Land
Italië
Piemont
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2022

Barbera DOC Appassimento

Ricossa, Piemont

Normale prijs: € 9,29

Special Price € 8,93*

0.75l · € 11,91/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Italiaanse rode wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Piemonte
  • Appassimento methode creëert speciale diepte en zoete smaak
  • Verleidelijke smaak van pruimen, chocolade en vanillestokjes
  • Perfect bij krachtige gerechten en pure chocolade
  • Typische rode Barbera druiven met een weelderige body en lange afdronk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Vite Colte - Terre da Vino Barbera d
    Vite Colte - Terre da Vino
    Barbera d'Asti 'Rosso Fuoco' DOCG
    € 10,03*
    Bennati Barbera DOC Cornalé
    Bennati
    Barbera DOC Cornalé
    € 7,91*
    Vite Colte - Terre da Vino Barbera d
    Vite Colte - Terre da Vino
    Barbera d'Alba 'Ansisa' DOCG
    € 10,69*
    Bennati Barbera DOC Cornalé
    Bennati
    Barbera DOC Cornalé
    € 8,04*
    Elio Filippino Rosso Gentile
    Elio Filippino
    Rosso Gentile
    € 9,13*
Beschreibung

Wijn noot: Barbera DOC Appassimento

De Barbera DOC Appassimento van Ricossa is een intense en krachtige rode wijn uit het gerenommeerde wijngebied Piemonte in Italië. Deze exclusieve druivensoort, die inheems is in deze regio, geeft de wijn een unieke persoonlijkheid en onmiskenbaar karakter. Bij de productie van Barbera DOC Appassimento wordt een speciale techniek gebruikt, waarbij de druiven worden gedroogd voor de gisting. Dit geeft de wijn een uitzonderlijke concentratie en volheid. De diepe robijnrode kleur van de wijn geeft al een indicatie van de intensiteit. In de neus ontwikkelt de Barbera DOC Appassimento van Ricossa een elegant en complex bouquet. Aroma's van rijpe kersen, donkere bessen en fijne specerijen vermengen zich harmonieus en geven de wijn een prikkelende geur. In de mond laat de rode wijn van Ricossa zich van zijn volle en expressieve kant zien. De smaken van de neus komen hier terug en gaan gepaard met een zijdezachte textuur. De evenwichtige tannines zorgen voor een perfecte structuur en geven de wijn een indrukwekkende levensduur. De Barbera DOC Appassimento van Ricossa is een ideale begeleider van stevige vleesgerechten, wildspecialiteiten of belegen kaas. Maar hij ontvouwt ook zijn volle pracht wanneer hij op zichzelf wordt gedronken en is een genot voor alle liefhebbers van rode wijn. Geniet van deze unieke rode wijn uit Piemonte en laat je betoveren door zijn gelaagde verscheidenheid aan smaken en zijn indrukwekkende structuur.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Barbera DOC Appassimento

Gerijpte kaas, gorgonzola, pure chocolade

Ricossa

Ricossa de wijnmaker achter Barbera DOC Appassimento

Ricossa is een gerenommeerde wijnmaker uit het Barbera d'Asti-gebied in de Italiaanse regio Piemonte. De familie Ricossa is al generaties lang betrokken bij de wijnbouw en heeft een lange traditie in het produceren van wijnen van hoge kwaliteit. De wijnmaker hecht veel belang aan de zorg voor zijn wijnstokken om de hoge kwaliteit en de verscheidenheid aan smaken van zijn wijnen te garanderen. De bodems van Barbera d'Asti bieden ideale omstandigheden voor het verbouwen van druivensoorten als Barbera, Moscato en Chardonnay. Het klimaat is mediterraan en Ricossa's wijnen worden daarom gekenmerkt door hun frisheid en elegantie. Het assortiment van Ricossa omvat een breed scala aan wijnen, van lichte witte wijnen tot volle rode wijnen, allemaal van hoge kwaliteit en met een onderscheidend karakter. De wijnmaker hecht veel belang aan duurzaamheid en gebruikt milieuvriendelijke methoden. Dus als je op zoek bent naar uitzonderlijke Italiaanse wijnen met een diepe traditie en hoge kwaliteit, dan mag je de wijnen van Ricossa zeker niet missen.


Piemont

Piemont het teeltgebied van de Barbera DOC Appassimento

Piemonte, dat wordt beschouwd als een van de beste en oudste wijngebieden van Italië, is een verrukkelijke traktatie voor elke wijnliefhebber. Begrensd door de Zwitserse en Franse Alpen in het noorden en westen en de regio Ligurië in het zuiden, biedt het schilderachtige landschap een optimaal klimaat voor de productie van uitstekende wijnen. Als sommelier voel ik een speciale band met de betoverende Piemonte - het combineert een veelheid aan deugden die het hart van ons wijnliefhebbers sneller doen kloppen. Het is niet alleen de thuisbasis van zo'n 800 selecte wijnhuizen, maar het is ook perfect gepositioneerd om de beste kwaliteiten van een traditioneel wijngebied te vertegenwoordigen. De charme van Piemonte is dat het de wilde schoonheid van zijn fysieke geografie combineert met enkele van de meest zorgvuldige en traditionele praktijken van wijnbouw. Elke wijngaard vertelt zijn eigen fascinerende verhaal en schildert zo zijn eigen karakteristieke, boeiende beeld in het glas, en de wijnen van Piemonte zijn net zo divers als het landschap zelf. Bijzonder opmerkelijk zijn de Nebbiolo, de Barolo en de Barbaresco, die met hun diepte, complexiteit en fijne tanninestructuur het terroir van deze regio uitstekend weerspiegelen. Witte wijnen zoals Gavi en Arneis of zoete wijnen zoals Moscato d'Asti komen hier ook vandaan en zorgen met hun frisheid en fruitigheid voor onvergelijkbare smaakervaringen. Over het algemeen zijn de wijnen uit Piemonte diepe en complexe structuren die lang bewaard kunnen worden en met de tijd aan elegantie winnen. Als bewijs van de trotse vinofiele traditie van deze regio en als afspiegeling van de onvermoeibare inzet en het vakmanschap van de wijnmakers, is Piemonte daarom meer dan alleen een teeltgebied: het is een ware schatkist waar de essentie van het Italiaanse wijnmaken bewaard is gebleven. Elke slok onthult een vleugje geschiedenis, cultuur en het gepassioneerde hart van ons wijnmakers - een ervaring die elk gehemelte zal verrukken.



Barbera DOC Appassimento wordt geproduceerd door Ricossa in het teeltgebied Piemont in Italië.
Als je Barbera DOC Appassimento lekker vond, vind je de andere wijnen van Ricossa misschien ook lekker.
Ricossa en Barbera DOC Appassimento zijn afkomstig van Piemont.

Details

Extra informatie: Barbera DOC Appassimento

Naam Barbera DOC Appassimento
Wijnbouwgebied Piemont
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Barbera Passito
Rebsorte Barbera
Serveertemperatuur 18°C
Smaak halfdroog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler IMBOTTIGLIATO NELLE CANTINE DI PRIOCCA DA MGM MONDO DEL VINO SRL - FORLI' - ITALIA
Wijnmaker Ricossa

UVP
€ 9,29
€ 8,93*
0.75l·€ 11,91/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Ricossa

    Ricossa Barbera DOC Appassimento
    Ricossa
    Barbera DOC Appassimento
    € 8,93*
    Ricossa Barolo DOCG
    Ricossa
    Barolo DOCG
    € 19,36*
    Ricossa Barbera d
    Ricossa
    Barbera d'Asti DOCG
    € 6,86*
    Ricossa Barbera d
    Ricossa
    Barbera d'Asti DOCG Superiore
    € 11,00*
    Ricossa Barbaresco DOCG
    Ricossa
    Barbaresco DOCG
    € 12,97*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD