Land
Spanje
Rioja
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2021

Alegra de Beronia Rosado

Bodegas Beronia, Rioja

>> Slechts 1 stukken beschikbaar

Normale prijs: € 23,51

Special Price € 21,91*

0.75l · € 29,21/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende tonen van rood fruit en bloemen.
  • Diversiteit van de DOCa Rioja: elegantie en evenwicht
  • Droge rosé met uitstekende body en structuur
  • Perfect in combinatie met salades, vis en wit vlees
  • Spaanse wijnkunst: Lichte zuren, lange afdronk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Campillo Campillo Rosado
    Bodegas Campillo
    Campillo Rosado
    € 12,10*
    Bodegas Muga Rosado Rioja DOCa.
    Bodegas Muga
    Rosado Rioja DOCa.
    € 12,67*
    Vins Nus Instabile Pet Nat No. 0 Invitro
    Vins Nus
    Instabile Pet Nat No. 0 Invitro
    € 24,56*
    BORN ROSÉ Born Rosé Magnum
    BORN ROSÉ
    Born Rosé Magnum
    € 28,56*
Beschreibung

Wijn noot: Alegra de Beronia Rosado

Kleur: lichtroze, als rozenkwarts, met een fijne parelmoerglans Aroma: in de neus versmelten aroma's van zoete, rijpe aardbeien met tonen van verse room (een beetje zoals aardbeienyoghurt), ondersteund door hints van perzik en citrusvruchten, die het bouquet een mooie frisheid en aromatische diepte geven Smaak: Vol, rond en harmonieus in de mond, met een perfecte balans van goed geïntegreerde, zuren en fris, aromatisch expressief fruit, zeer elegant en lang een feest voor de zintuigen Garnacha tinta en Tempranillo voor Alegra de Beronia worden begin oktober 2018 geoogst, onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht en de druiven worden eerst vier uur koud gemalen om, naast de eerste aroma's, de fijne kleurpigmenten van de bessenschillen te concentreren die de Rosado zijn rozenkwartsachtige tint geven. Daarna wordt de voorlopige most voorzichtig afgetapt, gekoeld tot 5 °C en geïmmobiliseerd zodat de droesem naar de bodem zakt, dat wil zeggen dat de most zichzelf klaart, voordat de keldermeester de gisting start. De wijnen gisten op een koele plaats bij een gecontroleerde temperatuur van minder dan 22 °C en blijven dan ongeveer twee maanden in roestvrijstalen tanks op de fijne droesem. Regelmatige bâtonnage (het herhaaldelijk roeren van de gisten) benadrukt de intense, expressieve aroma's en geeft de premium rosé zijn elegante, zachte textuur in de mond. Alegra de Beronia wordt gebotteld in januari 2019 en, na een korte rustperiode in de fles, vrijgegeven voor de handel en consumptie in maart 2019.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Alegra de Beronia Rosado

veelzijdige metgezel van puristische tonijntartaar en ceviche, gegrilde sardientjes, garnalen of groentetempura, salade van Nice, couscous en geroosterde kippenlever met tomaten tot zelfgemaakte pasta of paella met zeevruchten, wit vlees en gevogelte

Bodegas Beronia

Bodegas Beronia de wijnmaker achter Alegra de Beronia Rosado

Bodegas Beronia is een gerenommeerd wijnhuis uit de beroemde Spaanse Rioja wijnstreek. Sinds de oprichting in 1973 hebben de wijnmakers van Beronia een passie voor het hoogste vakmanschap en wijn van hoge kwaliteit. De naam Beronia komt van de Keltische stammen die in de regio leefden. Hun wijnen weerspiegelen de geschiedenis en cultuur van deze regio. De wijngaarden van Beronia liggen op de beste locaties in Rioja en worden verbouwd volgens de principes van duurzaamheid en milieubescherming. De verschillende druivensoorten worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geoogst. De wijnen van Bodegas Beronia worden gekenmerkt door hun diepte, complexiteit en elegantie. Het assortiment omvat rode, witte en roséwijnen, maar ook cava en sherry. Beronia is vooral bekend om zijn traditionele Reserva wijn, die drie jaar in vaten rijpt voordat hij wordt gebotteld. Bodegas Beronia heeft talloze prijzen gewonnen en staat synoniem voor topkwaliteit. Een bezoek aan het wijnhuis biedt een onvergetelijke ervaring waar bezoekers kunnen genieten van de wijnen en de geschiedenis en cultuur van deze fantastische regio kunnen voelen.


Rioja

Rioja het teeltgebied van de Alegra de Beronia Rosado

De Denominación de Origen Calificada (DOCa) Rioja, gelegen in het noorden van Spanje, is de bakermat van enkele van de beste wijnen ter wereld en is een van de oudste en meest prestigieuze wijngebieden van Spanje. Als sommelier zie ik in de wijnen van Rioja een unieke combinatie van traditie en innovatie, gevormd door de diversiteit van de bodems, het microklimaat en het toegewijde werk van de wijnmakers. Met meer dan 600 wijnmakerijen verspreid over een smalle maar meer dan 120 km lange zone langs de rivier de Ebro, is Rioja verdeeld in drie hoofdregio's: Rioja Alta, Rioja Alavesa en Rioja Oriental. Elke regio produceert wijnen met hun eigen karakteristieke kenmerken. De wijnen uit Rioja Alta, met klei- en kalksteenbodems, staan bekend om hun elegantie en complexiteit, vaak met een fijne balans tussen fruit en hout. Rioja Alavesa daarentegen, met zijn arme, kalkhoudende bodems en lokale afkoeling van het nabijgelegen gebergte, produceert wijnen met levendige zuren en gestructureerde tannines, vaak gekenmerkt door diep donker fruit. De wijnen die geproduceerd worden in Rioja Oriental, afkomstig uit de warmste en droogste gebieden, hebben over het algemeen intensere fruitaroma's en een vollere smaak. Rioja staat bekend om zijn rode wijnen, vooral Tempranillo, maar ook om witte wijnen die voornamelijk gemaakt worden van de Viura-druif. De typologieën van de wijnen variëren van Joven (jong) en Crianza tot Reserva en Gran Reserva, die worden gekenmerkt door hun steeds langere rijping op eikenhout en fles. Ongeacht het type en de regio heeft elke Rioja-wijn een diepe band met het terroir en is het product van zorgvuldig vakmanschap. Het is deze diversiteit, kwaliteit en authenticiteit die de DOCa Rioja tot een onschatbare schat maakt voor elke wijnliefhebber. Als sommelier herken ik in de wijnen uit deze regio van Spanje tegelijkertijd de smaak van de wind, de zon en het onmetelijke respect voor de natuur dat elke fles zijn unieke karakter geeft.



Alegra de Beronia Rosado wordt geproduceerd door Bodegas Beronia in het teeltgebied Rioja in Spanje.
Als je Alegra de Beronia Rosado lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas Beronia misschien ook lekker.
Bodegas Beronia en Alegra de Beronia Rosado zijn afkomstig van Rioja.

Details

Extra informatie: Alegra de Beronia Rosado

Naam Alegra de Beronia Rosado
Wijnbouwgebied Rioja
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Garnacha: 65%, Tempranillo: 35%
Wijnverwerking Garnacha tinta en Tempranillo voor Alegra de Beronia worden begin oktober 2018 geoogst, onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht en de druiven worden eerst vier uur koud geperst om de fijne kleurpigmenten van de bessenschillen te concentreren, die de rosado zijn rozenkwartsachtige tint geven, evenals de eerste aroma's. De most wordt vervolgens voorzichtig afgetapt, gekoeld tot 5 °C en achtergelaten om de droesem naar de bodem te laten zakken en de most zelf te laten klaren voordat de keldermeester de gisting start. De most die voorafgaat aan de gisting wordt vervolgens voorzichtig afgetapt, gekoeld tot 5 °C en laat men bezinken zodat de droesem naar de bodem zakt en de most zichzelf klaart voordat de keldermeester de gisting start. De wijnen gisten koel, bij een gecontroleerde temperatuur van minder dan 22 °C en blijven dan ongeveer twee maanden in roestvrijstalen tanks op de fijne droesem. Regelmatige bâtonnage (het herhaaldelijk roeren van de gisten) benadrukt de intense, expressieve aroma's en geeft de premium rosé zijn elegante, zachte textuur in de mond. Alegra de Beronia wordt in januari 2019 gebotteld en na een korte rustperiode op fles in maart 2019 vrijgegeven voor verkoop en consumptie.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodegas Beronia S.A. 26220 Ollauri-La Rioja Spanien
Wijnmaker Bodegas Beronia

>> Nur noch 1 Stück verfügbar

UVP
€ 23,51
€ 21,91*
0.75l·€ 29,21/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas Beronia

    Bodegas Beronia Beronia Verdejo
    Bodegas Beronia
    Beronia Verdejo
    € 11,05*
    Bodegas Beronia Beronia Crianza
    Bodegas Beronia
    Beronia Crianza
    € 10,06*
    Bodegas Beronia Beronia Mazuelo Reserva
    Bodegas Beronia
    Beronia Mazuelo Reserva
    € 16,69*
    Bodegas Beronia Beronia Tempranillo Joven
    Bodegas Beronia
    Beronia Tempranillo Joven
    € 10,07*
    Bodegas Beronia Beronia Vinas Viejas
    Bodegas Beronia
    Beronia Vinas Viejas
    € 16,69*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD