Preistipp
Prijs tip!
Land

Südaustralien
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig
Rabatt
-11%

2020

Bin 407 Cabernet Sauvignon

Penfolds, Südaustralien

Normale prijs: € 103,13

Special Price € 91,59*

0.75l · € 122,12/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Zuid-Australië - rijke diversiteit aan bodems
  • Cabernet sauvignon - edel en vleiend
  • Volle body - rijke aroma's van pruimen en cederhout
  • Uitgebalanceerde tannines - perfect genieten
  • Elegante afdronk - rijke, diepe smaak

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Grant Burge Nebu Cabernet Shiraz WO Barossa Valley
    Grant Burge
    Nebu Cabernet Shiraz WO Barossa Valley
    € 79,33*
    Penfolds St. Henri Shiraz
    Penfolds
    St. Henri Shiraz
    € 118,38*
    Penfolds Bin 704
    Penfolds
    Bin 704
    € 88,67*
    Penfolds Bin 704
    Penfolds
    Bin 704
    € 88,67*
Beschreibung

Wijn noot: Bin 407 Cabernet Sauvignon

Na zijn spectaculaire debuut in 1990 vestigde Bin 407 zichzelf als een uitstekend voorbeeld van een Cabernet Sauvignon uit koele klimaten die ook de karakteristieke volheid van Penfolds behoudt. Ook dit jaar is de typische druivensmaak onmiskenbaar en wordt hij slechts subtiel ondersteund door fijn eikenhout.

Awards

Awards für Bin 407 Cabernet Sauvignon

Wine Spectator: 91 punten JG 2013-jan 2016, Wine Advocate: 91plus punten JG 2013-sept 2015.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Bin 407 Cabernet Sauvignon

Lammbraten mit mediterranen Kräutern, gegrillte Entrecotes, Rindersteaks, Ente mit Rosmarin und schwarzen Oliven an geschmortem Tomaten-Paprikagemüse oder auch zu mittelkräftigen Käsesorten

Penfolds

Penfolds de wijnmaker achter Bin 407 Cabernet Sauvignon

Penfolds is een wereldberoemde producent van kwaliteitswijnen uit Zuid-Australië. Opgericht in 1844 door de arts Christopher Rawson Penfold en zijn vrouw Mary, begon het wijnhuis als een klein wijnhuis dat medicinale wijnen produceerde voor hun patiënten. Vandaag de dag is Penfolds een van de meest prestigieuze merken van Australië, dat een breed scala aan wijnen produceert die verbouwd worden in de belangrijkste wijngebieden van het land. De druiven worden met de hand geplukt na een zorgvuldige selectie en gevinifieerd in moderne faciliteiten om het volledige potentieel van elke wijnoogst naar boven te halen. Penfolds biedt een breed scala aan wijnen, waaronder klassieke rode wijnen zoals Cabernet Sauvignon, Shiraz en Merlot, maar ook Chardonnay en Pinot Noir voor liefhebbers van witte wijn. Een van de beroemdste wijnen van Penfolds is de 'Grange', een van de duurste wijnen van Australië, gemaakt van een unieke blend van Shiraz en Cabernet Sauvignon. Naast de 'Grange' produceert Penfolds ook andere topwijnen zoals 'Bin 707', 'Bin 169' en 'Bin 407'. Penfolds heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn wijnen en staat hoog aangeschreven bij wijncritici en -liefhebbers wereldwijd. Het wijnhuis legt grote nadruk op kwaliteit, consistentie en innovatie en gebruikt duurzame landbouwmethoden om de natuurlijke schoonheid en veelzijdigheid van Zuid-Australië te behouden.


Südaustralien

Südaustralien het teeltgebied van de Bin 407 Cabernet Sauvignon

Verborgen in het betoverende landschap van South Australia liggen enkele van de meest prachtige en productieve wijngebieden ter wereld. Als sommelier kun je onmogelijk voorbijgaan aan de magie en diversiteit die deze regio uitstraalt in elke fles wijn. De wijnmakers van South Australia zijn trots op hun veelzijdige en expressieve bodem - een combinatie van vruchtbare valleien en robuuste terrassen die even uniek als uitnodigend is. De regio heeft een benijdenswaardig warm en droog klimaat, waar de wijnstokken enorm van profiteren. Het zijn deze verschillende microklimaten in combinatie met een verscheidenheid aan bodemsoorten die een verbazingwekkende reeks wijnstijlen voortbrengen. De harten van veel wijnliefhebbers kloppen sneller in South Australia omdat het de thuisbasis is van de wereldberoemde Barossa Valley wijnregio, bekend om zijn krachtige en weelderige Shiraz wijnen. Minder bekend, maar zeker niet minder opmerkelijk, is de Clare Valley, waar de beste riesling van Australië vandaan komt, om nog maar te zwijgen van McLaren Vale, bekend om zijn rijke, kruidige rode wijnen en expressieve chardonnays. De Adelaide Hills, aan de andere kant, verrassen met wijnstijlen met een koel klimaat, zoals Pinot Noir en Sauvignon Blanc. De uitmuntendheid en diversiteit van de Zuid-Australische wijnen hebben Australië geholpen om wereldwijd erkend te worden als een serieuze wijnproducent. De regio laat perfect zien dat nieuw niet per se onbekend betekent. Hier vertrouwen wijnmakers op traditionele wijnbouwtechnieken en innovatie in gelijke mate - een harmonieuze dans tussen het oude en het nieuwe. Als sommelier ben ik altijd op zoek naar wijnen die verhalen vertellen, en in Zuid-Australië vind ik er pagina's en pagina's van. Het is een regio die tegelijkertijd enthousiasme toont voor het ambacht van wijnmaken en een niet aflatende pioniersgeest heeft om nieuwe dingen te ontdekken. De wijnen uit Zuid-Australië zijn eerlijk en authentiek - een ware expressie van hun oorsprong.



Bin 407 Cabernet Sauvignon wordt geproduceerd door Penfolds in het teeltgebied Südaustralien in .
Als je Bin 407 Cabernet Sauvignon lekker vond, vind je de andere wijnen van Penfolds misschien ook lekker.
Penfolds en Bin 407 Cabernet Sauvignon zijn afkomstig van Südaustralien.

Details

Extra informatie: Bin 407 Cabernet Sauvignon

Naam Bin 407 Cabernet Sauvignon
Wijnbouwgebied Südaustralien
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Cabernet Sauvignon: 100%
Wijnverwerking Voor Penfolds Bin 407 werden de Cabernet Sauvignon druiven, gescheiden per herkomst en perceel, gefermenteerd op de schillen, de wijnen werden vervolgens twaalf maanden gerijpt in kleine vaten van Frans eiken (25 procent nieuw hout) en Amerikaans eiken (negen procent nieuw hout), vervolgens zorgvuldig afgetapt, gemengd tot de uiteindelijke blend, gebotteld en nog minstens een jaar in de kelder laten rusten om harmonieus af te ronden voordat Penfolds zijn Bin 407 Cabernet Sauvignon 2016 in de herfst van 2018 uitbracht aan de handel.
Zuurgraad (g/l) 7.0
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Wein Wolf Import GmbH, 53227 Bonn, Deutschland
Wijnmaker Penfolds

UVP
€ 103,13
€ 91,59*
0.75l·€ 122,12/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Penfolds

    Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet
    Penfolds
    Koonunga Hill Shiraz Cabernet
    € 10,69*
    Penfolds Koonunga Hill Shiraz
    Penfolds
    Koonunga Hill Shiraz
    € 11,31*
    Penfolds Koonunga Hill Chardonnay
    Penfolds
    Koonunga Hill Chardonnay
    € 10,37*
    Penfolds Max´s Shiraz Cabernet
    Penfolds
    Max´s Shiraz Cabernet
    € 21,76*
    Penfolds Rawson s Retreat Shiraz Cabernet
    Penfolds
    Rawson s Retreat Shiraz Cabernet
    € 9,82*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD