Land
Frankrijk
Rhône
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2016

Astralabe rouge AOC

Chêne Bleu, Rhône

Normale prijs: € 57,18

Special Price € 52,11*

1.5l · € 34,74/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fruitige rode wijn uit de zuidelijke Rhônevallei
  • AOC gecertificeerd voor kwaliteit en authenticiteit
  • Smaak van bessen en pruimen met zachte tannines
  • Druivensoortenmix van Grenache, Syrah en Mourvedre
  • Ideaal bij rood vlees, wild en sterke kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château d
    Château d'Aussières
    Blason d'Aussières Corbières AOC Magnum (1,5l)
    € 32,36*
    Flo Busch Pointe du Jour IGP
    Flo Busch
    Pointe du Jour IGP
    € 52,63*
    Chêne Bleu Le Rosé IGP
    Chêne Bleu
    Le Rosé IGP
    € 54,18*
    d
    d'Ouréa
    Gigondas AOC
    € 64,00*
    Alône Rosé
    Alône
    Rosé
    € 58,97*
Beschreibung

Wijn noot: Astralabe rouge AOC

Helder kersenrood, discreet lichte rand 2016 Astralabe brengt tegelijkertijd een gevoel van koelte en warmte over. Absoluut ambivalent. In de neus veel klein fruit zoals rode bes, cassis, vlierbes en aardbei. Een vleugje yoghurt. Maar veel meer rode bloemen, thee van rood fruit en zure kersen. Astralabe kanaliseert deze aangename zure fruittonen letterlijk tot een onmetelijk effect. Gepekelde morellen en een nuance van rode biet komen nu langzaam naar boven. De biet combineert fruit met aardsheid - een echt spannende combinatie. Struikhout van zwarte bessen en brandnetel en munt brengen balsamico en etherische, koele elementen over. Tot slot komt groene olijf naar boven, die een mediterrane component integreert. In de mond worden de indrukken van de neus naadloos voortgezet. Slank, filigraan en koel. De zuurgraad bevindt zich op de achtergrond en blijft aangenaam discreet en prachtig geïntegreerd. Het fruit is open en helder. Het wordt herhaaldelijk afgewisseld met verkoelende en kruidige nuances. Scherpe, houtachtige tonen geven de wijn een serieuze, rijpe rand. Rozenbottel, groene olijf en gedroogde kruiden kenmerken de afdronk. Een ander positief aspect is dat hij in dit stadium zijn jeugdige onrust en fruitconcentratie heeft laten varen. Hij is evenwichtig, open en zeer gemakkelijk te drinken. proefnotitie door Marian Henß van 05.01.2022, Copyright Marian Henß

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Astralabe rouge AOC

In de oven gebakken poulard met eekhoorntjesbrood en wilde paddenstoelenpan (gevogelte) ; Roze eendenborst met sinaasappelsaus en romige koolrabi (gevogelte) ; Portobello biefstuk, witte bonenpuree en chutney van gedroogde tomaten (vlees)

Chêne Bleu

Chêne Bleu de wijnmaker achter Astralabe rouge AOC

Chêne Bleu is een gerenommeerde wijnmaker uit de schilderachtige Provence in Frankrijk. De wijnmakerijen zijn ideaal gelegen op 550 meter hoogte, te midden van groene heuvels en omgeven door bossen, wat perfecte omstandigheden biedt voor het verbouwen van druiven. De familie Rolet, de eigenaren van Chêne Bleu, leggen vooral de nadruk op duurzaamheid en het beschermen van het milieu. Dit wordt ook weerspiegeld in hun wijngaarden, die biodynamisch en biologisch worden bewerkt. Deze focus op duurzaamheid en kwaliteit wordt ook weerspiegeld in de wijnen van Chêne Bleu, wat zich uit in een hoge kwaliteit en een zeer verfijnde mineraliteit. De variëteit is groot en varieert van klassieke wijnsoorten als Grenache en Syrah tot verfijnde, zeldzamere soorten als Carignan en Viognier. Elke wijn heeft zijn eigen karakter - van elegante, frisse witte wijnen tot diepe, intense rode wijnen. Chêne Bleu is een grote wijnmaker wiens passie, toewijding en inzet, in combinatie met zijn speciale omgeving en de gebruikte technologieën, altijd uitzonderlijke en onderscheidende wijnen opleveren. Deze wijnen zijn uniek en onvergetelijk, de perfecte begeleider van elke gelegenheid.


Rhône

Rhône het teeltgebied van de Astralabe rouge AOC

De zuidelijke Rhône, met zijn weelderige groene landschap, betovert veel wijnkenners en -liefhebbers. Als sommelier waardeer ik dit fascinerende wijngebied vanwege de diversiteit aan druivenrassen en het enorme spel aan aroma's dat in elke druppel terugkomt. De zuidelijke regio van de Rhône strekt zich uit van Montélimar tot Avignon en wordt gekenmerkt door zijn unieke geografische ligging. Door de nabijheid van de Middellandse Zee profiteert de regio van een mediterraan klimaat dat bevorderlijk is voor de rijping van de druiven. De bodem van de regio varieert tussen grind, kalksteen, klei en zand, wat een grote invloed heeft op de smaak van de wijnen. De zuidelijke Rhône staat bekend om zijn rode wijnen. De belangrijkste daarvan is de harmonieuze en volle Châteauneuf-du-Pape, waarvan de diversiteit het resultaat is van het samenspel van wel 13 verschillende druivenrassen - een palet dat kan variëren van krachtig paradoxaal tot ragfijn mysterieus. De hoofdrolspeler in deze cuvée is het druivenras Grenache, gevolgd door Syrah en Mourvèdre, die de wijn een prachtig kersenaroma en een strakke tanninestructuur geven. Een ander uitstekend voorbeeld van de zuidelijke Rhône is de Côtes du Rhône Villages, die zich presenteert als een volle en fruitintensieve wijn. Het is een eerbetoon aan de prachtig gelegen wijndorpen die deze regio zijn eigen karakter geven. Het gamma van de zuidelijke Rhône wordt vervolledigd door de kostbare Gigondas en de fluweelzachte Tavel. Elk terroir drukt hier zijn eigen stempel en maakt de wijnen uniek. De wijnen uit de Zuidelijke Rhône weerspiegelen de geest van de regio - krachtig en toch sierlijk, rijk aan aroma's en diep geworteld in hun thuisland. In het glas ervaar je het samenspel van traditie en innovatie, gevormd door de passie van de wijnmakers, die in elke druppel tot uiting komt.



Astralabe rouge AOC wordt geproduceerd door Chêne Bleu in het teeltgebied Rhône in Frankrijk.
Als je Astralabe rouge AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Chêne Bleu misschien ook lekker.
Chêne Bleu en Astralabe rouge AOC zijn afkomstig van Rhône.

Details

Extra informatie: Astralabe rouge AOC

Naam Astralabe rouge AOC
Wijnbouwgebied Rhône
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2016
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Grenache, Syrah
Restsuiker (g/l) 0 g/l
Zuurgraad (g/l) 4.6 g/l
Serveertemperatuur 16°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Chêne Bleu, La Verriere, 84110 Crestet / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-01
Wijnmaker Chêne Bleu

UVP
€ 57,18
€ 52,11*
1.5l·€ 34,74/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Chêne Bleu

    Chêne Bleu Astralabe rouge AOC
    Chêne Bleu
    Astralabe rouge AOC
    € 27,66*
    Chêne Bleu Héloise IGP
    Chêne Bleu
    Héloise IGP
    € 73,67*
    Chêne Bleu Astralabe rouge AOC
    Chêne Bleu
    Astralabe rouge AOC
    € 52,11*
    Chêne Bleu Abélard AOC
    Chêne Bleu
    Abélard AOC
    € 73,67*
    Chêne Bleu Héloise IGP
    Chêne Bleu
    Héloise IGP
    € 73,67*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD