Land
Frankrijk
Champagne
Sorte
Champagner
Stilisik
fijn & aromatisch


Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut

Larmandier-Bernier, Champagne

Normale prijs: € 183,41

Special Price € 166,87*

1.5l · € 111,25/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Premier Cru Extra Brut Kwaliteit
  • Champagne-streek in Frankrijk
  • Blanc de Blancs, zuivere Chardonnay-druiven
  • 100% biologisch-dynamische teelt
  • Uitstekend als aperitief of bij het eten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Champagne Barons de Rothschild Champagne Barons de Rothschild Brut, Blanc de Blancs Magnum (1,5l)
    Champagne Barons de Rothschild
    Champagne Barons de Rothschild Brut, Blanc de Blancs Magnum (1,5l)
    € 184,49*
    Champagne Louis Roederer Roederer Brut Rosé Jahrgang Champagne Louis Roederer
    Champagne Louis Roederer
    Roederer Brut Rosé Jahrgang Champagne Louis Roederer
    € 207,19*
    De Sousa et Fils Cuvée Mycorhize L2013 Grand Cru Extra Brut
    De Sousa et Fils
    Cuvée Mycorhize L2013 Grand Cru Extra Brut
    € 187,55*
    Champagne Louis Roederer Roederer Brut Rosé Jahrgang Champagne Louis Roederer Magnum (1,5l)
    Champagne Louis Roederer
    Roederer Brut Rosé Jahrgang Champagne Louis Roederer Magnum (1,5l)
    € 178,23*
    Champagne Louis Roederer Roederer Brut Rosé Jahrgang Champagne Louis Roederer
    Champagne Louis Roederer
    Roederer Brut Rosé Jahrgang Champagne Louis Roederer
    € 207,19*
Beschreibung

Wijn noot: Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut

Wijn Wijn Champagne Larmandier-Bernier Longitude Premier Cru Extra-Brut Champagne Larmandier-Bernier Longitude Premier Cru Extra-Brut Wijn Wijn De Chardonnay wijnstokken van de Longitude (vroeger gewoon Blanc de Blancs) komen van Premier Cru sites in Vertus, Oger, Avize en Cramant. De Longitude is een cuvée van wijnen van maximaal negen jaargangen met een réservegehalte van 40%. Hij rijpt meer dan 24 maanden sur lattes, wordt gedegorgeerd en krijgt vier gram dosage. De Chardonnay wijnstokken van de Longitude (voorheen gewoon Blanc de Blancs) komen van Premier Cru sites in Vertus, Oger, Avize en Cramant. De Longitude is een cuvée van wijnen van maximaal negen jaargangen met een réservegehalte van 40%. Hij rijpt meer dan 24 maanden sur lattes, wordt gedegorgeerd en krijgt vier gram dosage. Kleur bleek goudgeel, levendige mousseux Bleek goudgeel, levendige mousseux Neus De neus van de Blanc de Blancs is complex, elegant en uiterst evenwichtig. Een fijne kruidigheid gaat gepaard met brioche, witte bloemen, steenvruchten, pitvruchten, citroenen en krijt. Alles grijpt in elkaar om een coherent en stimulerend geheel te vormen. De Blanc de Blancs is complex, elegant en uiterst evenwichtig in de neus. Een fijne kruidigheid gaat gepaard met brioche, witte bloemen, steenvruchten, pitvruchten, citroenen en krijt. Alles grijpt in elkaar om een coherent en stimulerend geheel te vormen. Smaak In de mond is de Blanc de Blancs van Larmandier rijk en weelderig. Je kunt nauwelijks geloven dat de dosering hier slechts vier gram is. En toch, ondanks alle succesvolle rijping, is de wijn droog, maakt hij druk, is hij helder en fris, precies en elegant. Het gele citrusfruit komt licht naar voren en voegt zich bij de kruiden. De zuurgraad brengt de weelde van de reservewijnen in evenwicht en creëert precies de spanning tussen de rijpe, diepe, expansieve en jonge, precieze en geconcentreerde, karige Chardonnay van de Côte des Blancs. De Longitude verdient zijn naam vooral in de lange, diepe en harmonieuze en zeer geslaagde afdronk. In de mond is de Blanc de Blancs van Larmandier rijk en weelderig. Je kunt bijna niet geloven dat de dosering hier slechts vier gram is. En toch, ondanks alle succesvolle rijping, is de wijn droog, maakt hij druk, is hij helder en fris, precies en elegant. Het gele citrusfruit komt licht naar voren en voegt zich bij de kruiden. De zuurgraad brengt de weelde van de reservewijnen in evenwicht en creëert precies de spanning tussen de rijpe, diepe, expansieve en jonge, precieze en geconcentreerde, karige Chardonnay van de Côte des Blancs. De Longitude verdient zijn naam vooral in de lange, diepe en harmonieuze en zeer geslaagde afdronk. (Groenten & Vegetarisch, Wild gevogelte, Parelhoen, Salades, Wilde kruiden) (Gevogelte, Kip, Truffel, Lever) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 02.03.2017, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut

Zeebaars in een zoutkorst met citroenen en kappertjes (Vis, Zeebaars) | Parelhoenpaté met wilde kruidensalade (Groenten & Vegetarisch, Wild, Parelhoenders, Salades, Wilde kruiden) | Blauwpootkip uit Bresse, gevuld met kippenlever en truffels (Gevogelte, Kip, Truffels, Lever)

Larmandier-Bernier

Larmandier-Bernier de wijnmaker achter Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut

Larmandier-Bernier is een kwaliteitsbewuste wijnmaker uit het hart van de Champagne. De familie bewerkt al generaties lang de wijngaarden en produceert exquise champagnes met een bijzonder karakter. Het geheim schuilt in de zorgvuldige selectie van de druiven, de natuurlijke gisting en de lange rijping in de koele kelders. Larmandier-Bernier staat bekend om zijn elegante en minerale champagnes, die worden gekenmerkt door hun frisheid en finesse. Het bijzondere aan hun wijnen is dat ze uitsluitend worden gemaakt van biologisch en biodynamisch geteelde druiven, waardoor ze de hoogste kwaliteit en duurzaamheid combineren. Als je op zoek bent naar uitzonderlijke champagnes met karakter, dan moet je zeker de producten van Larmandier-Bernier proberen.


Champagne

Champagne het teeltgebied van de Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut

Champagne, een historisch rijke provincie in het noordoosten van Frankrijk, staat wereldwijd bekend om de uitstekende productie van de luxueuze mousserende wijnen met dezelfde naam - Champagne. Als sommelier bekijk je deze wijnstreek met het grootste respect en bewondering voor het onvergelijkbare terroir en vakmanschap dat in elke druppel van deze exquise drank gaat zitten. De streek, die zich ten zuidoosten van Parijs uitstrekt, biedt een perfecte mix van geografische en klimatologische omstandigheden voor de productie van de beste mousserende wijnen ter wereld. Het koele klimaat zorgt voor voldoende zuren in de wijnstokken om de mousserende wijnen hun karakteristieke frisheid en lange levensduur te geven. De krijtachtige bodem van de Champagne, afkomstig van de vroegere zeebodem, draagt bij aan de fijne mineraliteit en complexiteit van de wijnen. Drie belangrijke druivensoorten gedijen goed in de Champagne: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Elk geeft een unieke noot aan de uiteindelijke wijn. Chardonnay zorgt voor elegantie en finesse, Pinot Noir voor structuur en kracht en Pinot Meunier voor fruit en levendigheid. Het zorgvuldig mengen van deze druivensoorten is een kunst op zich en resulteert in de verschillende stijlen Champagne, van Blanc de Blancs tot Rosé. De productie van Champagne volgt een strikt traditioneel proces dat bekend staat als 'Méthode Champenoise'. Het omvat een tweede gisting in de fles, die de kenmerkende perlage creëert. Dit nauwgezette proces, in combinatie met een lange rijpingsperiode, zorgt ervoor dat het aroma en de smaak van de wijn worden versterkt en voegt een laag complexiteit toe die alleen in deze unieke drank te vinden is. Als sommelier is Champagne veel meer dan een wijn - het is een teken van feest, triomf en herinnering gevangen in elke fles. Elke slok bevat de subtiliteit van smaken, de complexiteit van tradities en de spreekwoordelijke 'smaak' van de prachtige Champagnestreek zelf. Dit is het echte Champagne, waardoor het een onvergelijkbare ervaring is voor elke wijnliefhebber.



Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut wordt geproduceerd door Larmandier-Bernier in het teeltgebied Champagne in Frankrijk.
Als je Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut lekker vond, vind je de andere wijnen van Larmandier-Bernier misschien ook lekker.
Larmandier-Bernier en Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut zijn afkomstig van Champagne.

Details

Extra informatie: Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut

Naam Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut
Wijnbouwgebied Champagne
Wijnsoort Champagner
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
bewaarbaar 2024
Druivensoorten Chardonnay
Restsuiker (g/l) 4 g/l
Zuurgraad (g/l) 6.6 g/l
Serveertemperatuur 10°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Champagne Larmandier-Bernier, 19 Avenue du general de Gaulle, 51130 Vertus / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-10
Wijnmaker Larmandier-Bernier

UVP
€ 183,41
€ 166,87*
1.5l·€ 111,25/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Larmandier-Bernier

    Larmandier-Bernier Rosé de Saignée Premier Cru Extra Brut, deg. Jan. 21
    Larmandier-Bernier
    Rosé de Saignée Premier Cru Extra Brut, deg. Jan. 21
    € 109,34*
    Larmandier-Bernier Latitude, Blanc de Blancs Extra Brut
    Larmandier-Bernier
    Latitude, Blanc de Blancs Extra Brut
    € 64,87*
    Larmandier-Bernier Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut
    Larmandier-Bernier
    Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut
    € 75,21*
    Larmandier-Bernier Rosé de Saignée Premier Cru Extra Brut, deg. Jan. 21
    Larmandier-Bernier
    Rosé de Saignée Premier Cru Extra Brut, deg. Jan. 21
    € 109,34*
    Larmandier-Bernier Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut
    Larmandier-Bernier
    Longitude, Blanc de Blancs Premier Cru Extra Brut
    € 166,87*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD