Land
Duitsland
Baden
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2020

Blauer Spätburgunder trocken Schulen

Ziereisen, Baden

€ 24,08*
0.75l · € 32,11/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Droge rode wijn uit Baden
  • Expressieve fruitaroma's met fijne kruiden en mineraliteit
  • Zuivere Blauer Spätburgunder met complex karakter
  • Langdurige afdronk en goed geïntegreerde tannines
  • Perfect bij wild, gebraad en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    M. Schädler - Steffen Mugler Pi:not Mugler & Schumann, unfiltriert
    M. Schädler - Steffen Mugler
    Pi:not Mugler & Schumann, unfiltriert
    € 28,18*
    Deutzerhof Caspar C Spätburgunder QbA trocken
    Deutzerhof
    Caspar C Spätburgunder QbA trocken
    € 29,70*
    Klaus Vorgrimmler Pinot Noir SR Reserve
    Klaus Vorgrimmler
    Pinot Noir SR Reserve
    € 29,72*
    Peter Jakob Kühn Spätburgunder
    Peter Jakob Kühn
    Spätburgunder
    € 30,76*
    Weingut am Klotz Isteiner Spätburgunder
    Weingut am Klotz
    Isteiner Spätburgunder
    € 30,76*
Beschreibung

Wijn noot: Blauer Spätburgunder trocken Schulen

Donkere bosaarde met dennenappels, fijne droge en houtachtige specerijen, een beetje gedroogde pruimen, wilde kersen, pure chocolade en koude rook. Intense en rustige neus. Helder en fijn van smaak; dichte body met kracht, schouder en stevige ruggengraat; droge specerijen, mokka, donkere chocolade, koude rook en natuurlijk fruit, voornamelijk gedroogde pruimen en rijpe wilde kersen; zeer verkwikkend; precies; de kalmte zelve, maar met de oplettende blik van een jager; fluweelzachte tannines, door en door en bijna gewichtloos; gewoon perfect geïntegreerd; geweldige balans; diep en complex; de afdronk is majestueus en groot; langzaam verlaten de gasten het podium: de lange avondjurken van de vrouwen slepen over het fluweelzachte tapijt, terwijl de heren in hun dinerjassen hun dames met een rustige pas begeleiden; de sigarenrook en een fijne noot van kersentaart uit het Zwarte Woud hangen nog in de lucht. (P. Dautel 25 januari 2018)
Restsuiker:0.8 / Zuurgraad:5.4

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Blauer Spätburgunder trocken Schulen

Door zijn complexiteit en finesse past de Blaue Spätburgunder trocken Schulen van Ziereisen uitstekend bij diverse gerechten zoals: - Gegrild of gestoofd vlees, met name rundvlees, wild en lamsvlees - Rijpe kazen zoals Gruyère, Comté of Cheddar - Paddenstoelgerechten, met name eekhoorntjesbrood en cantharellen - Gerechten met pure chocolade of donker fruit zoals bramen of zwarte bessen - Gebakken of gegrilde vis zoals zalm of tonijn Over het algemeen is de Blaue Spätburgunder trocken Schulen van Ziereisen een uitstekende begeleider van gerechten en past hij bij veel gerechten. Het is echter aan te raden om zware of zeer kruidige gerechten te vermijden om optimaal van de wijn te kunnen genieten.

Ziereisen

Ziereisen de wijnmaker achter Blauer Spätburgunder trocken Schulen

Wijnmaker Ziereisen uit Baden is een ware meester in zijn vak. Op zijn wijngaarden in het Zuid-Badense dorp Efringen-Kirchen verzorgt hij de wijnstokken met de grootste zorg en passie. Hij hecht veel belang aan een duurzame teelt die recht doet aan de natuurlijke hulpbronnen en het milieu. Ziereisen is een wijnmaker die zijn wijnen met veel aandacht voor detail en toewijding produceert. Kwaliteit staat bij hem altijd op de voorgrond en daarom selecteert hij alleen de beste druiven voor zijn wijnen. Biologische teelt is bijzonder belangrijk voor hem - zijn wijnen worden dan ook geproduceerd zonder gebruik van chemicaliën. De wijnen van Ziereisen worden gekenmerkt door hun fijne elegantie, verfijnde aroma's en evenwichtige structuur. Ze zijn een expressie van terroir en klimaat en dragen de handtekening van een wijnmaker die zijn vak verstaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Ziereisen een van de meest gerenommeerde wijnmakers van Duitsland is en dat zijn wijnen de hoogste internationale reputatie genieten. Wie een Ziereisen-wijn proeft, wordt niet alleen verrukt door de kwaliteit, maar ook door de passie en betrokkenheid van de wijnmaker. Want Ziereisen is een wijnmaker die elke dag opnieuw werkt om het beste in zijn wijnen naar boven te halen. Een echte traktatie voor alle wijnliefhebbers!


Baden

Baden het teeltgebied van de Blauer Spätburgunder trocken Schulen

Als sommelier neem ik mijn petje af voor het brede scala aan wijnen dat voortkomt uit het meest zuidelijke wijnbouwgebied van Duitsland, Baden. Dit spectaculaire wijnbouwgebied strekt zich uit over 400 kilometer van Baden-Baden tot aan de Duits-Zwitserse oevers van het Bodenmeer, is bijna paradijselijk door zijn landschappelijke diversiteit en is het enige Duitse wijnbouwgebied dat is ingedeeld in de warmste wijnbouwzone, zone B. De karakteristieke druivenrassen van Baden, waaronder Pinot Noir, Pinot Gris en Müller-Thurgau, laten de harten van wijnkenners sneller kloppen. Ondanks het zuidelijke klimaat biedt Baden ook uitstekende witte wijnen die verfrissend en evenwichtig zijn en het regionale karakter weerspiegelen. De ondergrond van vulkanisch verweerd gesteente, schelpkalk, Keuper en Bundsandstein geeft de wijnen een buitengewone complexiteit en finesse. Een van de meest opmerkelijke kenmerken van Baden is de onvergelijkbare diversiteit aan druivenrassen. Er bestaan negen verschillende 'gebieden' binnen dit lange, smalle wijnbouwgebied, met in totaal 16 Großlagen en 258 Einzellagen. Dankzij deze diversiteit kunnen de Badense wijnmakers een indrukwekkende reeks wijnstijlen produceren, van delicate, bloemige witte wijnen tot krachtige, intense rode wijnen. Baden is beroemd om zijn Spätburgunder (Pinot Noir), die tot de beste van Duitsland wordt gerekend. Deze wijnen laten zien dat Baden in staat is om wijnen met diepgang, elegantie en finesse te produceren. Even indrukwekkend zijn de witte wijnen, vooral de Bourgognewijnen. Deze tonen een opmerkelijke frisheid en finesse, die het koele klimaat van de regio weerspiegelen, hoewel ze nog steeds een uitstekende fruitintensiteit hebben. Badense wijn is dus een verleidelijke dans tussen rijkdom en evenwicht, intensiteit en elegantie - een dans die elke fijnproever zal waarderen. Met hun sterke inzet voor duurzaamheid en respect voor het terroir, hebben de wijnmakers van Bad



Blauer Spätburgunder trocken Schulen wordt geproduceerd door Ziereisen in het teeltgebied Baden in Duitsland.
Als je Blauer Spätburgunder trocken Schulen lekker vond, vind je de andere wijnen van Ziereisen misschien ook lekker.
Ziereisen en Blauer Spätburgunder trocken Schulen zijn afkomstig van Baden.

Details

Extra informatie: Blauer Spätburgunder trocken Schulen

Naam Blauer Spätburgunder trocken Schulen
Wijnbouwgebied Baden
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Spätburgunder
Restsuiker (g/l) 0.8
Zuurgraad (g/l) 5.4
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Ziereisen, Markgrafenstr. 17, 79588 Efringen Kirchen
Wijnmaker Ziereisen

€ 24,08*
0.75l·€ 32,11/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Ziereisen

    Ziereisen Chardonnay trocken Hard
    Ziereisen
    Chardonnay trocken Hard
    € 30,65*
    Ziereisen Blauer Spätburgunder trocken Schulen
    Ziereisen
    Blauer Spätburgunder trocken Schulen
    € 24,08*
    Ziereisen Weißer Burgunder trocken
    Ziereisen
    Weißer Burgunder trocken
    € 14,24*
    Ziereisen Grauer Burgunder trocken
    Ziereisen
    Grauer Burgunder trocken
    € 15,18*
    Ziereisen Gutedel trocken Steingrüble
    Ziereisen
    Gutedel trocken Steingrüble
    € 24,70*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD