Land
Italië
Piemont
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2019

Barbera dAsti DOC La Crena DOCG

Vietti, Piemont

Normale prijs: € 49,11

Special Price € 44,72*

0.75l · € 59,63/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Piemonte, Italië.
  • Barbera dAsti DOC La Crena, DOCG-status van hoge kwaliteit
  • Intense aroma's van donkere bessen en pruimen
  • Perfecte harmonie van fruit, tannine en zuren
  • Evenwichtig en elegant, met een lange afdronk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Mauro Molino Barbera D Alba Legattere DOC
    Mauro Molino
    Barbera D Alba Legattere DOC
    € 33,84*
    Vietti Barbera dAsti DOCG La Crena
    Vietti
    Barbera dAsti DOCG La Crena
    € 44,72*
    Vietti Barbera d´Alba DOC Scarrone Vigna Vecchia
    Vietti
    Barbera d´Alba DOC Scarrone Vigna Vecchia
    € 54,54*
    Vietti Barbera dAsti DOCG La Crena
    Vietti
    Barbera dAsti DOCG La Crena
    € 44,72*
Beschreibung

Wijn noot: Barbera dAsti DOC La Crena DOCG

Deze Barbera komt van de La Crena wijngaard in Agliano Terme. Barbera d'Asti is geclassificeerd als DOCG en beschermd als oorsprongsgebied, maar staat de extra vermelding van locaties met één enkele wijngaard toe. De bijna acht hectare zijn blootgesteld aan het zuiden. De oudste wijnstokken in dit perceel dateren uit 1932! De ondergrond is voornamelijk kalkmergel. De oogst vond plaats tussen 30 september en 3 oktober 2019. Na de oogst worden de druiven voorzichtig ontsteeld en gedurende twee dagen koud gemacereerd in open roestvrijstalen gistingsvaten. De alcoholische gisting strekt zich uit over ongeveer twee weken, waarbij de most regelmatig wordt overgepompt om kleur en tannines optimaal te extraheren. De wijn wordt vervolgens overgeheveld naar kleine eikenhouten vaten van Franse origine. 25% zijn nieuwe vaten. Kleinere batches liggen ook in grotere houten vaten. De malolactische gisting vindt ook plaats op hout, evenals de daaropvolgende rijping van 18 maanden. Voor het bottelen wordt de Barbera d'Asti La Crena niet gevinifieerd of gefilterd. Dicht paars, violette reflecties, donkere kern Intens donker fruit en overvloedige balsamico tot etherische nuances stromen uit het glas. Zoete kersen domineren het beeld naast bramen en pruimen. Een vleugje sleepruimen en moerbeien vullen aan naast vlierbessen. Hij heeft sterke tonen van grafiet die hem finesse en elegantie geven. Jeneverbes, cubeb peper evenals kruidnagel en steranijs zetten luide geurtekens. Venkel, korianderzaad en anijs vallen ook op in deze etherische richting. Aardse biet vormt een prachtige aanvulling met donkere chocolade en een beetje gebrande koffie. Warm leer rondt het geheel succesvol af. In de mond komt hij enorm sappig en met veel spanning over. Deze Barbera heeft zowel bloederige als vlezige attributen. Hij heeft veel finesse en koele elementen. Het bloederige karakter is aangenaam roestig en veeleisend om te drogen. Het fruit is daarentegen weelderig en vlezig. Hij vertoont veel minerale componenten en is gezegend met een pittige zuurstructuur. Typisch Barbera! De donkere, kruidige aroma's komen naar voren in de mond en in de afdronk. Het fruit is een beetje versluierd, wat ik heel aangenaam vind. In de afdronk zijn kers, peper en jeneverbes het meest dominant. proefnotitie door Marian Henß van 15.06.2022, Copyright Marian Henß

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Barbera dAsti DOC La Crena DOCG

Gnocchi met tomatensugo, knoedels van wild zwijn en geroosterde hazelnoten (wild) ; Lamsrack uit de tube met sperziebonen en getruffelde selderijpuree (vlees) ; Rode biet uit het zoutdeeg met basilicumpesto en gekarameliseerde geitenkaas (groenten & vegetarisch)

Vietti

Vietti de wijnmaker achter Barbera dAsti DOC La Crena DOCG

Vietti is een traditioneel wijnhuis uit Piemonte dat wereldwijd furore maakt met zijn wijnen. Het familiebedrijf, dat al vier generaties bestaat, is gespecialiseerd in de productie van Barolo, Barbera en Dolcetto en wordt beschouwd als een van de meest gerenommeerde producenten in de regio. Vietti's wijnen worden gekenmerkt door hun elegantie en complexiteit en staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. Vietti's wijngaarden behoren tot de beste van Piemonte en worden op duurzame wijze verbouwd. Vietti's Barolo's behoren tot de beste ter wereld en hebben al vele prijzen gewonnen. De Barbera's en Dolcetto's van het wijnhuis zijn ook van de hoogste kwaliteit en worden gewaardeerd door kenners. De verscheidenheid aan wijnen die Vietti aanbiedt is bijzonder indrukwekkend, van de fruitige Dolcetto tot de diepgaande Barolo. Hoewel het wijnhuis over de hele wereld bekend is, is het trouw gebleven aan zijn wortels en hecht het veel belang aan traditioneel vakmanschap. Met zijn lange geschiedenis, succesvolle bedrijf en de hoge kwaliteit van zijn wijnen is Vietti een vlaggenschip voor Piemonte en een must voor wijnkenners.


Piemont

Piemont het teeltgebied van de Barbera dAsti DOC La Crena DOCG

Piemonte, dat wordt beschouwd als een van de beste en oudste wijngebieden van Italië, is een verrukkelijke traktatie voor elke wijnliefhebber. Begrensd door de Zwitserse en Franse Alpen in het noorden en westen en de regio Ligurië in het zuiden, biedt het schilderachtige landschap een optimaal klimaat voor de productie van uitstekende wijnen. Als sommelier voel ik een speciale band met de betoverende Piemonte - het combineert een veelheid aan deugden die het hart van ons wijnliefhebbers sneller doen kloppen. Het is niet alleen de thuisbasis van zo'n 800 selecte wijnhuizen, maar het is ook perfect gepositioneerd om de beste kwaliteiten van een traditioneel wijngebied te vertegenwoordigen. De charme van Piemonte is dat het de wilde schoonheid van zijn fysieke geografie combineert met enkele van de meest zorgvuldige en traditionele praktijken van wijnbouw. Elke wijngaard vertelt zijn eigen fascinerende verhaal en schildert zo zijn eigen karakteristieke, boeiende beeld in het glas, en de wijnen van Piemonte zijn net zo divers als het landschap zelf. Bijzonder opmerkelijk zijn de Nebbiolo, de Barolo en de Barbaresco, die met hun diepte, complexiteit en fijne tanninestructuur het terroir van deze regio uitstekend weerspiegelen. Witte wijnen zoals Gavi en Arneis of zoete wijnen zoals Moscato d'Asti komen hier ook vandaan en zorgen met hun frisheid en fruitigheid voor onvergelijkbare smaakervaringen. Over het algemeen zijn de wijnen uit Piemonte diepe en complexe structuren die lang bewaard kunnen worden en met de tijd aan elegantie winnen. Als bewijs van de trotse vinofiele traditie van deze regio en als afspiegeling van de onvermoeibare inzet en het vakmanschap van de wijnmakers, is Piemonte daarom meer dan alleen een teeltgebied: het is een ware schatkist waar de essentie van het Italiaanse wijnmaken bewaard is gebleven. Elke slok onthult een vleugje geschiedenis, cultuur en het gepassioneerde hart van ons wijnmakers - een ervaring die elk gehemelte zal verrukken.



Barbera dAsti DOC La Crena DOCG wordt geproduceerd door Vietti in het teeltgebied Piemont in Italië.
Als je Barbera dAsti DOC La Crena DOCG lekker vond, vind je de andere wijnen van Vietti misschien ook lekker.
Vietti en Barbera dAsti DOC La Crena DOCG zijn afkomstig van Piemont.

Details

Extra informatie: Barbera dAsti DOC La Crena DOCG

Naam Barbera dAsti DOC La Crena DOCG
Wijnbouwgebied Piemont
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 15.0
bewaarbaar 2029
Druivensoorten Barbera
Restsuiker (g/l) 2 g/l
Zuurgraad (g/l) 5.8 g/l
Serveertemperatuur 17°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Vietti, Piazza Vittorio Veneto, 12060 Castiglione Falletto / Italy, Bio Zertifikat: IT-BIO-015
Wijnmaker Vietti

UVP
€ 49,11
€ 44,72*
0.75l·€ 59,63/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vietti

    Vietti Roero Arneis DOCG
    Vietti
    Roero Arneis DOCG
    € 20,42*
    Vietti Barolo DOCG Castiglione
    Vietti
    Barolo DOCG Castiglione
    € 110,94*
    Vietti Moscato d
    Vietti
    Moscato d'Asti DOCG
    € 16,23*
    Vietti Moscato d
    Vietti
    Moscato d'Asti DOCG SALE
    € 11,40*
    Vietti Barbera dAsti DOC La Crena DOCG
    Vietti
    Barbera dAsti DOC La Crena DOCG
    € 44,72*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD