Land
Italië
Sardinien
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2022

Antigua DOC

Giacomo Tachis, Sardinien

€ 11,43*
0.75l · € 15,24/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Droge rode wijn uit de teeltregio Sardinië.
  • Gemaakt van 100% Cannonau druiven
  • Gerijpt in Franse eiken vaten
  • Intense aroma's van donker fruit en kruiden
  • Past goed bij vleesgerechten en sterke kazen

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Pizzolato Merlot Venezia DOC Settimo Podere
    Pizzolato
    Merlot Venezia DOC Settimo Podere
    € 21,90*
    Dolianova Monica di Sardegna DOC Arenada
    Dolianova
    Monica di Sardegna DOC Arenada
    € 10,49*
    Contessa Marina Primitivo di Manduria DOC Riserva 14 Contessa Marina
    Contessa Marina
    Primitivo di Manduria DOC Riserva 14 Contessa Marina
    € 21,40*
    Podere 414 Badilante Toscana Rosso IGT
    Podere 414
    Badilante Toscana Rosso IGT
    € 21,80*
    Colomba Bianca Cabernet Sauvignon Sicilia DOC Colomba Bianca
    Colomba Bianca
    Cabernet Sauvignon Sicilia DOC Colomba Bianca
    € 19,33*
Beschreibung

Wijn noot: Antigua DOC

De Antigua DOC rode wijn van Giacomo Tachis is een elegante en evenwichtige wijn uit de teeltregio Sardinië in Italië. Gemaakt van de druivensoorten Cannonau, Carignano en Bovale heeft hij een dieprode kleur en een intens bouquet met tonen van donker fruit en specerijen. In de mond is hij vol en zijdezacht met harmonieuze tannines en een perfecte zuurgraadstructuur. Deze wijn rijpt minstens 12 maanden in eiken vaten, wat hem extra complexiteit en diepte geeft. De Antigua DOC is de ideale keuze voor de veeleisende rode wijnliefhebber die op zoek is naar een unieke karaktervolle wijn. Hij past perfect bij gegrild vlees, wildgerechten en sterke kazen. Een onvergetelijk plezier dat de zintuigen betovert.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Antigua DOC

Voorgerechten zoals 'Antipasti Misti', pastagerechten met tomatensauzen, sterke gerechten van varkens- en rundvlees (gebraad in donkere sauzen, gegrild vlees), harde kazen.

Giacomo Tachis

Giacomo Tachis de wijnmaker achter Antigua DOC

Giacomo Tachis, geboren in 1933 in Florence, wordt beschouwd als een van de belangrijkste wijnmakers van Italië. Vooral op het eiland Sardinië, waar hij sinds de jaren 1950 woont en werkt, wordt hij zeer gewaardeerd vanwege zijn buitengewone kennis van wijnbouw en kelderbeheer. Tachis heeft aanzienlijk bijgedragen aan de revolutie van de Sardijnse wijnbouw en heeft deze internationaal concurrerend gemaakt. Dankzij zijn pionierswerk op het gebied van wijnstokselectie, keldertechnieken en wijnmaken is Sardinië nu in staat om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren die zich kunnen meten met de beste wijnen uit Frankrijk en andere delen van Italië. Tachis heeft in zijn carrière met veel gerenommeerde wijnhuizen gewerkt, waaronder de Antinori familie, een van de beroemdste wijnhuizen in Italië. Hij is het meest bekend om zijn werk aan Sassicaia, de legendarische Sardijnse rode wijn, een van de duurste en meest gewilde wijnen in Italië. Tachis' wijnen worden gekenmerkt door hun uitzonderlijke balans en complexiteit en staan bekend om hun diepe aroma, intense kleur en volle body. Zijn werk heeft een blijvende impact gehad op de wijnbouw in Sardinië en heeft hem wereldwijde erkenning gebracht.


Sardinien

Sardinien het teeltgebied van de Antigua DOC

Het wijnbouwgebied van Sardinië straalt een onvergelijkbare diversiteit uit, die ook de complexiteit en veelzijdigheid weerspiegelt van de wijnen die afkomstig zijn uit dit prachtige Italiaanse deel van de Middellandse Zee. Als sommelier beschouw ik Sardinië als een schateiland dat wijnen van hoge kwaliteit levert, evenals autochtone druivenrassen van opmerkelijke uniciteit. Het warme, zonnige klimaat van het eiland, perfect in balans gehouden door de verfrissende zeebries, en de diversiteit aan bodems - van kalksteen tot graniet - creëren een verscheidenheid aan microklimaten die perfect geschikt zijn voor wijnbouw. Sardijnse wijnen worden gekenmerkt door hun volle aroma's en complexiteit, die het terroir van het eiland eerbiedig vertegenwoordigen. De beroemdste wijn van het eiland is ongetwijfeld Vermentino di Gallura, de enige Sardijnse wijn die de DOCG-status (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) heeft gekregen. Deze elegante witte wijn, met zijn karakteristieke knapperige profiel van citrus en groene appel en intense minerale tonen, is een prachtige ambassadeur voor het dynamische wijnlandschap van het eiland. Cannonau is een ander icoon van de Sardijnse wijnbouw. Deze lokale variëteit van de Grenache druif produceert diepgewortelde rode wijnen met toetsen van rijpe bessen en pruimen, vaak vergezeld van subtiele aardse accenten. Sommige Cannonau wijnen hebben ook subtiele toetsen van zoete specerijen en chocolade, waardoor ze een onweerstaanbare partner zijn voor stevige vleesgerechten. Sardinië produceert ook andere interessante wijnen zoals Carignano, Monica en Moscato, die allemaal expressieve, memorabele smaakervaringen bieden. Individueel en authentiek - zo zou je de geest van Sardijnse wijn treffend kunnen omschrijven. Voor mij als sommelier is het altijd een plezier om Sardijnse wijnen te ontdekken en te presenteren, omdat ze de eenheid van traditie, authenticiteit en innovatie op het hoogste niveau belichamen.



Antigua DOC wordt geproduceerd door Giacomo Tachis in het teeltgebied Sardinien in Italië.
Als je Antigua DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Giacomo Tachis misschien ook lekker.
Giacomo Tachis en Antigua DOC zijn afkomstig van Sardinien.

Details

Extra informatie: Antigua DOC

Naam Antigua DOC
Wijnbouwgebied Sardinien
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 14.00
Druivensoorten Monica di Sardegna
Restsuiker (g/l) 0,10
Zuurgraad (g/l) 5,00
Serveertemperatuur 18°C°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler C.S. Santadi Societŕ Cooperativa Agricola, IT 09010 Santadi (CI)
Wijnmaker Giacomo Tachis

€ 11,43*
0.75l·€ 15,24/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Giacomo Tachis

    Giacomo Tachis Antigua DOC
    Giacomo Tachis
    Antigua DOC
    € 11,43*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD