Land
Frankrijk
Champagne
Sorte
Champagner
Stilisik
complex & volwassen

2013

Vieille Vigne du Levant Grand Cru Extra Brut

Larmandier-Bernier, Champagne

Normale prijs: € 367,66

Special Price € 334,37*

1.5l · € 222,91/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Champagne Grand Cru Extra Brut: Fijne bubbels, fris en elegant.
  • 100% Chardonnay van oude wijnstokken: Complexiteit en diepte
  • Biodynamische teelt: Natuurlijkheid & milieubewustzijn
  • Terroir beïnvloed: Duidelijke mineraliteit en subtiele fruitigheid
  • Lange gistrijping: harmonie en rijke structuur

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    De Sousa et Fils Zoemie de Sousa Cuvée UMAMI Grand Cru Extra Brut Magnum (1,5l)
    De Sousa et Fils
    Zoemie de Sousa Cuvée UMAMI Grand Cru Extra Brut Magnum (1,5l)
    € 444,99*
    Larmandier-Bernier Terre de Vertus Non Dosé Premier Cru Brut Nature
    Larmandier-Bernier
    Terre de Vertus Non Dosé Premier Cru Brut Nature
    € 218,56*
    Pertois-Lebrun Le Fond du Bateau N°15, Chouilly Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut
    Pertois-Lebrun
    Le Fond du Bateau N°15, Chouilly Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut
    € 217,54*
    Pertois-Lebrun Derrière le Mont Aigu N°15, Chouilly Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut
    Pertois-Lebrun
    Derrière le Mont Aigu N°15, Chouilly Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut
    € 217,54*
    Pertois-Lebrun Le Chetillons N°15, Mesnil sur Oger Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut
    Pertois-Lebrun
    Le Chetillons N°15, Mesnil sur Oger Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut
    € 264,05*
Beschreibung

Wijn noot: Vieille Vigne du Levant Grand Cru Extra Brut

Informatie over de wijn Toen deze champagne in 1988 voor het eerst op de markt kwam, heette hij Vieille Vigne de Cramant. Maar omdat de Larmandiers constant Cramant moesten uitleggen omdat het werd begrepen als Crémant, hebben ze deze single-vineyard wijn op een gegeven moment een andere naam gegeven, namelijk Bourron du Levant. Levant betekent oost, en het perceel wijngaard profiteert van de eerste zonnestralen in de ochtend. De oude wijnstokken zijn tussen de 56 en meer dan 80 jaar oud. De druiven worden voorzichtig geperst, het sap wordt licht geklaard en gaat dan direct het hout in. De alcoholische en malolactische gisting begint spontaan in Stockinger vaten en fusten. De wijnen rijpen het eerste jaar op hun droesem zonder te worden gefilterd of beboet. De tirage vindt plaats in juli. Er wordt niet gemengd met andere jaargangen en met andere terroirs. In de flessen rijpt de champagne zeven tot acht jaar sur lattes. Zes maanden voor de release wordt elke fles met de hand gedegorgeerd. De dosering is 2 gram. Kleur goudgeel met een zeer fijne mousseux Neus Van alle wijnen van Larmandier-Bernier is de Vieille Vigne de meest weelderige. Dit komt door het terroir van Cramant en de lange rijping van de wijn. De wijn heeft een indrukwekkende substantie van stevigheid, diepte en weelde, maar hij lijkt altijd gestructureerd, alsof hij in een specifieke vorm is gegoten. Hij ruikt verleidelijk naar rijpe en soms zelfs gedroogde abrikozen, naar mirabellen en peren, kamille en hooibloemen, brioche en karamel met eikenhout en vanille. Er is ook een hint van Virginiatabak, kardemom en koel gesteente. Smaak In de mond is dit een heerlijke, weelderige champagne. De fruitintensiteit is fantastisch zonder weelderig te zijn. Sterker nog, de zuurgraadstructuur maakt hem bijna gewichtloos. Er zijn tonen van gist, honing, gember en kardemom, van veel rijpe stenen en een mix van citroenen, kumquats en grapefruits. Het effect is zo intens, zo romig en zo vineus, alsof je ergens in Puligny-Montrachet bent, behalve dan dat de lange rijping de champagne een heel fijne en tegelijk kenmerkende mousseux geeft. Bovendien zorgt de kalkrijke bodem niet alleen voor de nodige zuurneus, maar ook voor de minerale trilling. Ondanks alle rijkdom is de wijn enorm precies en compleet. Een fascinerende Blanc de Blancs. (Vis) (Vis) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 04.04.2023, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Vieille Vigne du Levant Grand Cru Extra Brut

Kalfsfilet en kalfsfarce in bladerdeeg in champagnesaus en truffelbouillon (vlees) ; Zeetong en langoustine met geglaceerde witlof en beurre blanc (vis) ; Jonge meerval met gestoomde gele bietjes, pollen en vlierbes (vis)

Larmandier-Bernier

Larmandier-Bernier de wijnmaker achter Vieille Vigne du Levant Grand Cru Extra Brut

Larmandier-Bernier is een kwaliteitsbewuste wijnmaker uit het hart van de Champagne. De familie bewerkt al generaties lang de wijngaarden en produceert exquise champagnes met een bijzonder karakter. Het geheim schuilt in de zorgvuldige selectie van de druiven, de natuurlijke gisting en de lange rijping in de koele kelders. Larmandier-Bernier staat bekend om zijn elegante en minerale champagnes, die worden gekenmerkt door hun frisheid en finesse. Het bijzondere aan hun wijnen is dat ze uitsluitend worden gemaakt van biologisch en biodynamisch geteelde druiven, waardoor ze de hoogste kwaliteit en duurzaamheid combineren. Als je op zoek bent naar uitzonderlijke champagnes met karakter, dan moet je zeker de producten van Larmandier-Bernier proberen.


Champagne

Champagne het teeltgebied van de Vieille Vigne du Levant Grand Cru Extra Brut

Champagne, een historisch rijke provincie in het noordoosten van Frankrijk, staat wereldwijd bekend om de uitstekende productie van de luxueuze mousserende wijnen met dezelfde naam - Champagne. Als sommelier bekijk je deze wijnstreek met het grootste respect en bewondering voor het onvergelijkbare terroir en vakmanschap dat in elke druppel van deze exquise drank gaat zitten. De streek, die zich ten zuidoosten van Parijs uitstrekt, biedt een perfecte mix van geografische en klimatologische omstandigheden voor de productie van de beste mousserende wijnen ter wereld. Het koele klimaat zorgt voor voldoende zuren in de wijnstokken om de mousserende wijnen hun karakteristieke frisheid en lange levensduur te geven. De krijtachtige bodem van de Champagne, afkomstig van de vroegere zeebodem, draagt bij aan de fijne mineraliteit en complexiteit van de wijnen. Drie belangrijke druivensoorten gedijen goed in de Champagne: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Elk geeft een unieke noot aan de uiteindelijke wijn. Chardonnay zorgt voor elegantie en finesse, Pinot Noir voor structuur en kracht en Pinot Meunier voor fruit en levendigheid. Het zorgvuldig mengen van deze druivensoorten is een kunst op zich en resulteert in de verschillende stijlen Champagne, van Blanc de Blancs tot Rosé. De productie van Champagne volgt een strikt traditioneel proces dat bekend staat als 'Méthode Champenoise'. Het omvat een tweede gisting in de fles, die de kenmerkende perlage creëert. Dit nauwgezette proces, in combinatie met een lange rijpingsperiode, zorgt ervoor dat het aroma en de smaak van de wijn worden versterkt en voegt een laag complexiteit toe die alleen in deze unieke drank te vinden is. Als sommelier is Champagne veel meer dan een wijn - het is een teken van feest, triomf en herinnering gevangen in elke fles. Elke slok bevat de subtiliteit van smaken, de complexiteit van tradities en de spreekwoordelijke 'smaak' van de prachtige Champagnestreek zelf. Dit is het echte Champagne, waardoor het een onvergelijkbare ervaring is voor elke wijnliefhebber.



Vieille Vigne du Levant Grand Cru Extra Brut wordt geproduceerd door Larmandier-Bernier in het teeltgebied Champagne in Frankrijk.
Als je Vieille Vigne du Levant Grand Cru Extra Brut lekker vond, vind je de andere wijnen van Larmandier-Bernier misschien ook lekker.
Larmandier-Bernier en Vieille Vigne du Levant Grand Cru Extra Brut zijn afkomstig van Champagne.

Details

Extra informatie: Vieille Vigne du Levant Grand Cru Extra Brut

Naam Vieille Vigne du Levant Grand Cru Extra Brut
Wijnbouwgebied Champagne
Wijnsoort Champagner
Vintage 2013
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Chardonnay
Serveertemperatuur 10°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Champagne Larmandier-Bernier, 19 Avenue du general de Gaulle, 51130 Vertus / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-10
Wijnmaker Larmandier-Bernier

UVP
€ 367,66
€ 334,37*
1.5l·€ 222,91/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Larmandier-Bernier

    Larmandier-Bernier Rosé de Saignée Premier Cru Extra Brut, deg. Jan. 21
    Larmandier-Bernier
    Rosé de Saignée Premier Cru Extra Brut, deg. Jan. 21
    € 109,34*
    Larmandier-Bernier Latitude, Blanc de Blancs Extra Brut
    Larmandier-Bernier
    Latitude, Blanc de Blancs Extra Brut
    € 64,87*
    Larmandier-Bernier Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut
    Larmandier-Bernier
    Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut
    € 75,21*
    Larmandier-Bernier Rosé de Saignée Premier Cru Extra Brut, deg. Jan. 21
    Larmandier-Bernier
    Rosé de Saignée Premier Cru Extra Brut, deg. Jan. 21
    € 109,34*
    Larmandier-Bernier Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut
    Larmandier-Bernier
    Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut
    € 166,87*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD