Land
Spanje
Rioja
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2017

Baigorri Reserva

Bodegas Baigorri, Rioja

€ 23,48*
0.75l · € 31,31/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Spaanse Reserva rode wijn uit de befaamde Riojastreek.
  • Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde, handgeplukte Tempranillo druiven.
  • Vol en complex met tonen van rijp fruit en kruiden
  • Rijping van ten minste 18 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten
  • Uitstekende keuze om van te genieten met rood vlees, wild of kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Faustino Faustino Art Collection Reserva
    Bodegas Faustino
    Faustino Art Collection Reserva
    € 15,15*
    Bodegas Faustino Faustino Art Collection Reserva
    Bodegas Faustino
    Faustino Art Collection Reserva
    € 15,15*
    Carmelo Rodero Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO
    Carmelo Rodero
    Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO
    € 25,43*
    Bodegas Alejandro Fernandez Pesquera Crianza DO Ribera del Duero
    Bodegas Alejandro Fernandez
    Pesquera Crianza DO Ribera del Duero
    € 23,00*
Beschreibung

Wijn noot: Baigorri Reserva

Dit is een zeer geconcentreerde, donkere kersenrode wijn. Een levendige, delicate neus met aroma's van zoethout en leer, met een hint van zwarte peper. Essentiële aroma's van gestoofd fruit. Smaak: Evenwicht tussen de aangename tannines en zuren. Hij heeft een volle body met een elegante bittere afdronk. Hij blijft lang hangen in de mond en ontwikkelt een aangename zijdezachtheid.
Het wijnhuis Bodegas Baigorri brengt het wijnmaken terug naar zijn wortels, in een ultramodern gebouw dat net zo'n kunstwerk is als de wijnen die het produceert. Rondom het wijnmaakproces is een elegante glazen structuur gecreëerd die bezoekers begroet met een adembenemend uitzicht op de omringende wijngaarden en hen laat weten dat het proces hier begint. Baigorri duikt vervolgens meer dan 30 meter onder het aardoppervlak en vertrouwt op de zwaartekracht om het fruit en de most te transformeren in een wijn van wereldklasse. De afwezigheid van trechters, pompen of mechanische processen van welke aard dan ook zorgt ervoor dat de individueel geselecteerde druiven en de resulterende wijn wegblijven van mogelijke schadelijke invloeden. Het resultaat van deze combinatie van zorgvuldige wijnbouw, strenge selectie en innovatieve architectuur is een collectie ronde, moderne wijnen met een uitgesproken persoonlijkheid.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Baigorri Reserva

Deze wijn past goed bij rood vlees zoals gebraden lamsvlees, runderkoteletten en worst.°C

Bodegas Baigorri

Bodegas Baigorri de wijnmaker achter Baigorri Reserva

Bodegas Bai Gorri is een gerenommeerd wijnhuis in de beroemde Rioja-wijnstreek in Noord-Spanje. De familie Angel Ortega richtte het wijnhuis op in 1999 en sindsdien heeft Bai Gorri een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. Vandaag de dag wordt het wijnhuis beschouwd als een van de meest innovatieve en verfijnde in de regio met een focus op kwaliteit en duurzaamheid. De wijngaarden van het wijnhuis liggen op de heuvels van Rioja Alavesa, een gebied dat ideaal is vanwege de uitstekende bodem- en klimaatomstandigheden om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Bodegas Bai Gorri produceert een breed scala aan wijnen, waaronder Tempranillo, Graciano, Mazuelo en Garnacha, gerijpt voor 12 tot 18 maanden in Franse eiken vaten. De filosofie van Bodegas Bai Gorri is om gebruik te maken van de natuurlijke hulpbronnen van de regio en uitstekende wijnen te creëren door middel van innovatie en passie. Het wijnhuis beschikt over ultramoderne technologie om het potentieel van hun druiven volledig te benutten en het beste in elke druivensoort naar boven te halen, zonder het traditionele vakmanschap van het wijnmaken te verwaarlozen. Bodegas Bai Gorri is nu een must voor elke wijnliefhebber en is een uitstekende gelegenheid om de verschillende facetten van Rioja-wijnen te ontdekken. Een wijnproeverij bij het wijnhuis is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen.


Rioja

Rioja het teeltgebied van de Baigorri Reserva

Het wijnbouwgebied Rioja, gelegen in het hart van Spanje, is een paradijs gezegend met ideale omstandigheden voor het verbouwen van uitstekende wijnen. Als sommelier is het voor mij altijd een genoegen om een exquise druppel uit deze regio te proeven en de veelzijdige smaken van Rioja-wijnen te ontdekken. Gevormd door de vlaktes van de Ebro-vallei, de uitlopers van de Sierra Cantabria en de koele bries van de Atlantische Oceaan, combineert Rioja zorgvuldige traditie met innovatieve technieken en is het een van de meest diverse wijnbouwgebieden ter wereld. De verschillende microklimaten en bodems, variërend van kalksteen tot grind en klei, maken een breed scala aan wijnstijlen mogelijk en in het hart van deze regio ligt de befaamde productie van rode wijn. De belangrijkste druivensoort is natuurlijk de Tempranillo druif, die krachtige maar fijne rode wijnen produceert met aroma's van bessen, pruimen en tabak. Hij wordt vaak gecombineerd met andere druivensoorten zoals Garnacha, Mazuelo en Graciano om complexiteit en structuur toe te voegen. De wijnen die hier worden geproduceerd zijn ongelooflijk veelzijdig. Of je nu kiest voor een jonge en frisse 'Joven', een elegante en complexe 'Reserva' of een diepe en luxueuze 'Gran Reserva', Rioja biedt wijnliefhebbers een verscheidenheid aan mogelijkheden. Maar Rioja is meer dan alleen rode wijn. De regio produceert ook opmerkelijke witte en rosé wijnen. Viura, ook bekend als Macabeo, is de dominante druivensoort voor de witte wijnen en maakt indruk met frisse, fruitige witte wijnen en leeftijdswaardige, complexe wijnen. Dit indrukwekkende wijnbouwgebied streeft er altijd naar om zijn tradities te behouden, maar evolueert tegelijkertijd en gaat nieuwe uitdagingen aan. Het rust nooit op zijn lauweren en heeft daardoor een uitstekende reputatie opgebouwd, die het keer op keer bevestigt. Als sommelier waardeer ik dit voortdurende streven naar perfectie, omdat het me in staat stelt om steeds weer nieuwe smaakwerelden te ontdekken in de wijnen van Rio.



Baigorri Reserva wordt geproduceerd door Bodegas Baigorri in het teeltgebied Rioja in Spanje.
Als je Baigorri Reserva lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas Baigorri misschien ook lekker.
Bodegas Baigorri en Baigorri Reserva zijn afkomstig van Rioja.

Details

Extra informatie: Baigorri Reserva

Naam Baigorri Reserva
Wijnbouwgebied Rioja
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2017
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten Tempranillo
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodegas Baigorri S.A., Samaniego, Spanien, RE.5376V12
Wijnmaker Bodegas Baigorri

€ 23,48*
0.75l·€ 31,31/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas Baigorri

    Bodegas Baigorri Baigorri Reserva
    Bodegas Baigorri
    Baigorri Reserva
    € 23,48*
    Bodegas Baigorri Baigorri Crianza
    Bodegas Baigorri
    Baigorri Crianza
    € 13,09*
    Bodegas Baigorri 6 Voordeelpakket Baigorri Crianza
    Bodegas Baigorri
    6 Voordeelpakket Baigorri Crianza
    € 77,83*
    Bodegas Baigorri 12 Voordeelpakket Baigorri Crianza
    Bodegas Baigorri
    12 Voordeelpakket Baigorri Crianza
    € 155,16*
    Bodegas Baigorri Baigorri Crianza Magnum (1,5l)
    Bodegas Baigorri
    Baigorri Crianza Magnum (1,5l)
    € 32,42*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD