Land
Frankrijk
Rhône
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Vacqueyras rouge AOC

d'Ouréa, Rhône

Normale prijs: € 25,80

Special Price € 23,52*

0.75l · € 31,36/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Afkomstig uit het gerenommeerde Franse wijnbouwgebied Rhône (Zuid)
  • Edele, kwalitatieve Vacqueyras rouge AOC
  • Intense, elegante aroma's van rood fruit en kruiden
  • Harmonieus evenwicht tussen tannines en zuren
  • Perfect voor liefhebbers van volle, krachtige rode wijnen

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château Carignan Château Carignan Prima Premieres Côtes de Bordeaux A.C.
    Château Carignan
    Château Carignan Prima Premieres Côtes de Bordeaux A.C.
    € 30,66*
    Roc des Anges Reliefs, Côtes Catalanes rouge IGP
    Roc des Anges
    Reliefs, Côtes Catalanes rouge IGP
    € 28,69*
    Les Jamelles Carignan Le Beillou Sélection parcellaire IGP Pays d
    Les Jamelles
    Carignan Le Beillou Sélection parcellaire IGP Pays d'Oc
    € 23,42*
    Saint Jean Du Barroux LArgile AOC
    Saint Jean Du Barroux
    LArgile AOC
    € 24,56*
    Château Carignan Château Carignan Prima Premieres Côtes de Bordeaux A.C.
    Château Carignan
    Château Carignan Prima Premieres Côtes de Bordeaux A.C.
    € 31,95*
Beschreibung

Wijn noot: Vacqueyras rouge AOC

De Vacqueyras rouge AOC van d'Ouréa is een expressieve rode wijn uit de beroemde Rhône (Zuid)-streek in Frankrijk. De dieprode kleur en de elegante aroma's van bessen, specerijen en kruiden maken het een verleidelijk genot voor veeleisende wijnliefhebbers. In de neus verspreidt hij intense geuren van zwarte bessen, zoethout en peper. In de mond zijn zijn soepelheid en mooie structuur duidelijk. De afdronk is lang en aromatisch met lichte toetsen van vanille en pruim. De druiven voor deze wijn worden met de hand geoogst en voorzichtig gevinifieerd om het volle aroma en de frisheid van het fruit te behouden. De Vacqueyras rouge AOC van d'Ouréa is een harmonieuze en evenwichtige wijn die perfect past bij mediterrane gerechten zoals gegrild vlees, pasta, risotto of kaas. Een must voor elke liefhebber van rode wijn en een perfecte begeleider voor gezellige uurtjes in goed gezelschap.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Vacqueyras rouge AOC

De Vacqueyras rouge AOC van d'Ouréa is een krachtige en karaktervolle rode wijn uit de Rhônevallei. Met zijn sterke aroma's van donker fruit en specerijen past hij perfect bij stevige en kruidige gerechten. Hier zijn enkele gerechten die goed samengaan met deze wijn: - Rundvleesgerechten zoals ossenhaas, boeuf bourguignon of rosbief met een sterke saus - Lamsvleesgerechten zoals lamsbout of lamscurry - Wildgerechten zoals hertenbiefstuk of gebraden hertenvlees - Gerechten met pittige smaken zoals chili con carne of ratatouille met aubergine en paprika's - Kaasplateaus met sterke kazen zoals Roquefort of Comté - Pure chocolade of desserts met specerijen zoals kaneel of kruidnagel.

d'Ouréa

d'Ouréa de wijnmaker achter Vacqueyras rouge AOC

Wijnmaker d'Ouréa is een uitstekende producent van kwaliteitswijnen uit de Rhônevallei in het zuiden van Frankrijk. Zijn wijngaarden liggen op de steile hellingen van Châteauneuf-du-Pape en Gigondas, waar hij op natuurlijke wijze druiven verbouwt die het terroir en de unieke bodemomstandigheden weerspiegelen. Met zijn passie en expertise in de wijntraditie produceert d'Ouréa wijnen die opvallen door hun elegantie, complexiteit en pure smaken. Van levendige Syrahs tot rijke Grenaches, hij biedt een breed scala aan wijnen die de persoonlijkheid van de wijnmaker en de schoonheid van de Rhônevallei weerspiegelen. De d'Ouréa wijnmaker staat bekend om zijn inzet voor duurzaamheid en het gebruik van biodynamische wijnbouwmethoden, met als doel de bodem en de druiven zo min mogelijk aan te tasten. Als je op zoek bent naar een speciale wijn die de schoonheid en verfijning van de Rhônevallei belichaamt, moet je zeker de wijnen van d'Ouréa proberen.


Rhône

Rhône het teeltgebied van de Vacqueyras rouge AOC

De zuidelijke Rhône, met zijn weelderige groene landschap, betovert veel wijnkenners en -liefhebbers. Als sommelier waardeer ik dit fascinerende wijngebied vanwege de diversiteit aan druivenrassen en het enorme spel aan aroma's dat in elke druppel terugkomt. De zuidelijke regio van de Rhône strekt zich uit van Montélimar tot Avignon en wordt gekenmerkt door zijn unieke geografische ligging. Door de nabijheid van de Middellandse Zee profiteert de regio van een mediterraan klimaat dat bevorderlijk is voor de rijping van de druiven. De bodem van de regio varieert tussen grind, kalksteen, klei en zand, wat een grote invloed heeft op de smaak van de wijnen. De zuidelijke Rhône staat bekend om zijn rode wijnen. De belangrijkste daarvan is de harmonieuze en volle Châteauneuf-du-Pape, waarvan de diversiteit het resultaat is van het samenspel van wel 13 verschillende druivenrassen - een palet dat kan variëren van krachtig paradoxaal tot ragfijn mysterieus. De hoofdrolspeler in deze cuvée is het druivenras Grenache, gevolgd door Syrah en Mourvèdre, die de wijn een prachtig kersenaroma en een strakke tanninestructuur geven. Een ander uitstekend voorbeeld van de zuidelijke Rhône is de Côtes du Rhône Villages, die zich presenteert als een volle en fruitintensieve wijn. Het is een eerbetoon aan de prachtig gelegen wijndorpen die deze regio zijn eigen karakter geven. Het gamma van de zuidelijke Rhône wordt vervolledigd door de kostbare Gigondas en de fluweelzachte Tavel. Elk terroir drukt hier zijn eigen stempel en maakt de wijnen uniek. De wijnen uit de Zuidelijke Rhône weerspiegelen de geest van de regio - krachtig en toch sierlijk, rijk aan aroma's en diep geworteld in hun thuisland. In het glas ervaar je het samenspel van traditie en innovatie, gevormd door de passie van de wijnmakers, die in elke druppel tot uiting komt.



Vacqueyras rouge AOC wordt geproduceerd door d'Ouréa in het teeltgebied Rhône in Frankrijk.
Als je Vacqueyras rouge AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van d'Ouréa misschien ook lekker.
d'Ouréa en Vacqueyras rouge AOC zijn afkomstig van Rhône.

Details

Extra informatie: Vacqueyras rouge AOC

Naam Vacqueyras rouge AOC
Wijnbouwgebied Rhône
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Grenache, Cinsault, Carignan
Restsuiker (g/l) 0 g/l
Zuurgraad (g/l) 5.2 g/l
Serveertemperatuur 16°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Domaine d'Ouréa, Fontbonne, 84190 Vacqueyras / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-01
Wijnmaker d'Ouréa

UVP
€ 25,80
€ 23,52*
0.75l·€ 31,36/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van d'Ouréa

    d
    d'Ouréa
    Vacqueyras rouge AOC
    € 23,52*
    d
    d'Ouréa
    Gigondas AOC
    € 29,20*
    d
    d'Ouréa
    Gigondas La Belle Cime AOC
    € 41,62*
    d
    d'Ouréa
    Vacqueyras rouge AOC
    € 53,14*
    d
    d'Ouréa
    Gigondas AOC
    € 64,00*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD