Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
2
Rote Gläser
Gambero Rosso
95
Punkte
James Suckling
90
Punkte
Luca Maroni

2019

Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga

Folonari, Toscane

€ 47,10*
0.75l · € 62,80/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Droge rode wijn uit de wijnstreek Toscane
  • Kwaliteitsniveau Brunello di Montalcino DOCG
  • Geproduceerd door een gerenommeerd Italiaans wijnhuis
  • Aroma's van rijp fruit en kruiden
  • Perfect bij stevige vleesgerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Tenute di Toscana Distribution Frescobaldi CastelGiocondo Brunello di Montalcino DOCG
    Tenute di Toscana Distribution
    Frescobaldi CastelGiocondo Brunello di Montalcino DOCG
    € 49,60*
    Sesta Brunello Di Montalcino DOCG
    Sesta
    Brunello Di Montalcino DOCG
    € 39,54*
    Capanna Brunello di Montalcino Brunello di Montalcino DOCG
    Capanna
    Brunello di Montalcino Brunello di Montalcino DOCG
    € 52,37*
    Casanova di Neri Brunello Di Montalcino DOCG Toskana
    Casanova di Neri
    Brunello Di Montalcino DOCG Toskana
    € 51,01*
    Casanova di Neri Brunello Di Montalcino DOCG Toskana
    Casanova di Neri
    Brunello Di Montalcino DOCG Toskana
    € 57,86*
Beschreibung

Wijn noot: Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga

Toscane is niet alleen beroemd om zijn landschap: wereldberoemde wijnen komen hier vandaan. Veel zon en voldoende neerslag op kale kalkbodems zorgen voor optimale omstandigheden voor een hoge kwaliteit. Vooral rode wijnen profiteren van de uitstekende omstandigheden hier. Afgeleid van Sanguis Jovis, 'bloed van Jupiter', kreeg de oude Italiaanse druivensoort zijn naam. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste druivenrassen in Italië en wordt in het hele land verbouwd, maar bij voorkeur in Toscane. Het is een traag rijpend druivenras en de druiven worden zelfs in warme klimatologische omstandigheden pas in oktober geoogst. Typisch hebben de geproduceerde wijnen een hoog zuur- en tanninegehalte en een lichtrode kleur. Sangiovese wijnen vormen de basis voor enkele van de beste rode wijnen van Italië. Karakter van deze wijn: Diepe, dichte robijnrode kleur met violette reflecties; aroma's van rode bessen, leer, rokerige, kruidige tonen in de neus. Fijne, elegante tannines in de mond. Extractief zoet in de mond met een lange afdronk.
Restsuiker:1.00 / Zuurgraad:5.00
In groot houten vat

Awards

Awards für Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga

2016 jaargang: 90 punten Luca Maroni (2015), 2016 jaargang: 2 rode glazen Gambero Rosso (2015), 2016 jaargang: 95 punten James Suckling (2015)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga

Het is een fantastische begeleider van alle vlees- en gestoofde gerechten, zoals porchetta met rozemarijn op aardappelen en gestoomde groenten.

Folonari

Folonari de wijnmaker achter Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga

Folonari is een gerenommeerde wijnmaker uit Toscane die al sinds de 18e eeuw wijn produceert. De oorspronkelijke passie en toewijding aan de wijncultuur hebben zich ontwikkeld tot een internationaal erkend bedrijf dat voldoet aan alle noodzakelijke criteria om eersteklas wijn te produceren. Folonari staat voor de perfecte expressie van een Florentijnse wijn, die ze op een innovatieve maar respectvolle manier verfijnen met behulp van moderne technieken. De wijngaarden rijpen perfect in de brandende Toscaanse zon, wat bijdraagt aan wijnen met heldere en uitstekende smaken en een opmerkelijke structuur. De filosofie van het bedrijf is erop gericht om wijnliefhebbers te voorzien van traditionele en milieuvriendelijke methoden om het authentieke karakter van een wijn te behouden. De wijnmakers hebben jarenlange ervaring in het produceren van topwijnen en dragen zorg voor het verbeteren van de kwaliteit van elke wijnsoort om elke fles de beste smaken te geven. Folonari heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd door wijnen aan te bieden met unieke aroma's en smaken die perfect passen bij verschillende culinaire gerechten en gelegenheden. Wijnliefhebbers kunnen de smaken, de afkomst en het terroir van Toscane voelen en een nieuwe dimensie in de wereld van wijnen ervaren.


Toscane

die Rebsorte des Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga



Toscane

Toscane het teeltgebied van de Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga wordt geproduceerd door Folonari in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga lekker vond, vind je de andere wijnen van Folonari misschien ook lekker.
Folonari en Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga

Naam Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 14.50
Druivensoorten Sangiovese
Rebsorte Brunello, Sangiovese
Restsuiker (g/l) 1.00
Zuurgraad (g/l) 5.00
Serveertemperatuur 16°
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Folonari Via di Nozzole 12, Loc. Passo dei Pecorai 50022 Greve in Chianti Italien | Abfüller: Tenuta la Fuga S.A.R.L. - 048021 Italia - nella propia cantina di Montalcino
Wijnmaker Folonari

€ 47,10*
0.75l·€ 62,80/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Folonari

    Folonari Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga SALE
    Folonari
    Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga SALE
    € 42,47*
    Folonari Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga
    Folonari
    Brunello di Montalcino DOCG Tenuta La Fuga
    € 47,10*
    Folonari Rosso Bolgheri DOC Tenuta Campo al Mare
    Folonari
    Rosso Bolgheri DOC Tenuta Campo al Mare
    € 26,52*
    Folonari Rosso Bolgheri DOC Tenuta Campo al Mare SALE
    Folonari
    Rosso Bolgheri DOC Tenuta Campo al Mare SALE
    € 24,15*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD