Land
Frankrijk
Rhône
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Usseglio Cuvée Tradition AOC Châteauneuf-du-Pape

Usseglio, Rhône

€ 45,86*
0.75l · € 61,15/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Groeiregio Rhônevallei in Frankrijk.
  • Rode wijn Cuvée Tradition AOC Châteauneuf-du-Pape.
  • Intense fruittonen en kruidenaroma's.
  • Evenwichtig met een lang aanhoudende afdronk.
  • Perfect bij rood vlees en kaas.

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Paul Jaboulet Aîné Jaboulet Maison Bleue Hermitage AOP
    Paul Jaboulet Aîné
    Jaboulet Maison Bleue Hermitage AOP
    € 119,28*
    Villa Vallombrosa Les Terrasses Rouge Côte de Provence AOC
    Villa Vallombrosa
    Les Terrasses Rouge Côte de Provence AOC
    € 26,60*
    Château de Pibarnon Château de Pibarnon Rosé AOC
    Château de Pibarnon
    Château de Pibarnon Rosé AOC
    € 34,90*
    Baron Philippe de Rothschild Mouton Cadet Edition Vintage Bordeaux AOC Magnum
    Baron Philippe de Rothschild
    Mouton Cadet Edition Vintage Bordeaux AOC Magnum
    € 94,69*
    Château Mont-Redon Châteauneuf du Pape Rouge AC
    Château Mont-Redon
    Châteauneuf du Pape Rouge AC
    € 47,20*
Beschreibung

Wijn noot: Usseglio Cuvée Tradition AOC Châteauneuf-du-Pape

De Rhônevallei is het oudste wijnbouwgebied van Frankrijk. De vele appellations rond de pauselijke residentie Avignon zijn heel verschillend en elk van hen is bijzonder. Vooral de rode wijnen profiteren van de warme zomertemperaturen. Grenache en syrah doen het hier bijzonder goed en maken indruk met hun intense fruit en kruiden. Het mengen van verschillende druivensoorten resulteert in topwijnen. Het doel van een cuvée is om een optimale balans te vinden tussen de individuele kenmerken van de gebruikte druivensoorten: Aroma's, body en mondgevoel, fruit en zuren, alcohol, tannines en bitterheid, en evenwicht in de afdronk. Dit resulteert in wijnen die niet alleen complex zijn, maar ook van een constante hoge kwaliteit door de jaren heen. Karakteristieken van deze wijn: Tonen van kersen, zoethout en cassis gecombineerd met een Provençaals kruidenaroma. Verfijnd en krachtig in de mond met aroma's van rode bessen en elegante tannines.
Gerijpt in grote houten vaten en barriques.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Usseglio Cuvée Tradition AOC Châteauneuf-du-Pape

Past uitstekend bij sterk gestoofde gerechten.

Usseglio

Usseglio de wijnmaker achter Usseglio Cuvée Tradition AOC Châteauneuf-du-Pape

Usseglio is een gerenommeerde wijnmaker in de regio Rhône Valley in het zuidoosten van Frankrijk. Al verschillende generaties produceert het wijnhuis wijnen van hoge kwaliteit die zowel nationaal als internationaal bekroond zijn. Het wijnhuis ligt op een van de beste locaties in de regio en wordt omringd door een schilderachtig landschap. De wijngaarden zijn aangeplant op verschillende bodemsoorten en bieden ideale omstandigheden voor het verbouwen van druivensoorten als Grenache, Syrah of Mourvèdre. De druiven worden uitsluitend met de hand geoogst om een perfecte selectie te garanderen. De wijnen van Usseglio worden gekenmerkt door hun diepe aroma's, hun harmonie en hun evenwichtige karakter. De cuvees worden zorgvuldig samengesteld uit verschillende jaargangen en druivensoorten en rijpen in eiken vaten om hun volle smaak te ontwikkelen. Naast de klassieke rode wijnen produceert Usseglio ook uitstekende witte en rosé wijnen die fris en fruitig overkomen. Voortdurende investeringen in moderne keldertechnologie hebben ertoe bijgedragen dat Usseglio een van de meest innovatieve wijnhuizen in de regio is en wijnliefhebbers een onvergetelijke ervaring biedt. Een wijnproeverij ter plaatse of een bezoek aan de wijnkelder zijn ideaal om de wereld van de wijnen uit de Rhônevallei te ontdekken. Wie op zoek is naar een fijne drop is bij Usseglio zeker in goede handen.


Rhône

Rhône het teeltgebied van de Usseglio Cuvée Tradition AOC Châteauneuf-du-Pape

De Rhônevallei is een paradijs voor wijnliefhebbers. Met haar bijna magische harmonie van exquise terroirs, wijntradities en uitzonderlijke druivensoorten, betovert ze met een diversiteit en kwaliteit die over de hele wereld gewaardeerd wordt. De wijngaarden van de Rhônevallei strekken zich uit van Lyon tot Avignon, meer dan 200 kilometer langs haar gelijknamige rivier. Het is verdeeld in twee delen: de noordelijke Rhônevallei en de zuidelijke Rhônevallei. De noordelijke Rhônevallei staat bekend om zijn steile, terrasvormige wijngaarden op de rivieroevers, waar voornamelijk de Syrah-druif wordt verbouwd, die complexe, dieprode wijnen produceert. De wijnen uit Hermitage of Côte-Rôtie zijn exemplarisch voor deze regio en belichamen een intensiteit en elegantie die ongeëvenaard is. De zuidelijke Rhônevallei daarentegen, met zijn mildere klimaat, wordt gekenmerkt door wijnen die een rijkdom aan zeer verschillende druivenrassen weerspiegelen. Vooral de rode Grenache-druif, vaak gecombineerd met Syrah en Mourvèdre, wordt hier geperfectioneerd. Regio's als Châteauneuf-du-Pape of Gigondas produceren karaktervolle, volle maar harmonieuze wijnen die elke wijnliefhebber minstens één keer geproefd moet hebben. Maar ook de witte en roséwijnen van de Rhônevallei verdienen de aandacht. Elegante Viognier wijnen uit Condrieu en volle Marsanne-Roussanne cuvées uit Saint-Péray zijn slechts twee voorbeelden. De wijnen uit de Rhônevallei vertegenwoordigen de ziel van deze unieke regio - ze worden gekust door de zon, aangescherpt door de wind en gevoed door de rivier. Ze weerspiegelen de passie en het vakmanschap van de wijnbouwers die zich al generaties lang toeleggen op het maken van wijn. Al deze factoren samen zorgen voor een wijncultuur die een evenwichtige mix is van traditie en innovatie. Elke slok is een uitnodiging om de Rhônevallei te ontdekken en zijn wijnen te ontdekken - vol karakter, rijk aan geschiedenis en onvergelijkbaar in smaak.



Usseglio Cuvée Tradition AOC Châteauneuf-du-Pape wordt geproduceerd door Usseglio in het teeltgebied Rhône in Frankrijk.
Als je Usseglio Cuvée Tradition AOC Châteauneuf-du-Pape lekker vond, vind je de andere wijnen van Usseglio misschien ook lekker.
Usseglio en Usseglio Cuvée Tradition AOC Châteauneuf-du-Pape zijn afkomstig van Rhône.

Details

Extra informatie: Usseglio Cuvée Tradition AOC Châteauneuf-du-Pape

Naam Usseglio Cuvée Tradition AOC Châteauneuf-du-Pape
Wijnbouwgebied Rhône
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.50
Druivensoorten Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvèdre
Serveertemperatuur 16°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Saffer Wein GmbH Martin-Kollar-Str. 11 81829 München Deutschland | Abfüller: Domaine Pierre Usseglio & Fils - F-84230 Châteauneuf du Pape
Wijnmaker Usseglio

€ 45,86*
0.75l·€ 61,15/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Usseglio

    Usseglio Usseglio Cuvée Tradition AOC Châteauneuf-du-Pape
    Usseglio
    Usseglio Cuvée Tradition AOC Châteauneuf-du-Pape
    € 45,86*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD