Land
Italië
Piemont
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2021

Barbera d'Alba DOC

Bricco Lagotto, Piemont

>> Slechts 4 stukken beschikbaar

€ 15,77*
0.75l · € 21,03/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intense tonen van bessen en kruiden
  • Traditioneel teeltgebied Piemonte, Italië
  • DOC-gecertificeerde kwaliteitswijn
  • Elegante complexe body met goede structuur
  • Perfecte begeleider van gerechten met rood vlees

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bricco Lagotto Barbera d
    Bricco Lagotto
    Barbera d'Alba DOC
    € 14,42*
    Moccagatta Barbera d
    Moccagatta
    Barbera d'Alba DOC
    € 17,14*
    Ferraris Barbera d
    Ferraris
    Barbera d'Asti DOCG Del Martin
    € 16,59*
    Domenico Clerico Barbera d
    Domenico Clerico
    Barbera d'Alba DOC Trevigne
    € 22,00*
    Coppo Barbera d
    Coppo
    Barbera d'Asti DOCG Cascina Gavelli
    € 17,83*
Beschreibung

Wijn noot: Barbera d'Alba DOC

De Barbera d'Alba DOC is een rode wijn vol aroma's en karakter. Gemaakt van handgeplukte Barbera-druiven die in de heuvels van Piemonte groeien, maakt deze wijn indruk met zijn robijnrode kleur en volle smaak. Het bouquet van de Barbera d'Alba DOC ontvouwt zich met bloemige aroma's van viooltjes, gecombineerd met rijpe fruitnuances van bramen, kersen en pruimen. In de mond heeft de wijn een warm en zijdezacht karakter, verfijnd door rijping in Franse eiken vaten. De afdronk is lang en laat de smaak van zwarte bessen achter, afgerond met een licht zuurtje. Met de Barbera d'Alba DOC heeft Bricco Lagotto een wijn gecreëerd die perfect past bij veel gerechten, vooral bij kruidige pasta- of vleesgerechten. Een echt opmerkelijke wijn uit het hart van Piemonte.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Barbera d'Alba DOC

Probeer de Barbera d'Alba DOC, een uitstekende rode wijn uit Piemonte. Perfect bij:

  • Verse kaas en pure chocolade
  • Pasta met tomatensaus
  • Gegrild rundvlees

Bricco Lagotto

Bricco Lagotto de wijnmaker achter Barbera d'Alba DOC

Bricco Lagotto is een hoog aangeschreven wijnhuis uit het prachtige Piemonte. Het wijnhuis ligt op een prachtige heuvel en wordt gerund door een gepassioneerde wijnmaker die zich toelegt op het produceren van wijnen van hoge kwaliteit. De wijnen die op het landgoed worden verbouwd zijn allemaal handgemaakt en weerspiegelen het unieke karakter van het terroir. De wijnen zijn vol en expressief en worden gekenmerkt door een diepe, donkere kleur, een intense fruitige noot en een subtiele kruidigheid. Bricco Lagotto besteedt bijzondere aandacht aan de productie van Barbera wijnen, die een lange traditie hebben in de regio. De Barbera wijnen van Bricco Lagotto worden gekenmerkt door een elegante balans tussen fruitigheid, tannines en zuurgraad en kunnen zelfs de meest veeleisende wijnkenners bekoren. Het wijnhuis Bricco Lagotto heeft zich ten doel gesteld om duurzaam te werken en de natuurlijke cyclus van de natuur te respecteren. De wijngaarden worden op ecologische wijze bewerkt, zonder gebruik van pesticiden of chemicaliën. Bricco Lagotto is een wijnhuis dat volledig is toegewijd aan de kwaliteit van zijn wijnen en er altijd naar streeft het beste uit zijn wijnstokken te halen. Met zijn karaktervolle wijnen en aandacht voor detail heeft Bricco Lagotto zich gevestigd als een van de toonaangevende wijnhuizen in de regio.


Piemont

Piemont het teeltgebied van de Barbera d'Alba DOC

Piemonte, dat wordt beschouwd als een van de beste en oudste wijngebieden van Italië, is een verrukkelijke traktatie voor elke wijnliefhebber. Begrensd door de Zwitserse en Franse Alpen in het noorden en westen en de regio Ligurië in het zuiden, biedt het schilderachtige landschap een optimaal klimaat voor de productie van uitstekende wijnen. Als sommelier voel ik een speciale band met de betoverende Piemonte - het combineert een veelheid aan deugden die het hart van ons wijnliefhebbers sneller doen kloppen. Het is niet alleen de thuisbasis van zo'n 800 selecte wijnhuizen, maar het is ook perfect gepositioneerd om de beste kwaliteiten van een traditioneel wijngebied te vertegenwoordigen. De charme van Piemonte is dat het de wilde schoonheid van zijn fysieke geografie combineert met enkele van de meest zorgvuldige en traditionele praktijken van wijnbouw. Elke wijngaard vertelt zijn eigen fascinerende verhaal en schildert zo zijn eigen karakteristieke, boeiende beeld in het glas, en de wijnen van Piemonte zijn net zo divers als het landschap zelf. Bijzonder opmerkelijk zijn de Nebbiolo, de Barolo en de Barbaresco, die met hun diepte, complexiteit en fijne tanninestructuur het terroir van deze regio uitstekend weerspiegelen. Witte wijnen zoals Gavi en Arneis of zoete wijnen zoals Moscato d'Asti komen hier ook vandaan en zorgen met hun frisheid en fruitigheid voor onvergelijkbare smaakervaringen. Over het algemeen zijn de wijnen uit Piemonte diepe en complexe structuren die lang bewaard kunnen worden en met de tijd aan elegantie winnen. Als bewijs van de trotse vinofiele traditie van deze regio en als afspiegeling van de onvermoeibare inzet en het vakmanschap van de wijnmakers, is Piemonte daarom meer dan alleen een teeltgebied: het is een ware schatkist waar de essentie van het Italiaanse wijnmaken bewaard is gebleven. Elke slok onthult een vleugje geschiedenis, cultuur en het gepassioneerde hart van ons wijnmakers - een ervaring die elk gehemelte zal verrukken.



Barbera d'Alba DOC wordt geproduceerd door Bricco Lagotto in het teeltgebied Piemont in Italië.
Als je Barbera d'Alba DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Bricco Lagotto misschien ook lekker.
Bricco Lagotto en Barbera d'Alba DOC zijn afkomstig van Piemont.

Details

Extra informatie: Barbera d'Alba DOC

Naam Barbera d'Alba DOC
Wijnbouwgebied Piemont
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 14
Druivensoorten Barbera
Serveertemperatuur 18°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler BRICCO LAGOTTO Cantina del Nebbiolo S.C.A., Via Torino 17, 12040, Vezza d'Alba, CN, Italien
Wijnmaker Bricco Lagotto

>> Nur noch 4 Stück verfügbar

€ 15,77*
0.75l·€ 21,03/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bricco Lagotto

    Bricco Lagotto Nebbiolo d
    Bricco Lagotto
    Nebbiolo d'Alba DOC
    € 11,22*
    Bricco Lagotto Barbera Passito DOC
    Bricco Lagotto
    Barbera Passito DOC
    € 12,15*
    Bricco Lagotto Barbera d
    Bricco Lagotto
    Barbera d'Alba DOC
    € 15,77*
    Bricco Lagotto Barbera d
    Bricco Lagotto
    Barbera d'Alba DOC SALE
    € 10,38*
    Bricco Lagotto Barbera d
    Bricco Lagotto
    Barbera d'Alba DOC
    € 14,42*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD