Land
Italië
Veneto
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2018

Balosso Rosso Veronese IGT Corte Volponi

Le Morette, Veneto

€ 11,37*
0.75l · € 15,16/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intense, complexe aroma's van donker fruit en specerijen.
  • Vleiende, fluweelzachte tannines met een lange afdronk
  • Evenwichtige zuurgraad en rijke structuur
  • Gekenmerkt door zachte rijping in eiken vaten (barrique)
  • Uit het gerenommeerde wijngebied Veneto, Italië

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Poggio Le Volpi Tres Rosso Lazio IGP Antico Ceppo
    Poggio Le Volpi
    Tres Rosso Lazio IGP Antico Ceppo
    € 12,20*
    Ottella Gemei Rosso Alto Mincio IGT
    Ottella
    Gemei Rosso Alto Mincio IGT
    € 12,10*
    Casa Vinicola Minini Cataldo Cabernet Primitivo Puglia IGT
    Casa Vinicola Minini
    Cataldo Cabernet Primitivo Puglia IGT
    € 9,57*
Beschreibung

Wijn noot: Balosso Rosso Veronese IGT Corte Volponi

Intens robijnrode kleur in het glas. Het bouquet is complex, maar boeit met zijn aangename fruitige tonen. In de mond is de wijn harmonieus, zacht en rond met toetsen van kersen en pruimen. De druiven worden voorzichtig geperst. De eerste gisting vindt plaats op de schillen en wordt dagelijks overgepompt. De tweede gisting vindt plaats onder gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen tanks. Daarna wordt een deel van de jonge wijn overgeheveld naar roestvrijstalen tanks om te rijpen, het andere deel rijpt in Tonneaux vaten. Voor het bottelen worden beide wijnen gemengd en geharmoniseerd. Het wijnhuis 'Le Morette' behoort tot de wijnbouwfamilie van Valerio Zenato, die al kan terugkijken op drie generaties wijnbouw. Er is altijd speciale aandacht besteed aan de Trebbiano of Turbiana wijnstokken van Lugana en de verschillende veredelingssystemen. Naast de wijnproductie kweekt de familie zaailingen die op de Italiaanse markt worden gedistribueerd en de aandacht voor detail met betrekking tot de druivensoorten en de veredelingssystemen weerspiegelen. De bedrijfsfilosofie is gebaseerd op een duurzame relatie met de natuur, waarvan wordt gestreefd naar het behoud van het evenwicht, en het terroir, waarvan de invloed op de druivensoorten is gericht op het creëren van een onvergetelijke smaakervaring.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Balosso Rosso Veronese IGT Corte Volponi

Vooral geschikt bij rijstgerechten, witvleesgerechten en gerijpte kazen. Aanbevolen drinktemperatuur 18-20°C.

Le Morette

Le Morette de wijnmaker achter Balosso Rosso Veronese IGT Corte Volponi

Le Morette is een gerenommeerde wijnmaker uit de regio Veneto wiens wijnen bekend staan om hun uitzonderlijke kwaliteit. Gelegen in het hart van de Valpolicella regio en omgeven door glooiende heuvels en wijngaarden, produceert de familie achter Le Morette al meer dan 50 jaar heerlijke wijnen en heeft naam gemaakt door haar innovatieve technieken en het gebruik van traditionele druivensoorten uit de regio zoals Corvina, Rondinella en Molinara. Het resultaat zijn wijnen met een diepe kleur, een volle smaak en een delicaat fruitaroma. Le Morette is vooral trots op zijn Amarone wijnen, die worden gemaakt van druiven die langzaam worden gedroogd voordat ze worden geperst. Dit resulteert in een rijke en complexe wijn met een sterk karakter en een decadent bouquet. Het wijnhuis staat ook bekend om zijn uitstekende Bardolino wijnen, die worden gekenmerkt door hun lichtheid en frisheid. Deze wijnen zijn perfect voor de zomer en worden vaak gecombineerd met vis- of zeevruchtengerechten. De filosofie van Le Morette is gebaseerd op de overtuiging dat elk glas wijn uniek en gedenkwaardig moet zijn. Daarom worden alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruikt en wordt elke fles met de grootste zorg en passie geproduceerd. Als je op zoek bent naar een speciale wijn die je bij elke slok zal verrukken, dan is Le Morette de perfecte keuze voor jou.


Veneto

Veneto het teeltgebied van de Balosso Rosso Veronese IGT Corte Volponi

Veneto, een van de mooiste en vruchtbaarste wijngebieden van Italië, is een ware schat voor elke sommelier. Deze regio ligt in het noordoosten van het land en strekt zich uit van de besneeuwde Alpen tot de warme oevers van de Adriatische Zee en biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan terroirs.
In Veneto voel je de diepe band tussen mens en natuur, die tot uiting komt in elk glas wijn. Enkele van de beroemdste Italiaanse wijnen worden hier geproduceerd - van de sprankelende Prosecco tot de fluweelzachte Amarone della Valpolicella en de elegante Soave.
De bodems in Veneto zijn divers, variërend van krijtachtige en kleiachtige ondergronden in de heuvelachtige gebieden tot zanderige, steenachtige bodems aan de kust. Deze verschillende omstandigheden vormen de basis voor een breed scala aan wijnen met een onvergelijkbaar karakter.
Prosecco uit het gebied rond Valdobbiadene en Conegliano is waarschijnlijk de bekendste vertegenwoordiger van deze regio. Zijn fijne perlage en verfrissende zuren maken het een perfect aperitief of begeleider van lichte visgerechten.
In de Valpolicella regio produceert het traditionele appassimento proces complexe rode wijnen zoals Amarone: een weelderige wijn met intense tonen van gedroogd fruit, chocolade en kruiden en een lange afdronk.
Maar ook witte wijnen hebben hun plaats in Veneto. Soave is een uitstekend voorbeeld: een elegante, minerale wijn met tonen van groene appels en bloemen, perfect bij zeevruchten of risotto met paddenstoelen.
Elk bezoek aan Veneto is een ontdekkingsreis voor het gehemelte. De passie en toewijding van de wijnmakers wordt weerspiegeld in elke slok van hun wijnen - een eerbetoon aan deze unieke regio en zijn eeuwenoude wijntraditie.



Balosso Rosso Veronese IGT Corte Volponi wordt geproduceerd door Le Morette in het teeltgebied Veneto in Italië.
Als je Balosso Rosso Veronese IGT Corte Volponi lekker vond, vind je de andere wijnen van Le Morette misschien ook lekker.
Le Morette en Balosso Rosso Veronese IGT Corte Volponi zijn afkomstig van Veneto.

Details

Extra informatie: Balosso Rosso Veronese IGT Corte Volponi

Naam Balosso Rosso Veronese IGT Corte Volponi
Wijnbouwgebied Veneto
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten 40% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon, 25% Corvina
Wijnverwerking De druiven worden voorzichtig geperst. De eerste gisting vindt plaats op de schillen en wordt dagelijks overgepompt. De tweede gisting vindt plaats onder gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen tanks. Een deel van de jonge wijn wordt vervolgens overgeheveld naar roestvrijstalen tanks om te rijpen, terwijl de rest rijpt in tonneaux vaten. Voor het bottelen worden de twee wijnen gemengd en geharmoniseerd.
Restsuiker (g/l) 5,0 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,7 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Le Morette Lugana, Az. Agr. Valerio Zenato, Viale Indipendenza 19 D, 37019 Peschiera d.G. (VR), Italien
Wijnmaker Le Morette

€ 11,37*
0.75l·€ 15,16/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Le Morette

    Le Morette Lugana DOC Corte Volponi
    Le Morette
    Lugana DOC Corte Volponi
    € 14,63*
    Le Morette Balosso Rosso Veronese IGT Corte Volponi
    Le Morette
    Balosso Rosso Veronese IGT Corte Volponi
    € 11,37*
    Le Morette 6 Voordeelpakket Lugana DOC Corte Volponi
    Le Morette
    6 Voordeelpakket Lugana DOC Corte Volponi
    € 87,05*
    Le Morette Lugana DOC Corte Volponi
    Le Morette
    Lugana DOC Corte Volponi
    € 13,19*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD