Land
Frankrijk
Elsass
Sorte
Prosecco & Spumante
Stilisik
fruitig & aromatisch

2021

Bestheim Crémant d'Alsace Grand Prestige Rose

Bestheim, Elsass

Normale prijs: € 25,70

Special Price € 23,86*

0.75l · € 31,81/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante, fruitige Pinot Noir uit de Elzas
  • Verbreed bouquet: framboos, aardbei, aalbes
  • Fris en harmonieus, fijne perlage en citrusaroma's
  • Uitstekend aperitief, ook bij zeevruchten en voorgerechten
  • Crémant d'Alsace Grand Prestige Rosé: kwaliteit en genieten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Gérard Bertrand Code Rouge - Brut Éternel Blanc de Blancs
    Gérard Bertrand
    Code Rouge - Brut Éternel Blanc de Blancs
    € 24,22*
    Maison Alexandre Bonnet Champagner Alexandre Bonnet Brut Grande Réserve
    Maison Alexandre Bonnet
    Champagner Alexandre Bonnet Brut Grande Réserve
    € 41,77*
    Maison Alexandre Bonnet Champagner Alexandre Bonnet Brut Cuvée Blanc de Noirs
    Maison Alexandre Bonnet
    Champagner Alexandre Bonnet Brut Cuvée Blanc de Noirs
    € 44,52*
    Maison Alexandre Bonnet Champagner Alexandre Bonnet Brut Grande Réserve in Geschenkpackung
    Maison Alexandre Bonnet
    Champagner Alexandre Bonnet Brut Grande Réserve in Geschenkpackung
    € 43,81*
    Beaumont des Crayeres Beaumont Champagner Grande Réserve Brut
    Beaumont des Crayeres
    Beaumont Champagner Grande Réserve Brut
    € 32,76*
Beschreibung

Wijn noot: Bestheim Crémant d'Alsace Grand Prestige Rose

Fantastisch fruit met smaken van frambozen en kersen vergezeld van brioche. Levendig en vineus met een mooie balans en bijzonder fijne perlage. Gemaakt van de beste Pinot Noir percelen met klei-kalksteen bodem. Hij wordt gevinifieerd in roestvrijstalen tanks en uitsluitend van de druivensoort Pinot Noir, en dankt zijn kleur en aroma's aan een subtiele mix van geperste rosé en Rosé de Saignée. Bij dit proces wordt 10-20% van de most na een paar uur of dagen uit de gistingstank gehaald zonder de rode druiven eerst te persen. Daarna rijpt het geduldig gedurende minstens 12 maanden om zijn optimale rijpheid te bereiken. De wijnbouwcoöperatie Bestheim is ontstaan uit de fusie van de gerenommeerde wijnhuizen Bennwihr en Westhalten, die elk een lange traditie hebben in de Elzas-wijnbouw. Westhalten is een Elzasser dorp aan de voet van de Vogezen met unieke bodems in het hart van de Vallée Noble, waar een mediterraan klimaat heerst. De wijngaard is de hoogste van de Elzas op 410 meter boven de zeespiegel en strekt zich uit langs steil aflopende heuvels op het zuiden. Dankzij het optimale karakter van de bodem kunnen hier uitzonderlijke Crémants worden geproduceerd. Het dorp Bennwihr heeft zich daarentegen gericht op de productie van stille wijnen. Met bijna 720 hectare wijngaarden produceert Bestheim nu ongeveer 8,5 miljoen flessen per jaar. De aangesloten wijnboeren staan voor de hoge kwaliteit van de druiven, die de typische kenmerken van de bodems en microklimaten in de Elzas volledig tot hun recht laten komen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Bestheim Crémant d'Alsace Grand Prestige Rose

Lekker als aperitief, bij rundercarpaccio of ook bij het dessert. Aanbevolen drinktemperatuur 10°C.

Bestheim

Bestheim de wijnmaker achter Bestheim Crémant d'Alsace Grand Prestige Rose

De wijnmakerij Bestheim uit de Elzas staat bekend om haar uitstekende wijnen, die het resultaat zijn van de unieke ligging van de wijngaarden en de passie van de wijnmakers. Het wijnhuis combineert traditie en moderniteit door gebruik te maken van bekende vinificatietechnieken, maar ook door voortdurend nieuwe methoden uit te proberen om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren. De uitstekende druivensoorten uit de Elzas, zoals Riesling, Gewürztraminer en Pinot Gris, worden zorgvuldig geselecteerd door de wijnexperts van het huis en op het optimale moment geoogst. Een verlengde maceratie bij gecontroleerde temperaturen en een selectieve handmatige oogst vinden vervolgens plaats in de wijnmakerij. Kenmerkend voor de wijnen van Bestheim is hun finesse en elegantie, gecombineerd met fijn fruit en een minerale kruidigheid. Als begeleider van een goede maaltijd of gewoon als traktatie voor tussendoor - de wijnen van Bestheim beloven een exquise smaakervaring en zijn een vlaggenschip van de Elzasser wijntraditie.


Elsass

Elsass het teeltgebied van de Bestheim Crémant d'Alsace Grand Prestige Rose

De Elzas is een schilderachtig en historisch rijk wijngebied dat zich majestueus uitstrekt in de noordoostelijke hoek van Frankrijk op de grens met Duitsland en Zwitserland. Als sommelier heb ik altijd een speciaal respect en diepe waardering gehad voor Elzasser wijnen, onder de indruk van hun kwaliteit, diversiteit en authenticiteit. Beschermd door het Vogezengebergte heeft de Elzas een uniek weerpatroon waardoor de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen. Dit optimale klimaat, in combinatie met het rijke mozaïek aan bodems - van kalksteen en graniet tot mergel en vulkanische sedimenten - resulteert in wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en complexiteit. De dominante druivenrassen in de Elzas zijn Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris en Muscat, die voornamelijk cépage zijn. Elzaswijnen staan bekend om hun levendige zuren en uitgesproken fruitigheid, maar ook hun elegante florale en minerale tonen zijn niet te versmaden. Een sommelier zal de wijn enthousiast door het glas laten dansen, de kleur bewonderen en het gelaagde bouquet inademen. Een slokje van een droge Alsace Riesling kan het gehemelte een explosie van knapperige groene appels, smakelijk citrusfruit en delicate minerale tonen bieden. Een glas Gewürztraminer daarentegen kan de kenner betoveren met diepe tonen van roos, lychee en kruiden zoals kruidnagel en kaneel. Maar het is niet alleen de kwaliteit van de wijnen die de Elzas bijzonder maakt. Het is ook de trots en passie van de wijnboeren en de diversiteit van de wijnhuizen - van kleine familiebedrijven tot gerenommeerde domeinen. Elke wijn vertelt een verhaal, elke fles is een bewijs van traditie en vakmanschap. Even opmerkelijk zijn de Crémants d'Alsace, de karaktervolle mousserende wijnen uit de regio, en natuurlijk de nobele zoete wijnen zoals de Vendanges Tardives en Sélection de Grains Nobles, ware meesterwerken van geduld en precisie. De Elzas biedt niet alleen uitstekende wijnen, het is ook een fascinerende, adembenemende omgeving.



Bestheim Crémant d'Alsace Grand Prestige Rose wordt geproduceerd door Bestheim in het teeltgebied Elsass in Frankrijk.
Als je Bestheim Crémant d'Alsace Grand Prestige Rose lekker vond, vind je de andere wijnen van Bestheim misschien ook lekker.
Bestheim en Bestheim Crémant d'Alsace Grand Prestige Rose zijn afkomstig van Elsass.

Details

Extra informatie: Bestheim Crémant d'Alsace Grand Prestige Rose

Naam Bestheim Crémant d'Alsace Grand Prestige Rose
Wijnbouwgebied Elsass
Wijnsoort Prosecco & Spumante
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten 100% Pinot Noir
Wijnverwerking Geproduceerd van de beste Pinot Noir percelen met klei-kalksteen bodems. De wijn wordt gevinifieerd in roestvrijstalen tanks en wordt uitsluitend gemaakt van de druivensoort Pinot Noir. De kleur en aroma's zijn te danken aan een subtiele mix van geperste rosé en Rosé de Saignée. Bij dit proces wordt 10-20% van de most na een paar uur of dagen uit de gistingstank gehaald zonder de rode druiven eerst te persen. Daarna rijpt hij minstens 12 maanden geduldig om zijn optimale rijpheid te bereiken.
Restsuiker (g/l) 6,4 g/l
Zuurgraad (g/l) 3,4 g/l
Smaak Brut
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bestheim & Châteaux Société coopérative agricole à capital variable, 3 Rue du Général de Gaulle, 68630 Bennwihr, Frankreich
Wijnmaker Bestheim

UVP
€ 25,70
€ 23,86*
0.75l·€ 31,81/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bestheim

    Bestheim Bestheim Edelzwicker Alsace AOC
    Bestheim
    Bestheim Edelzwicker Alsace AOC
    € 11,29*
    Bestheim Bestheim Gewürztraminer Classic Alsace AOC
    Bestheim
    Bestheim Gewürztraminer Classic Alsace AOC
    € 12,67*
    Bestheim Crémant d
    Bestheim
    Crémant d'Alsace Brut Bestheim
    € 14,73*
    Bestheim Crémant d
    Bestheim
    Crémant d'Alsace Brut rosé Bestheim
    € 14,36*
    Bestheim Bestheim Riesling Classic Alsace AOC
    Bestheim
    Bestheim Riesling Classic Alsace AOC
    € 10,54*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD