Tinto Garnacha Tempranillo

De Cano Tinto Garnacha Tempranillo van Pagos del Rey past goed bij hartige vleesgerechten zoals gegrild rundvlees of lamsvlees. Het past ook goed bij rijke stoofschotels of stoofschotels met bonen, rundvlees of varkensvlees. Desserts met pure chocolade of kaasplateaus met sterke kazen kunnen ook een geweldige begeleiding zijn.

Pagos del Rey

Pagos del Rey de wijnmaker achter Cano Tinto Garnacha Tempranillo

Pagos del Rey is een wijnmaker uit de Marlborough regio die bekend staat om uitstekende wijnen van hoge kwaliteit en finesse. De wijnmaker gebruikt alleen geselecteerde druiven van zijn eigen wijngaarden en vertrouwt op een zorgvuldige productie op basis van traditionele en moderne methoden. De wijnen van Pagos del Rey worden gekenmerkt door hun evenwichtige aroma en harmonieuze smaak. De wijnmaker legt er bijzondere nadruk op dat zijn wijnen unieke karaktereigenschappen hebben en een speciale smaakervaring bieden voor veeleisende wijnkenners. Het assortiment van Pagos del Rey omvat een brede selectie wijnen voor elk smaakprofiel, van lichte witte wijnen tot fruitige rosés en krachtige rode wijnen. De wijnmaker streeft er altijd naar uitstekende wijnen te produceren, zowel voor dagelijks genot als voor speciale gelegenheden. Als lid van de Marlborough wijnmakersgemeenschap legt Pagos del Rey ook grote nadruk op duurzaamheid en respectvolle omgang met de natuur. De wijnmaker werkt nauw samen met lokale boeren om de beste druivenkwaliteit en milieubescherming te combineren. In het algemeen staat Pagos del Rey voor wijnen van de hoogste kwaliteit en zorgvuldige productie, gebaseerd op tientallen jaren ervaring en innovatie. Een bedrijf dat staat voor zijn passie voor uitstekende wijnen en zijn respect voor de natuur.


Toro

Toro het teeltgebied van de Cano Tinto Garnacha Tempranillo

Het Toro-wijngebied, gelegen in het noordwesten van Spanje, is een ware schat voor elke sommelier en kenner van Spaanse wijnen. Net als de gelijknamige stier, die wordt bewonderd om zijn kracht en trots, produceren de oude wijnstokken van deze regio krachtige, rijke rode wijnen met een opvallend karakter. Het hart van Toro ligt in het gebied van de rivier de Duero, beroemd om zijn mineraalrijke water. De wijnbouw in dit rustige landschap, dat wordt gekenmerkt door zijn schijnbaar eindeloze wijngaarden en oude, ruige heuvels, kan terugkijken op een traditie van bijna tweeduizend jaar. Maar het zijn niet alleen de kelders en het terrein die dit wijngebied zo indrukwekkend maken. De biotoop van Toro is van aanzienlijk belang, omdat het een van de weinige plekken in Spanje is waar de oorspronkelijke, gitzwarte Tempranillodruiven nog gedijen. Deze druiven, ook bekend als Tinta de Toro, geven de wijnen een diepte en complexiteit die ze een zeldzame en waardevolle uniciteit geven. Toro-wijnen staan bekend om hun donkere robijnrode kleur, volle body en krachtig aroma. Ze zijn het resultaat van een meedogenloos klimaat met extreme temperatuurschommelingen, wat zich weerspiegelt in de intensiteit en complexiteit van de wijnen. De aroma's variëren van rijp rood fruit en bessen tot kruidige en aardse toetsen, gekoppeld aan een goede structuur en een uitzonderlijk evenwicht tussen fruit en diepte. De wijnkenner zal genieten van de soepele, rijke textuur en lange, bevredigende afdronk van Toro wijnen. En dan hebben we het nog niet eens over hun uitstekende rijpingspotentieel, want dankzij hun sterke tanninestructuur en hoge alcoholconcentratie hebben deze wijnen het potentieel om vele jaren te rijpen en na verloop van tijd nog complexere smaakprofielen te ontwikkelen. Kortom, Toro is een opmerkelijk wijngebied en een bron van inspiratie voor sommeliers en wijnliefhebbers. Het is een plek die voortdurend in beweging is, altijd evolueert en zich blijft ontwikkelen.



Cano Tinto Garnacha Tempranillo wordt geproduceerd door Pagos del Rey in het teeltgebied Toro in Spanje.
Als je Cano Tinto Garnacha Tempranillo lekker vond, vind je de andere wijnen van Pagos del Rey misschien ook lekker.
Pagos del Rey en Cano Tinto Garnacha Tempranillo zijn afkomstig van Toro.

Details

Extra informatie: Cano Tinto Garnacha Tempranillo

Naam Cano Tinto Garnacha Tempranillo
Wijnbouwgebied Toro
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten 75% Tinta de Toro und 25% Garnacha
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Felix Solis, Autovía del Sur, Km 199 1300 Valdepeñas Espana
Wijnmaker Pagos del Rey

€ 6,92*
0.75l·€ 9,23/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Pagos del Rey

    Pagos del Rey Condado de Oriza Reserva
    Pagos del Rey
    Condado de Oriza Reserva
    € 12,95*
    Pagos del Rey Pulpo Albarino
    Pagos del Rey
    Pulpo Albarino
    € 11,09*
    Pagos del Rey Castillo de Albai Reserva
    Pagos del Rey
    Castillo de Albai Reserva
    € 11,10*
    Pagos del Rey Blume Sauvignon Blanc
    Pagos del Rey
    Blume Sauvignon Blanc
    € 5,94*
    Pagos del Rey Castillo de Albai Tempranillo
    Pagos del Rey
    Castillo de Albai Tempranillo
    € 7,18*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD