Land
Spanje
Lanzarote
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fris en mineraal

2023

Bermejo Rosado

Bodegas Los Bermejos, Lanzarote

€ 21,40*
0.75l · € 28,53/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Prikkelende aroma's van aardbeien en exotisch fruit
  • Levendig en fris met een aangename natuurlijke zuurgraad
  • Handgeplukt en duurzaam verbouwd op de vulkanische bodem van Lanzarote
  • Perfecte alledaagse wijn om van te genieten bij elke gelegenheid
  • Spaanse rosé met een typische heldere, lichtere kleur

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Beronia Alegra de Beronia Rosado
    Bodegas Beronia
    Alegra de Beronia Rosado
    € 21,91*
    Binigrau B Rosat Binigrau
    Binigrau
    B Rosat Binigrau
    € 17,31*
    Bodegas Campillo Campillo Rosado
    Bodegas Campillo
    Campillo Rosado
    € 12,10*
    Vins Nus Instabile Pet Nat No. 0 Invitro
    Vins Nus
    Instabile Pet Nat No. 0 Invitro
    € 24,56*
Beschreibung

Wijn noot: Bermejo Rosado

Zoals alle wijnen wordt ook de Rosado gebotteld in de groene 'Bermejo fles' die speciaal voor het wijnhuis is ontwikkeld. Het aromatisch potentieel van de Listan Negro druif is niet alleen meer dan voldoende voor een krachtige rode wijn, maar ook voor een zeer succesvolle rosé wijn. De wijn kan inspireren met fijne aroma's van aardbeien, granaatappel en lichte citrustonen. Aromatisch, pittig en fris in de mond. Bermejos Rosado kan op zichzelf gedronken worden, maar ook bij zomerse gerechten, salades en verse vis.
Restsuiker: 6 g/l / zuurgraad:
Samen met El Grifo is het wijnhuis Los Bermejos een van de oudste wijnhuizen van Lanzarote. Het wijnhuis werd in 2001 nieuw leven ingeblazen na een verandering van eigenaar en heeft zich de afgelopen 20 jaar ontwikkeld tot een van de belangrijkste wijnhuizen op het eiland. Los Bermejos profiteert ook van het feit dat de wijnstokken niet ten prooi vielen aan de druifluisplaag aan het eind van de 19e eeuw en daarom worden er tegenwoordig 'wortelloze' wijnstokken geteeld. De klimatologische problemen, gekenmerkt door passaatwinden, weinig neerslag of hete zandstormen vanuit de Sahara, zijn ook een constante uitdaging voor de arbeiders van Los Bermejos. De wijnstokken worden daarom geplant in trechters tot 4 meter diep om voldoende bescherming te bieden. Dit maakt de wijnbouw echter zo moeilijk en maakt mechanische hulp onmogelijk.


Bodegas Los Bermejos

Bodegas Los Bermejos de wijnmaker achter Bermejo Rosado

Bodegas Los Bermejos is een gerenommeerde wijnmaker op het Canarische eiland Lanzarote. De wijngaarden van de bodega liggen in het prachtige vulkanische landschap van La Geria en bieden optimale groeiomstandigheden voor de druiven. De productie richt zich op autochtone druivensoorten zoals Malvasia en Listán Negro, die zorgvuldig worden geselecteerd en verbouwd door ervaren wijnmakers. Er wordt hier speciale aandacht besteed aan duurzame landbouw en daarom is de bodega gecertificeerd als biologische wijnproducent. De wijnen van Bodegas Los Bermejos inspireren zowel door hun frisheid en fruitigheid als door hun natuurlijke mineraliteit. Het bedrijf is toegewijd aan het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit met behoud van het unieke karakter van het landschap van Lanzarote.


Lanzarote

Lanzarote het teeltgebied van de Bermejo Rosado

Het unieke wijnbouwgebied van Lanzarote, een van de prachtige Canarische Eilanden van Spanje, is een adembenemend schouwspel voor elke sommelier. Het gebied wordt gekenmerkt door vulkanische bodems als gevolg van uitbarstingen in de 18e eeuw, waardoor de wijnen uit dit gebied een uitzonderlijke mineraliteit en complexiteit hebben. Een van de opmerkelijke kenmerken van de wijnbouw op Lanzarote is de geïndividualiseerde manier waarop de wijnstokken worden aangeplant in individuele 'zocos', halfronde windbarrières gemaakt van lavasteen. In combinatie met de vulkanische bodem beschermen deze unieke structuren de wijnstokken tegen de sterke, zoute winden van de Atlantische Oceaan en zorgen ze voor een optimale vochtopname uit het vaak mistige klimaat. De belangrijkste druivensoort van deze regio is de autochtone Malvasía Volcánica, die goed is aangepast aan de extreme omstandigheden. De witte wijn van deze druif valt op door zijn heldere zuren, delicate aroma's van tropisch fruit en lange, mineraal getinte afdronk. Daarnaast vinden we hier ook Listán Negro, een inheemse rode wijnsoort die eerder lichte en fruitige wijnen produceert. Soms wordt van Listán Negro ook aromatische rosé gemaakt. Hoewel de wijnen van Lanzarote niet overdreven vol zijn, worden ze gekenmerkt door hun evenwicht en elegantie. Ze drukken de ruige schoonheid van hun thuiseiland uit en bieden een unieke zintuiglijke reis die net zo fascinerend is als het teeltgebied zelf. Als sommelier raad ik aan om van deze wijnen te genieten met de lokale keuken. Of het nu de zoute, rokerige heerlijkheid van gerookte Canarische geitenkaas is of de smakelijke zeevruchten uit de regio, de wijnen van Lanzarote zijn ideaal om deze intense smaken in balans te brengen en aan te vullen. Lanzarote is een verbazingwekkende plek die erin slaagt om prachtige wijnen te produceren ondanks de ruige omgeving en het onherbergzame landschap. Het is zeker de moeite waard om deze unieke en heerlijke wijnen te proberen.



Bermejo Rosado wordt geproduceerd door Bodegas Los Bermejos in het teeltgebied Lanzarote in Spanje.
Als je Bermejo Rosado lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas Los Bermejos misschien ook lekker.
Bodegas Los Bermejos en Bermejo Rosado zijn afkomstig van Lanzarote.

Details

Extra informatie: Bermejo Rosado

Naam Bermejo Rosado
Wijnbouwgebied Lanzarote
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Listán Negro
Restsuiker (g/l) 6
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodega Los Bermejos S.L., Camino a Los Bermejos, 7, 35550 San Bartolomé, Las Palmas, Spanien
Wijnmaker Bodegas Los Bermejos

€ 21,40*
0.75l·€ 28,53/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas Los Bermejos

    Bodegas Los Bermejos Bermejo Malvasia Volcanica Seco Lanzarote DO
    Bodegas Los Bermejos
    Bermejo Malvasia Volcanica Seco Lanzarote DO
    € 20,52*
    Bodegas Los Bermejos Bermejo Listan Negro
    Bodegas Los Bermejos
    Bermejo Listan Negro
    € 21,40*
    Bodegas Los Bermejos Bermejo Rosado
    Bodegas Los Bermejos
    Bermejo Rosado
    € 21,40*
    Bodegas Los Bermejos 6 Voordeelpakket Bermejo Listan Negro
    Bodegas Los Bermejos
    6 Voordeelpakket Bermejo Listan Negro
    € 127,59*
    Bodegas Los Bermejos Bermejo Malvasia Semidulce
    Bodegas Los Bermejos
    Bermejo Malvasia Semidulce
    € 23,00*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD