Land
Spanje
Navarra
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Gold
Medaille
Berlin Wine Trophy
Gold
Medaille
Mundus Vini

2018

Señorio de Sarría Crianza Navarra DO

Senorio de Sarría, Navarra

€ 9,77*
0.75l · € 13,03/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Spaanse rode wijn uit de wijnstreek Navarra.
  • Crianza rijpheid, uitstekende balans tussen fruit en hout
  • Tonen van donker fruit, vanille en kruiden
  • Perfect bij gegrild vlees en kaas
  • Hoge genietwaarde, ideaal voor elke gelegenheid

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Castillo Perelada Tinto Crianza 3 Finques DO Empordà Costa Brava
    Castillo Perelada
    Tinto Crianza 3 Finques DO Empordà Costa Brava
    € 9,57*
    Pago de la Jaraba Azagador Crianza DO
    Pago de la Jaraba
    Azagador Crianza DO
    € 8,58*
    Bodegas Nodus Viña Capellana Tinto de Autor Barrica
    Bodegas Nodus
    Viña Capellana Tinto de Autor Barrica
    € 11,09*
    Senorio de Sarría Señorio de Sarría Crianza Navarra DO
    Senorio de Sarría
    Señorio de Sarría Crianza Navarra DO
    € 9,77*
Beschreibung

Wijn noot: Señorio de Sarría Crianza Navarra DO

Navarra strekt zich uit over het noorden van Spanje, genesteld tussen de Ebro en de Pyreneeën. Het klimaat varieert van het noorden, eerder vochtig en milder, tot het zuiden, droger en warmer. De verscheidenheid aan bodems varieert van kalksteen, grind en mergel tot zand en alluviale bodems. Het mengen van verschillende druivensoorten resulteert in topwijnen. Het doel van een cuvée is om een optimale balans te vinden tussen de individuele kenmerken van de gebruikte druivensoorten: Aroma's, body en mondgevoel, fruit en zuren, alcohol, tannines en bitterheid, en balans in de afdronk. Dit resulteert in wijnen die niet alleen complex zijn, maar ook van een constante hoge kwaliteit door de jaren heen. Kenmerken van deze wijn: Diep glanzend robijnviolet. In de neus bramen en wilde bessen met rokerige kruidige tonen zoals vanille en kaneel, een beetje aards. In de mond fijne, goed geïntegreerde zuren en zachte structuurgevende tannines. Lengte in de afdronk.
Restsuiker:1.60 / Zuurgraad:5.80
12 maanden in barrique

Awards

Awards für Señorio de Sarría Crianza Navarra DO

2017 jaargang: MundusVini gouden medaille (2016), 2017 jaargang: Berlin Wine Trophy gouden medaille (2014), 2017 jaargang: Decanter bronzen medaille (2014)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Señorio de Sarría Crianza Navarra DO

Past goed bij gerechten met rood vlees of gestoofde gerechten zoals gestoofde lamsbout met jus.

Senorio de Sarría

Senorio de Sarría de wijnmaker achter Señorio de Sarría Crianza Navarra DO

Senorio de Sarría is een gerenommeerde wijnmaker uit Navarra, Spanje, die bekend staat om zijn authentieke wijnen van hoge kwaliteit. Sinds de oprichting in 1953 heeft het wijnhuis een lange traditie in het produceren van heerlijke wijnen. De wijngaarden liggen in de regio rond de stad Olite, die bekend staat om zijn unieke klimaat en bodem. De wijnen van Senorio de Sarría worden gekenmerkt door hun unieke elegantie en levendige frisheid, die het terroir en de persoonlijkheid van de regio weerspiegelen. Het wijnhuis produceert verschillende druivensoorten, waaronder Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon en Garnacha, die zorgvuldig met de hand worden geoogst en verwerkt. De wijnen worden gerijpt in eiken vaten en gebotteld om hun volle aroma en rijke smaken naar voren te laten komen. Senorio de Sarría is een familiebedrijf dat zich richt op kwaliteit en duurzaamheid. De familie investeert veel in onderzoek en ontwikkeling om de beste methoden voor wijnbouw te vinden en de kwaliteit van hun wijnen voortdurend te verbeteren. Het wijnhuis heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn wijnen en is zeer gewild bij wijncritici en -liefhebbers over de hele wereld. Over het geheel genomen is Senorio de Sarría een topkeuze voor wijnkenners en liefhebbers van traditionele Spaanse wijnen die de geschiedenis en het terroir van de regio in elke slok willen ervaren.


Navarra

Navarra het teeltgebied van de Señorio de Sarría Crianza Navarra DO

Het wijngebied van Navarra, gelegen in het noorden van Spanje, straalt een onvergelijkbare pracht en majestueuze schoonheid uit die je maar al te graag in een glas wijn zou willen vangen. Als sommelier ben ik gewoonweg betoverd door de verscheidenheid en kwaliteit van de wijnen die hier worden geproduceerd. Hoewel Navarra ooit bekend stond om zijn roséwijnen, valt er vandaag de dag nog veel meer te ontdekken. De rode wijnen gemaakt van de druivensoorten Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon en Garnacha, die agronomisch uitstekend zijn aangepast aan het harde klimaat en de steenachtige bodem, zijn een bijzonder juweeltje. De diversiteit van het klimaat in dit gebied, van mediterraan in het zuiden tot Atlantisch in het noorden, zorgt voor een opmerkelijke verscheidenheid aan wijnstijlen die me blijven verbazen. De wijnen uit Navarra zijn gelaagd en complex, van heldere, levendige rosés tot frisse en citrusachtige witte wijnen tot volle en rijke rode wijnen met dichte tannines en intens fruit. De zoete Moscatelwijnen die in Navarra worden gemaakt met handgeplukte druiven zijn een ware uitdrukking van de aandacht voor detail die de wijnmakers hier in hun werk leggen. Zacht, bloemig en perfect in balans, zijn ze emblematisch voor de zoetheid van het leven in dit prachtige land. Kenmerkend voor de wijnen uit Navarra is hun authenticiteit. Ondanks hun innovaties en nieuwe technieken blijven de Navarrese wijnmakers trouw aan hun traditie en het is deze mix van oud en nieuw die deze wijnen werkelijk uniek maakt. Navarra fascineert door zijn uitzonderlijke wijncultuur, zijn uitstekende wijnen, zijn bevolking en zijn indrukwekkende landschappen. In elke fles Navarrese wijn lijkt een stukje van dit prachtige land te zijn gevangen. Een glas Navarrese wijn is niet alleen een streling voor het gehemelte, maar ook een reis door een streek die wordt gekenmerkt door zijn gepassioneerde toewijding aan de wijnbouw.



Señorio de Sarría Crianza Navarra DO wordt geproduceerd door Senorio de Sarría in het teeltgebied Navarra in Spanje.
Als je Señorio de Sarría Crianza Navarra DO lekker vond, vind je de andere wijnen van Senorio de Sarría misschien ook lekker.
Senorio de Sarría en Señorio de Sarría Crianza Navarra DO zijn afkomstig van Navarra.

Details

Extra informatie: Señorio de Sarría Crianza Navarra DO

Naam Señorio de Sarría Crianza Navarra DO
Wijnbouwgebied Navarra
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 14.50
Druivensoorten Cabernet Sauvignon, Graciano, Garnacha
Restsuiker (g/l) 1.60
Zuurgraad (g/l) 5.80
Serveertemperatuur 16°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Señorio de Sarría Finca Señorio de Sarria Finca Señorio de Sarria 31100 Puenta La Reina - Navarra Spanien | Abfüller: Bodega de Sarría S.A. Puente la Reina Navarra, España, NRE 31/40368
Wijnmaker Senorio de Sarría

€ 9,77*
0.75l·€ 13,03/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Senorio de Sarría

    Senorio de Sarría Señorio de Sarría Crianza Navarra DO
    Senorio de Sarría
    Señorio de Sarría Crianza Navarra DO
    € 9,77*
    Senorio de Sarría Señorio de Sarría Crianza Navarra DO
    Senorio de Sarría
    Señorio de Sarría Crianza Navarra DO
    € 9,77*
    Senorio de Sarría Señorio de Sarría Reserva Navarra DO
    Senorio de Sarría
    Señorio de Sarría Reserva Navarra DO
    € 11,53*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD