Land

Lisboa
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris

2023

2u - Duas Uvas Vinho Blanco

Sociedade Agrícola Quinta do Conde, Lisboa

€ 6,52*
0.75l · € 8,69/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende witte wijn uit het teeltgebied Lisboa, Portugal
  • Delicate bloemige tonen met een knisperende citrusfinish
  • Perfect evenwicht tussen zuurgraad en fruitzoetheid
  • Ideaal bij visgerechten en zeevruchten
  • Gecertificeerd biologisch en duurzaam geproduceerd

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Dao Sul Vinha Maria Vinho Verde
    Dao Sul
    Vinha Maria Vinho Verde
    € 7,95*
    D.F.J Vinhos Casa Do Lago Branco
    D.F.J Vinhos
    Casa Do Lago Branco
    € 7,96*
    D.F.J Vinhos Portada Blanco
    D.F.J Vinhos
    Portada Blanco
    € 6,95*
    D.F.J Vinhos Casa Do Lago Branco
    D.F.J Vinhos
    Casa Do Lago Branco
    € 7,96*
    D.F.J Vinhos Portada Blanco
    D.F.J Vinhos
    Portada Blanco
    € 6,97*
Beschreibung

Wijn noot: 2u - Duas Uvas Vinho Blanco

De kleur is fris en lichtgeel. Aromatisch in de neus met hints van exotisch fruit en een beetje citroen. Het gehemelte onthult tonen van tropisch fruit, vooral citroenen en manderijnen, gekoppeld aan een knapperige zuurgraad. Aangenaam fruitige afdronk! De druiven worden zeer zorgvuldig geselecteerd en komen allemaal uit de geclassificeerde regio rond Lissabon (Lisboa). Na de oogst laten we de druiven op hun schil weken om een maximale smaak en fruitigheid te krijgen. De gisting vindt plaats bij gecontroleerde temperaturen. De wijn wordt jong en fris op de markt gebracht. Sociedade Agrícola Quinta do Conde is een familiebedrijf in Alenquer, ten noorden van Lissabon. De wijngaarden zijn al sinds de 19e eeuw eigendom van de familie Santos Lima, maar de familie begon pas in 2005 met het bottelen en verkopen van de eerste wijnen onder de naam Quinta do Conde. Het succes van de wijnmakerij ligt in haar zorg en toewijding aan het wijnmaken, waarbij traditie en ervaring worden gecombineerd met veel innovatie om uitstekende wijnen te produceren. De kwaliteit van de wijnen wordt regelmatig bekroond op internationaal erkende competities.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: 2u - Duas Uvas Vinho Blanco

Bei ca. 7-10°C ein wunderbarer Begleiter von lauen Sommerabenden und Gartenpartys. Auch gut zu hellem Fleisch wie Geflügel und frischen Fischgerichten sowie Sushi!

Sociedade Agrícola Quinta do Conde

Sociedade Agrícola Quinta do Conde de wijnmaker achter 2u - Duas Uvas Vinho Blanco

Sociedade Agrícola Quinta do Conde is een gerenommeerde wijnmaker uit de regio Lisboa in Portugal. De wijngaarden beslaan in totaal 172 hectare grond waarop de druiven voor de kwaliteitswijnen worden verbouwd. De wijnen van Quinta do Conde kenmerken zich door hun uitzonderlijke kwaliteit en unieke smaak. Het geheim ligt in de combinatie van traditie en moderne technologieën om het beste uit de druiven te halen. De wijnen rijpen in houten vaten, waardoor ze extra aroma's en een perfecte balans krijgen. Oprichter en eigenaar Nuno Gonçalves is een bekende wijnreiziger en kent de wijnwereld door en door. Hij is altijd op zoek naar nieuwe manieren om de kwaliteit van zijn wijnen te verbeteren en aan de huidige smaak te voldoen. Bij Quinta do Conde kunnen bezoekers wijnen proeven en zich laten inspireren door de authentieke sfeer van de Portugese wijnstreek. Hoewel de wijnen van Quinta do Conde internationaal bekend zijn, behoudt de wijnmaker zijn wortels in de regio Lisboa en blijft het een belangrijke pijler van de Portugese wijncultuur dankzij zijn aandacht voor detail en toewijding aan kwaliteit.


Lisboa

Lisboa het teeltgebied van de 2u - Duas Uvas Vinho Blanco

De wijnstreek Lisboa, gehuld in een levendige cultuur en rijke geschiedenis, is een onvergeeflijk onderschat juweel in de wijnwereld. Als sommelier kan ik je verzekeren dat de diversiteit en kwaliteit van de wijnen die hier worden geproduceerd je de adem zullen benemen. De regio ligt in het westen van Portugal, langs de wilde Atlantische kust, en wordt vaak over het hoofd gezien door een wereldwijd publiek. En toch is het dit kustklimaat, in combinatie met de mineraalrijke bodem van de regio, dat wijnen produceert die opvallen door hun diepe glans en complexiteit. De superioriteit van de witte wijnen uit de regio, met name Arinto en Fernão Pires, valt niet te ontkennen. In de mond ontketenen ze een levendige zuurgraad en smaken van citroen en groene appel - een veelzijdige combinatie die kan worden teruggevoerd op de frisse Atlantische bries en de brandende Portugese zon. Maar de echte trots van Lisboa zijn de rode wijnen van de Touriga Nacional en Castelão druivenrassen. De complexe aroma's van zwart fruit en viooltjes in combinatie met de robuuste structuur van deze wijnen, gekoppeld aan subtiele hints van kruiden en zijdezachte tannines, zijn een onverslaanbare uitzondering. Lisboa-wijnen zijn niet bedoeld voor onmiddellijke consumptie, maar winnen dramatisch aan kwaliteit met het ouder worden. Ze zijn het perfecte bewijs van het oude gezegde 'goede dingen hebben tijd nodig'. Sommige van de beste wijnen uit de regio, vooral de reserva's en garrafeiras op basis van rode wijn, kunnen gemakkelijk tientallen jaren rijpen. Van de vele subregio's van Lisboa verdienen sommige speciale aandacht: Colares, met zijn zanderige bodem en Ramisco-druiven van hoge kwaliteit, zijn de witte wijnen in Colares uniek en zeer gewild. En vergeet natuurlijk Bucelas niet, de thuisbasis van het levendige Arinto. Deze regio, met zijn levendige wijncultuur en adembenemende schoonheid, is een paradijs voor wijndrinkers. Het biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan wijnen en verrassende inzichten in de fascinerende Portugese wijncultuur. Lisboa is een verborgen ju



2u - Duas Uvas Vinho Blanco wordt geproduceerd door Sociedade Agrícola Quinta do Conde in het teeltgebied Lisboa in .
Als je 2u - Duas Uvas Vinho Blanco lekker vond, vind je de andere wijnen van Sociedade Agrícola Quinta do Conde misschien ook lekker.
Sociedade Agrícola Quinta do Conde en 2u - Duas Uvas Vinho Blanco zijn afkomstig van Lisboa.

Details

Extra informatie: 2u - Duas Uvas Vinho Blanco

Naam 2u - Duas Uvas Vinho Blanco
Wijnbouwgebied Lisboa
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 9.5
Druivensoorten Arinto, Fernao Pires, Sauvignon Blanc, Rabo de Ovelha
Wijnverwerking De druiven worden zeer zorgvuldig geselecteerd en komen allemaal uit de geclassificeerde regio rond Lissabon (Lisboa). Na de oogst laten we de druiven op hun schil weken om een maximale smaak en fruitigheid te verkrijgen. De gisting vindt plaats bij gecontroleerde temperaturen. De wijn wordt jong en vers op de markt gebracht.
Restsuiker (g/l) 18,0 g/l
Zuurgraad (g/l) 6,5 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Quinta da Boavista, Aldeia Galega da Merceana, 2580-081 Aldeia da Galega da Merceana, Portugal
Wijnmaker Sociedade Agrícola Quinta do Conde

€ 6,52*
0.75l·€ 8,69/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Sociedade Agrícola Quinta do Conde

    Sociedade Agrícola Quinta do Conde 2u - Duas Uvas Vinho Blanco
    Sociedade Agrícola Quinta do Conde
    2u - Duas Uvas Vinho Blanco
    € 6,52*
    Sociedade Agrícola Quinta do Conde 6 Voordeelpakket 2u - Duas Uvas Vinho Blanco
    Sociedade Agrícola Quinta do Conde
    6 Voordeelpakket 2u - Duas Uvas Vinho Blanco
    € 38,48*
    Sociedade Agrícola Quinta do Conde 2u - Duas Uvas Vinho Blanco
    Sociedade Agrícola Quinta do Conde
    2u - Duas Uvas Vinho Blanco
    € 6,52*
    Sociedade Agrícola Quinta do Conde 12 Voordeelpakket 2u - Duas Uvas Vinho Blanco
    Sociedade Agrícola Quinta do Conde
    12 Voordeelpakket 2u - Duas Uvas Vinho Blanco
    € 76,66*
    Sociedade Agrícola Quinta do Conde 6 Voordeelpakket 2u - Duas Uvas Vinho Blanco
    Sociedade Agrícola Quinta do Conde
    6 Voordeelpakket 2u - Duas Uvas Vinho Blanco
    € 38,48*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD