Land
Spanje
Rioja
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2020

Baigorri Crianza Magnum (6,0l)

Bodegas Baigorri, Rioja

€ 160,57*
6l · € 26,76/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Druivensoort: 100% Tempranillo uit het hart van Rioja
  • Wijndagboek: 14 maanden gerijpt in Franse eik
  • Aroma's: Rood fruit, bessen, kruiden, vanille en geroosterd hout
  • Karakteristieken: Gestructureerd en evenwichtig met een lange afdronk
  • Aanbevolen gerechten: Gegrild vlees, wild, kaas en pure chocolade

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Sei Solo Sei Solo Magnum (1,5l)
    Sei Solo
    Sei Solo Magnum (1,5l)
    € 155,50*
Beschreibung

Wijn noot: Baigorri Crianza Magnum (6,0l)

Een diepe kersenrode wijn met een gemiddelde tot grote diepte. Aroma's van zwart fruit en gestoofd fruit, specerijen, bakkerijproducten en zuivel. Een lange retro neus die blijft hangen in de mond. Elegant en zijdeachtig.
De Bodegas Baigorri wijnmakerij brengt het wijnmaken terug naar de wortels, in een ultramodern gebouw dat net zo goed een kunstwerk is als de wijnen die het produceert. Rondom het wijnmaakproces is een elegante glazen structuur gebouwd die bezoekers begroet met een adembenemend uitzicht op de omliggende wijngaarden en aangeeft dat het proces hier begint. Baigorri duikt vervolgens meer dan 30 meter onder het aardoppervlak en vertrouwt op de zwaartekracht om het fruit en de most te transformeren in een wijn van wereldklasse. De afwezigheid van trechters, pompen of mechanische processen van welke aard dan ook zorgt ervoor dat de individueel geselecteerde druiven en de resulterende wijn wegblijven van mogelijke schadelijke invloeden. Het resultaat van deze combinatie van zorgvuldig wijngaardbeheer, strenge selectie en innovatieve architectuur is een collectie ronde, moderne wijnen met een uitgesproken persoonlijkheid.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Baigorri Crianza Magnum (6,0l)

Dieser Wein passt gut zu weißem Fleisch wie Huhn und Pute, Eintöpfen, Gemüsegerichten, Reis, Tapas und halbgereiftem Käse.°C

Bodegas Baigorri

Bodegas Baigorri de wijnmaker achter Baigorri Crianza Magnum (6,0l)

Bodegas Baigorri is een gerenommeerde wijnmaker in de Spaanse regio Rioja. Het wijnhuis onderscheidt zich door zijn moderne wijnbouw- en keldertechnieken. De natuurlijke omstandigheden van het gebied worden gebruikt om wijnen van de hoogste kwaliteit en authenticiteit te produceren. De wijnen van Bodegas Baigorri zijn het resultaat van zorgvuldig wijnmaken en het gebruik van unieke druiven die zorgvuldig worden verzorgd door de lokale bevolking. De wijngaarden liggen op terrasvormige hellingen en worden in vervoering gebracht door de zon en het mediterrane klimaat. Het wijnhuis richt zich op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in alle aspecten, zowel bij de productie als bij de exploitatie van het wijnhuis. Elke wijn van Bodegas Baigorri is een uitdrukking van de passie en kennis van het hele team. De wijn toont de kenmerkende herkomst van elk oogstjaar en de speciale kwaliteit van Rioja wijnen. Voor wijnliefhebbers en fijnproevers zijn de wijnen van Bodegas Baigorri een waar genot. Van de krachtige rode wijnen tot de lichte en verfrissende witte wijnen, alle wijnliefhebbers worden er blij van. Vooral de Baigorri Garnacha en de Baigorri Reserva wijnen zijn een aanrader. Beide laten perfect zien hoe kundig het wijnhuis zijn moderne technologie combineert met traditionele knowhow. Bodegas Baigorri is een wijnbestemming die de schoonheid van de Spaanse wijnstreek Rioja tot uitdrukking brengt. Een wijnhuis dat geschiedenis, kwaliteit en innovatie in elke fles stopt.


Rioja

Rioja het teeltgebied van de Baigorri Crianza Magnum (6,0l)

Het wijnbouwgebied Rioja, gelegen in het hart van Spanje, is een paradijs gezegend met ideale omstandigheden voor het verbouwen van uitstekende wijnen. Als sommelier is het voor mij altijd een genoegen om een exquise druppel uit deze regio te proeven en de veelzijdige smaken van Rioja-wijnen te ontdekken. Gevormd door de vlaktes van de Ebro-vallei, de uitlopers van de Sierra Cantabria en de koele bries van de Atlantische Oceaan, combineert Rioja zorgvuldige traditie met innovatieve technieken en is het een van de meest diverse wijnbouwgebieden ter wereld. De verschillende microklimaten en bodems, variërend van kalksteen tot grind en klei, maken een breed scala aan wijnstijlen mogelijk en in het hart van deze regio ligt de befaamde productie van rode wijn. De belangrijkste druivensoort is natuurlijk de Tempranillo druif, die krachtige maar fijne rode wijnen produceert met aroma's van bessen, pruimen en tabak. Hij wordt vaak gecombineerd met andere druivensoorten zoals Garnacha, Mazuelo en Graciano om complexiteit en structuur toe te voegen. De wijnen die hier worden geproduceerd zijn ongelooflijk veelzijdig. Of je nu kiest voor een jonge en frisse 'Joven', een elegante en complexe 'Reserva' of een diepe en luxueuze 'Gran Reserva', Rioja biedt wijnliefhebbers een verscheidenheid aan mogelijkheden. Maar Rioja is meer dan alleen rode wijn. De regio produceert ook opmerkelijke witte en rosé wijnen. Viura, ook bekend als Macabeo, is de dominante druivensoort voor de witte wijnen en maakt indruk met frisse, fruitige witte wijnen en leeftijdswaardige, complexe wijnen. Dit indrukwekkende wijnbouwgebied streeft er altijd naar om zijn tradities te behouden, maar evolueert tegelijkertijd en gaat nieuwe uitdagingen aan. Het rust nooit op zijn lauweren en heeft daardoor een uitstekende reputatie opgebouwd, die het keer op keer bevestigt. Als sommelier waardeer ik dit voortdurende streven naar perfectie, omdat het me in staat stelt om steeds weer nieuwe smaakwerelden te ontdekken in de wijnen van Rio.



Baigorri Crianza Magnum (6,0l) wordt geproduceerd door Bodegas Baigorri in het teeltgebied Rioja in Spanje.
Als je Baigorri Crianza Magnum (6,0l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas Baigorri misschien ook lekker.
Bodegas Baigorri en Baigorri Crianza Magnum (6,0l) zijn afkomstig van Rioja.

Details

Extra informatie: Baigorri Crianza Magnum (6,0l)

Naam Baigorri Crianza Magnum (6,0l)
Wijnbouwgebied Rioja
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten Tempranillo
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodegas Baigorri S.A., Samaniego, Spanien, RE.5376V12
Wijnmaker Bodegas Baigorri

€ 160,57*
6l·€ 26,76/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas Baigorri

    Bodegas Baigorri Baigorri Reserva
    Bodegas Baigorri
    Baigorri Reserva
    € 23,48*
    Bodegas Baigorri Baigorri Crianza Magnum (1,5l)
    Bodegas Baigorri
    Baigorri Crianza Magnum (1,5l)
    € 32,42*
    Bodegas Baigorri Baigorri Crianza Magnum (3,0l)
    Bodegas Baigorri
    Baigorri Crianza Magnum (3,0l)
    € 80,34*
    Bodegas Baigorri Baigorri Crianza Magnum (6,0l)
    Bodegas Baigorri
    Baigorri Crianza Magnum (6,0l)
    € 160,57*
    Bodegas Baigorri Baigorri Crianzal Magnum (9,0l)
    Bodegas Baigorri
    Baigorri Crianzal Magnum (9,0l)
    € 235,63*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD