Preistipp
Prijs tip!
Land
Spanje
Rioja
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-19%

2020

Vega Sicilia Macán Clásico Magnum (1,5l)

Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia, Rioja

Normale prijs: € 133,79

Special Price € 108,08*

1.5l · € 72,05/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Wijnbouwgebied: Spanje's prestigieuze DOCa Rioja
  • Magnumfles van 1,5 liter: ideaal voor speciale gelegenheden
  • Rijpe fruitsmaken: pruim, zwarte kers en braam
  • Elegante smaak: Vanille, zoete specerijen en fijne minerale tonen
  • Exclusieve samenwerking: twee gerenommeerde wijnhuizen creëren een uitstekende rode wijn

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Remirez de Ganuza Fincas de Ganuza Reserva
    Remirez de Ganuza
    Fincas de Ganuza Reserva
    € 156,43*
    Remirez de Ganuza Fincas de Ganuza Reserva
    Remirez de Ganuza
    Fincas de Ganuza Reserva
    € 102,77*
    Bodegas Tomas Postigo Tomás Postigo 3°Ańo 1,5L
    Bodegas Tomas Postigo
    Tomás Postigo 3°Ańo 1,5L
    € 77,98*
    Roda Roda I Reserva einzeln in HK - DOCa Magnum (1,5l)
    Roda
    Roda I Reserva einzeln in HK - DOCa Magnum (1,5l)
    € 107,83*
    Roda Roda Reserva einzeln in GP - DOCa Magnum (1,5l)
    Roda
    Roda Reserva einzeln in GP - DOCa Magnum (1,5l)
    € 73,77*
Beschreibung

Wijn noot: Vega Sicilia Macán Clásico Magnum (1,5l)

Kleur: middelgroot, glanzend kersenrood met paarse reflecties Aroma: verleidelijk bouquet met een geurige overvloed aan aroma's van rijp rood fruit Smaak: ook in de mond zeer verleidelijk, weelderig en heel zacht tegelijk, maar toch aangenaam toegankelijk met het pure rode fruit van het bouquet en de levendige frisse zuren die onmiskenbaar zijn herkomst verraden een tweede wijn van topniveau In oktober worden de druiven zorgvuldig met de hand aangevoerd, in de wijnmakerij rigoureus gesorteerd, volledig ontsteeld en apart vergist naar herkomst met ongeveer tweederde in roestvrijstalen tanks en de rest in eikenhouten vaten. In tegenstelling tot de meeste andere wijnen uit de regio streeft Macán niet naar een bijzonder intense extractie. Er wordt veel meer aandacht besteed aan het behoud van de natuurlijke zuurgraad van de druiven, hun frisheid en de zuiverheid van het fruit. Nadat de alcoholische gisting is voltooid, ondergaan alle wijnen malolactische gisting, 30 procent in eikenhouten vaten en de resterende 70 procent in tanks, voordat ze 16 maanden rijpen in vaten van bijzonder fijnporig Frans eikenhout (70 procent nieuw, 30 procent van de eerste rijping). Welke wijn als Macán wordt gebotteld en welke als tweede wijn Macán Clásico wordt pas kort voor het bottelen besloten door middel van herhaalde proeverijen. De wijnen rusten en rijpen vervolgens ongeveer twee jaar in de fles totdat ze worden vrijgegeven voor de verkoop.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Vega Sicilia Macán Clásico Magnum (1,5l)

Ontdek de heerlijke Vega Sicilia Macán Clásico Magnum (1,5l) uit de DOCa Rioja wijnstreek in Spanje.

  • Gegrilde ossenhaas met rozemarijnaardappelen
  • Goulash van wild zwijn met wilde paddenstoelen en rode kool
  • Zadel van hert met cranberrysaus en aardappelgratin

Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia

Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia de wijnmaker achter Vega Sicilia Macán Clásico Magnum (1,5l)

Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia is een gerenommeerd wijnhuis uit de DOCa Rioja in Spanje. Deze wijnmaker belichaamt de edelste kunst van het wijnmaken en biedt een onvergetelijke smaakervaring met zijn veelzijdige wijnen van hoge kwaliteit. De wijnproductie is gebaseerd op een zorgvuldige selectie van druiven uit de beste teeltgebieden van Rioja. Het gepassioneerde werk van de wijnmaker en zijn experts maakt het mogelijk om uitstekende wijnen te produceren die opvallen door hun elegantie, complexiteit en karakter. Het wijnhuis biedt een breed scala aan wijnen, van jonge en frisse wijnen tot complexe en nobele wijnen die meerdere jaren op vat rijpen. De wijnen zijn bekend over de hele wereld en worden zeer gewaardeerd door wijnliefhebbers en -kenners. Het doel van Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia is om de traditie van wijnmaken voort te zetten, maar ook om de wijnproductie te moderniseren en te innoveren. Dit wordt ook weerspiegeld in hun nieuwste projecten, zoals de installatie van moderne kelders en het gebruik van technologie om de wijnbouw te verbeteren. Voor elke wijnliefhebber biedt Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia een onvergetelijke ervaring die geworteld is in hun filosofie en wijnproductie. Zo kun je de cultuur en traditie van het wijnmaken in de Rioja-regio en de toewijding van de wijnmaker aan de kwaliteit van hun wijnen ervaren.


Rioja

Rioja het teeltgebied van de Vega Sicilia Macán Clásico Magnum (1,5l)

Het wijnbouwgebied Rioja, gelegen in het hart van Spanje, is een paradijs gezegend met ideale omstandigheden voor het verbouwen van uitstekende wijnen. Als sommelier is het voor mij altijd een genoegen om een exquise druppel uit deze regio te proeven en de veelzijdige smaken van Rioja-wijnen te ontdekken. Gevormd door de vlaktes van de Ebro-vallei, de uitlopers van de Sierra Cantabria en de koele bries van de Atlantische Oceaan, combineert Rioja zorgvuldige traditie met innovatieve technieken en is het een van de meest diverse wijnbouwgebieden ter wereld. De verschillende microklimaten en bodems, variërend van kalksteen tot grind en klei, maken een breed scala aan wijnstijlen mogelijk en in het hart van deze regio ligt de befaamde productie van rode wijn. De belangrijkste druivensoort is natuurlijk de Tempranillo druif, die krachtige maar fijne rode wijnen produceert met aroma's van bessen, pruimen en tabak. Hij wordt vaak gecombineerd met andere druivensoorten zoals Garnacha, Mazuelo en Graciano om complexiteit en structuur toe te voegen. De wijnen die hier worden geproduceerd zijn ongelooflijk veelzijdig. Of je nu kiest voor een jonge en frisse 'Joven', een elegante en complexe 'Reserva' of een diepe en luxueuze 'Gran Reserva', Rioja biedt wijnliefhebbers een verscheidenheid aan mogelijkheden. Maar Rioja is meer dan alleen rode wijn. De regio produceert ook opmerkelijke witte en rosé wijnen. Viura, ook bekend als Macabeo, is de dominante druivensoort voor de witte wijnen en maakt indruk met frisse, fruitige witte wijnen en leeftijdswaardige, complexe wijnen. Dit indrukwekkende wijnbouwgebied streeft er altijd naar om zijn tradities te behouden, maar evolueert tegelijkertijd en gaat nieuwe uitdagingen aan. Het rust nooit op zijn lauweren en heeft daardoor een uitstekende reputatie opgebouwd, die het keer op keer bevestigt. Als sommelier waardeer ik dit voortdurende streven naar perfectie, omdat het me in staat stelt om steeds weer nieuwe smaakwerelden te ontdekken in de wijnen van Rio.



Vega Sicilia Macán Clásico Magnum (1,5l) wordt geproduceerd door Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia in het teeltgebied Rioja in Spanje.
Als je Vega Sicilia Macán Clásico Magnum (1,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia misschien ook lekker.
Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia en Vega Sicilia Macán Clásico Magnum (1,5l) zijn afkomstig van Rioja.

Details

Extra informatie: Vega Sicilia Macán Clásico Magnum (1,5l)

Naam Vega Sicilia Macán Clásico Magnum (1,5l)
Wijnbouwgebied Rioja
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Tempranillo: 100%
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Benjamin de Rothschild - Bodegas Vega Sicilia S.A., Extrarradio Diseminados, 69, 47359 Valbuena de Duero, Valladolid, Spanien
Wijnmaker Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia

UVP
€ 133,79
€ 108,08*
1.5l·€ 72,05/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia

    Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia Macán
    Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia
    Macán
    € 84,54*
    Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia Macán
    Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia
    Macán
    € 84,54*
    Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia Vega Sicilia Macán Clásico Magnum (1,5l)
    Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia
    Vega Sicilia Macán Clásico Magnum (1,5l)
    € 108,08*
    Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia Vega Sicilia Macán Magnum (1,5l)
    Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia
    Vega Sicilia Macán Magnum (1,5l)
    € 207,19*
    Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia Macán
    Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia
    Macán
    € 90,62*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD