Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
DO Penedès
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fris & fruitig
Bio
Bio
Rabatt
-13%

2022

3055 Jean Leon Rosé

Jean Leon, DO Penedès

Normale prijs: € 13,70

Special Price € 11,91*

0.75l · € 15,88/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende en elegante roséwijn uit de DO Penedès, Spanje.
  • Boeit met aroma's van rood fruit en lichte kruidentonen
  • Gemaakt van biologische landbouw en veganistische wijnproductiemethoden
  • Geschikt voor verschillende gerechten, van salades tot visgerechten
  • Uitstekende kwaliteit en veel drinkplezier voor elke gelegenheid

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Beronia Alegra de Beronia Rosado
    Bodegas Beronia
    Alegra de Beronia Rosado
    € 21,91*
    Juve y Camps Juve y Camps Brut Rose Pinot Noir
    Juve y Camps
    Juve y Camps Brut Rose Pinot Noir
    € 16,73*
    Binigrau B Rosat Binigrau
    Binigrau
    B Rosat Binigrau
    € 17,31*
    Bodegas Los Bermejos Bermejo Rosado
    Bodegas Los Bermejos
    Bermejo Rosado
    € 21,40*
    BORN ROSÉ Born Rosé Sparkling
    BORN ROSÉ
    Born Rosé Sparkling
    € 15,10*
Beschreibung

Wijn noot: 3055 Jean Leon Rosé

De '3055 Jean Leon Rosé' van Jean Leon is een fruitige en frisse roséwijn uit de DO Penedès regio in Spanje. Een heldere kleur van framboos en kers wacht de kenner al in het glas. De neus wordt gedomineerd door aroma's van bessen en citrusvruchten, vergezeld van een lichte florale noot. In de mond overtuigt de wijn met een fijn uitgebalanceerde zuurgraad en een aangename frisheid. De fruitaroma's uit het bouquet zetten zich hier voort en zorgen samen voor een harmonieuze smaakervaring. De '3055 Jean Leon Rosé' is een perfecte begeleider van lichte zomerse gerechten, salades of lichte desserts. Een echte allrounder die je in een goed humeur brengt op het terras of bij een zomerse picknick.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: 3055 Jean Leon Rosé

De 3055 Jean Leon Rosé is een lichte en fruitige roséwijn die bij verschillende gerechten past. Hier zijn enkele gerechten die goed samengaan met deze wijn: - Salades met verse seizoensingrediënten, bijv. Zeevruchten zoals garnalen, mosselen of inktvis - Gegrilde groenten zoals courgettes, aubergines of paprika's - Lichte vleesgerechten zoals kip of varkensvlees - Aziatische gerechten met een lichte saus zoals sushi, tempura of Pad Thai - Zomerse pastagerechten met tomaten, basilicum en pijnboompitten - Visgerechten zoals zalm of forel met een lichte citroenbotersaus.

Jean Leon

Jean Leon de wijnmaker achter 3055 Jean Leon Rosé

Jean Leon is een gerenommeerde wijnmaker uit de Penedès regio in Catalonië, Spanje. Zijn passie voor wijnmaken begon al op jonge leeftijd toen hij opgroeide in Frankrijk en in de wijngaarden werkte. In 1963 richtte hij zijn eigen wijnmakerij op, Bodegas Jean Leon. Jean Leon staat bekend om zijn wijnen van hoge kwaliteit, gemaakt van druiven uit de wijngaarden rondom zijn wijnmakerij. Zijn wijnen staan bekend om hun elegantie, complexiteit en finesse. Dit is het resultaat van het intensieve werk dat hij steekt in de teelt, rijping en ontwikkeling van zijn wijnen. Het uitstekende werk van wijnmaker Jean Leon heeft hem een internationale reputatie opgeleverd en zijn wijnen worden in veel landen over de hele wereld gewaardeerd. Zijn wijnmakerij is ook een belangrijke plek voor toeristen die de wijnen van de Penedès regio willen ontdekken. Het wijnhuis biedt ook een fascinerende rondleiding en wijnproeverijen die bezoekers een unieke ervaring met wijnmaken geven. Jean Leon is een wijnmaker die het wijnmaken met passie en toewijding nastreeft en zijn reputatie als een van de beste wijnmakers van Catalonië echt heeft verdiend.


DO Penedès

DO Penedès het teeltgebied van de 3055 Jean Leon Rosé

Penedès ligt in het schilderachtige landschap van Catalonië, tussen de prachtige kustlijn van de Middellandse Zee en de majestueuze bergen van Montserrat. Penedès is een van de belangrijkste wijngebieden van Spanje en geniet zowel nationaal als internationaal de hoogste erkenning voor zijn voortreffelijke en gevarieerde wijnen. Penedès bestaat uit drie verschillende zones, Baix Penedès aan de kust, Central Penedès en Alt Penedès in de bergen, die elk een breed scala aan druivensoorten produceren dankzij hun unieke microklimaat en bodemkenmerken. Van lichte, verfrissende witte wijnen tot krachtige rode wijnen en de beroemde Cava mousserende wijnen, Penedès biedt een verscheidenheid die nooit faalt om sommeliers zoals ik te verrukken. De regio is het meest bekend om zijn pioniersrol in de productie van Cava. Deze bruisende wijn, gemaakt volgens de traditionele methode zoals bij Franse Champagne, is het Spaanse antwoord op mousserende luxe en heeft een belangrijke plaats op het wereldtoneel verworven. Vooral cava gemaakt van de Xarel-lo druif, een inheemse trots van de regio, valt op door zijn fijne perlage, elegante structuur en indrukwekkende complexiteit. Maar Penedès is niet alleen een paradijs voor liefhebbers van cava. De regio is ook beroemd om zijn witte wijnen gemaakt van de autochtone druivensoorten Macabeo en Parellada, die fascineren door hun verfijnde frisheid en rijke spectrum aan aroma's. In het geval van rode wijnen worden dankzij het warme klimaat en de uitstekende omstandigheden voor wijnbouw zowel lokale druivenrassen zoals Garnacha en Monastrell als internationale rassen zoals Cabernet Sauvignon en Merlot verbouwd. Penedès presenteert een harmonieuze mix van traditie en innovatie, waarbij oude wijntradities hand in hand gaan met moderne oenologie. Het resultaat zijn uitzonderlijke wijnen die het karakter en de rijkdom van deze indrukwekkende regio perfect weerspiegelen. Als sommelier kan ik zeggen dat de wijnen uit Penedès altijd een aangename verrassing zijn en een uitnodiging om te ontdekken.



3055 Jean Leon Rosé wordt geproduceerd door Jean Leon in het teeltgebied DO Penedès in Spanje.
Als je 3055 Jean Leon Rosé lekker vond, vind je de andere wijnen van Jean Leon misschien ook lekker.
Jean Leon en 3055 Jean Leon Rosé zijn afkomstig van DO Penedès.

Details

Extra informatie: 3055 Jean Leon Rosé

Naam 3055 Jean Leon Rosé
Wijnbouwgebied DO Penedès
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Pinot Noir: 100%
Serveertemperatuur °C
Bio ES-ECO-019-CT
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodega Jean Leon, Château Leon, s/n, 08775 Torrelavit, Barcelona, Spanien
Wijnmaker Jean Leon

UVP
€ 13,70
€ 11,91*
0.75l·€ 15,88/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Jean Leon

    Jean Leon 3055  Jean Leon Chardonnay
    Jean Leon
    3055 Jean Leon Chardonnay
    € 12,56*
    Jean Leon 3055 Jean Leon Rosé SALE
    Jean Leon
    3055 Jean Leon Rosé SALE
    € 9,57*
    Jean Leon 3055  Jean Leon Merlot Petit Verdot SALE
    Jean Leon
    3055 Jean Leon Merlot Petit Verdot SALE
    € 11,12*
    Jean Leon Jean Leon  Vinya Gigi  Chardonnay
    Jean Leon
    Jean Leon Vinya Gigi Chardonnay
    € 22,45*
    Jean Leon Jean Leon  Vinya Palau  Merlot
    Jean Leon
    Jean Leon Vinya Palau Merlot
    € 28,58*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD