Land
Italië
Piemont
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fruitig & zacht

2020

Barbera dAlba TreVigne DOC

Vietti, Piemont

€ 41,77*
1.5l · € 27,85/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit de Italiaanse wijnstreek Piemonte
  • Dichte fruitsmaken, tonen van kersen, zwarte bessen en pruimen
  • Fijne tanninestructuur met evenwichtige zuren en een lange afdronk
  • Perfect bij rood vlees, wildgerechten en harde kazen
  • Prodotta secondo metodo tradizionale - traditionele productie

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Monchiero Carbone Barbera d
    Monchiero Carbone
    Barbera d'Alba Monbirone Magnum (1,5l)
    € 59,96*
    Pico Maccario Barbera d
    Pico Maccario
    Barbera d'Asti Lavignone DOCG Magnum (1,5l)
    € 32,45*
    Bersano Costalunga Barbera d‘Asti DOCG Superiore Magnum (1,5l)
    Bersano
    Costalunga Barbera d‘Asti DOCG Superiore Magnum (1,5l)
    € 32,64*
    Bersano Cremosina Barbera d‘Asti Nizza DOCG Magnum (1,5l)
    Bersano
    Cremosina Barbera d‘Asti Nizza DOCG Magnum (1,5l)
    € 46,04*
Beschreibung

Wijn noot: Barbera dAlba TreVigne DOC

Wijninformatie De druiven voor deze wijn komen voornamelijk van wijngaarden in Castiglione Falletto, Monforte d'Alba en La Morra, maar ook van andere wijngaarden in de Langhe. De wijnstokken zijn tussen de 20 en 45 jaar oud. De druiven werden eind september met de hand geoogst en ontsteeld. Na een korte koele voorgisting vond de mostgisting en zuurreductie plaats in roestvrij staal gedurende twee weken. De Barbera rijpte vervolgens ongeveer twaalf maanden in grote houten vaten, barriques of roestvrijstalen tanks, afhankelijk van het perceel, werd samengevoegd tot een cuvée en ongefilterd en ongezuiverd gebotteld. Kleur medium robijnrood Neus Viettis Barbera d'Alba 'Trevigne' biedt Barbera hedonisme in zijn puurste vorm. Het is een intense, nog steeds vooral fruitige wijn met veel bramen en zwarte kersen, wat bosbessen, viooltjes, munt en ook een beetje zoethout en kruidnagel. Er is ook een hint van hout en warme bosgrond met truffels. Heerlijk! Smaak Het charmeoffensief zet zich naadloos voort in de mond. De 'Trevigne' biedt een fijne, niet te sterke, maar precies de juiste concentratie fruit en specerijen, ondersteund door een harmonieuze zuurgraad en fijne tannine. Een fijne hint van hout en de warme bosgrond zijn hier ook duidelijk aanwezig. Deze Barbera inspireert met zijn pure levensvreugde, sappig fruit en precies de juiste, innemende warmte. (Groente & Vegetarisch) (Vlees)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Barbera dAlba TreVigne DOC

Entdecken Sie den Barbera d'Alba TreVigne DOC von Vietti aus dem Piemont - ein perfekter Begleiter zu:

  • Gegrilltem Rinderfilet mit Rosmarinkartoffeln
  • Schmorbraten mit Pilzen und Polenta
  • Käseplatte mit gereiftem Pecorino

Vietti

Vietti de wijnmaker achter Barbera dAlba TreVigne DOC

Vietti is een traditioneel wijnhuis uit Piemonte dat wereldwijd furore maakt met zijn wijnen. Het familiebedrijf, dat al vier generaties bestaat, is gespecialiseerd in de productie van Barolo, Barbera en Dolcetto en wordt beschouwd als een van de meest gerenommeerde producenten in de regio. Vietti's wijnen worden gekenmerkt door hun elegantie en complexiteit en staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. Vietti's wijngaarden behoren tot de beste van Piemonte en worden op duurzame wijze verbouwd. Vietti's Barolo's behoren tot de beste ter wereld en hebben al vele prijzen gewonnen. De Barbera's en Dolcetto's van het wijnhuis zijn ook van de hoogste kwaliteit en worden gewaardeerd door kenners. De verscheidenheid aan wijnen die Vietti aanbiedt is bijzonder indrukwekkend, van de fruitige Dolcetto tot de diepgaande Barolo. Hoewel het wijnhuis over de hele wereld bekend is, is het trouw gebleven aan zijn wortels en hecht het veel belang aan traditioneel vakmanschap. Met zijn lange geschiedenis, succesvolle bedrijf en de hoge kwaliteit van zijn wijnen is Vietti een vlaggenschip voor Piemonte en een must voor wijnkenners.


Piemont

Piemont het teeltgebied van de Barbera dAlba TreVigne DOC

Piemonte, dat wordt beschouwd als een van de beste en oudste wijngebieden van Italië, is een verrukkelijke traktatie voor elke wijnliefhebber. Begrensd door de Zwitserse en Franse Alpen in het noorden en westen en de regio Ligurië in het zuiden, biedt het schilderachtige landschap een optimaal klimaat voor de productie van uitstekende wijnen. Als sommelier voel ik een speciale band met de betoverende Piemonte - het combineert een veelheid aan deugden die het hart van ons wijnliefhebbers sneller doen kloppen. Het is niet alleen de thuisbasis van zo'n 800 selecte wijnhuizen, maar het is ook perfect gepositioneerd om de beste kwaliteiten van een traditioneel wijngebied te vertegenwoordigen. De charme van Piemonte is dat het de wilde schoonheid van zijn fysieke geografie combineert met enkele van de meest zorgvuldige en traditionele praktijken van wijnbouw. Elke wijngaard vertelt zijn eigen fascinerende verhaal en schildert zo zijn eigen karakteristieke, boeiende beeld in het glas, en de wijnen van Piemonte zijn net zo divers als het landschap zelf. Bijzonder opmerkelijk zijn de Nebbiolo, de Barolo en de Barbaresco, die met hun diepte, complexiteit en fijne tanninestructuur het terroir van deze regio uitstekend weerspiegelen. Witte wijnen zoals Gavi en Arneis of zoete wijnen zoals Moscato d'Asti komen hier ook vandaan en zorgen met hun frisheid en fruitigheid voor onvergelijkbare smaakervaringen. Over het algemeen zijn de wijnen uit Piemonte diepe en complexe structuren die lang bewaard kunnen worden en met de tijd aan elegantie winnen. Als bewijs van de trotse vinofiele traditie van deze regio en als afspiegeling van de onvermoeibare inzet en het vakmanschap van de wijnmakers, is Piemonte daarom meer dan alleen een teeltgebied: het is een ware schatkist waar de essentie van het Italiaanse wijnmaken bewaard is gebleven. Elke slok onthult een vleugje geschiedenis, cultuur en het gepassioneerde hart van ons wijnmakers - een ervaring die elk gehemelte zal verrukken.



Barbera dAlba TreVigne DOC wordt geproduceerd door Vietti in het teeltgebied Piemont in Italië.
Als je Barbera dAlba TreVigne DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Vietti misschien ook lekker.
Vietti en Barbera dAlba TreVigne DOC zijn afkomstig van Piemont.

Details

Extra informatie: Barbera dAlba TreVigne DOC

Naam Barbera dAlba TreVigne DOC
Wijnbouwgebied Piemont
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten Barbera
Serveertemperatuur 17°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Vietti, Piazza Vittorio Veneto, 12060 Castiglione Falletto / Italy
Wijnmaker Vietti

€ 41,77*
1.5l·€ 27,85/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vietti

    Vietti Barolo DOCG Castiglione
    Vietti
    Barolo DOCG Castiglione
    € 110,94*
    Vietti Barbera dAsti DOC La Crena DOCG
    Vietti
    Barbera dAsti DOC La Crena DOCG
    € 44,72*
    Vietti Barolo DOCG Castiglione
    Vietti
    Barolo DOCG Castiglione
    € 54,02*
    Vietti Barolo DOCG Castiglione
    Vietti
    Barolo DOCG Castiglione
    € 114,66*
    Vietti Tre Vigne Dolcetto d
    Vietti
    Tre Vigne Dolcetto d'Alba
    € 16,80*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD