Land

McLaren Vale/ Adelaide Hills
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen

2022

The Olive Grove Chardonnay McLaren Vale - Adelaide Hills, d'Arenberg

d´Arenberg, McLaren Vale/ Adelaide Hills

Normale prijs: € 13,95

Special Price € 13,16*

0.75l · € 17,55/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Frisse, volle witte wijn met meloensmaken
  • Geproduceerd in de gerenommeerde McLaren Vale/ Adelaide Hills wijnstreek
  • Expressieve mineraliteit en uitstekende balans
  • Ideaal als begeleider van zeevruchten en witvleesgerechten
  • Australische kwaliteitswijn van een internationaal erkende producent

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Wynns Connawarra Estate Coonawarra Chardonnay
    Wynns Connawarra Estate
    Coonawarra Chardonnay
    € 13,03*
    Tempus Two Tempus Two Copper Series Wilde Chardonnay
    Tempus Two
    Tempus Two Copper Series Wilde Chardonnay
    € 16,18*
    Wynns Connawarra Estate Coonawarra Chardonnay
    Wynns Connawarra Estate
    Coonawarra Chardonnay
    € 13,03*
    Penfolds Koonunga Hill Chardonnay Space Edition
    Penfolds
    Koonunga Hill Chardonnay Space Edition
    € 10,69*
Beschreibung

Wijn noot: The Olive Grove Chardonnay McLaren Vale / Adelaide Hills, d'Arenberg

Zeer aantrekkelijke, harmonieuze Chardonnay die zijn perfecte balans dankt aan het samenspel van druiven uit twee teeltgebieden. De druiven uit McLaren Vale zorgen voor de sappige, smeltende romige fruitsmelt, terwijl die uit de Adelaide Hills de wijn een pittige citrusfrisheid en elegantie geven. De zeven maanden durende rijping in eiken vaten voegt nog meer aromatische complexiteit toe. De wijn is vernoemd naar een olijfgaard in het midden van de Chardonnay wijngaarden van d'Arenberg.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: The Olive Grove Chardonnay McLaren Vale / Adelaide Hills, d'Arenberg

Onze The Olive Grove Chardonnay uit de teeltregio McLaren Vale / Adelaide Hills in Australië overtuigt met zijn frisse zuren en fruitige toets. Ideaal bij:

  • Frisse salades met feta en olijven
  • Sappige kip of gegrilde vis
  • Pikante kaas of pittige ham

d´Arenberg

d´Arenberg de wijnmaker achter The Olive Grove Chardonnay McLaren Vale / Adelaide Hills, d'Arenberg

d'Arenberg is een gerenommeerde wijnmaker uit de McLaren Vale wijnstreek in Australië. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot 1912, toen oprichter Joseph Osborn voor het eerst wijnstokken plantte op het landgoed. Vandaag de dag wordt het wijnhuis gerund door de vierde generatie van de familie Osborne. De wijnmakers van d'Arenberg zijn gespecialiseerd in de productie van wijnen van hoge kwaliteit. Ze hebben een passie voor traditionele wijnmaakmethoden en experimenteren met nieuwe technologieën en smaken. Elke wijn van d'Arenberg draagt de kenmerkende handtekening van de wijnmaker en is gevormd door het unieke terroir van McLaren Vale. Omgeven door de glooiende heuvels van het Fleurieu Peninsula en profiterend van het warme mediterrane klimaat dat ideale omstandigheden creëert voor het verbouwen van kwaliteitswijnen, verbouwen de d'Arenberg wijnmakers een verscheidenheid aan druiven in hun wijngaarden om een breed scala aan wijnen aan te bieden. Ze produceren klassieke rode wijnen zoals Shiraz, Grenache en Cabernet Sauvignon, maar ook witte wijnen zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc. Sommige van hun wijnen hebben over de hele wereld prijzen gewonnen en worden gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld. Bezoekers van de wijnmakerij kunnen een rondleiding door de wijngaarden volgen om meer te leren over het wijnmaakproces of deelnemen aan een wijnproeverij om een selectie van de wijnen te proeven. De wijnmakerij biedt ook een scala aan evenementen en activiteiten om zowel wijnliefhebbers als toeristen te plezieren.


McLaren Vale/ Adelaide Hills

McLaren Vale/ Adelaide Hills het teeltgebied van de The Olive Grove Chardonnay McLaren Vale / Adelaide Hills, d'Arenberg

De wijngebieden McLaren Vale en Adelaide Hills in Zuid-Australië zijn ware juweeltjes voor een sommelier. De wijnstokken in deze schilderachtige gebieden zijn van een onvergelijkbare schoonheid en de wijnen die hier worden geproduceerd zijn van een opmerkelijke kwaliteit. McLaren Vale, ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Adelaide, is een van de oudste wijnbouwgebieden van Australië. Dankzij het mediterrane klimaat met hete zomers en koele winters gedijen vooral warmteminnende rassen als Shiraz, Cabernet Sauvignon en Grenache hier goed. De wijnen uit McLaren Vale worden gekenmerkt door hun kracht en volheid, ze presenteren zich met gul fruit, intense kruiden en goed geïntegreerde tannines. Bovendien zorgen de verschillende bodems - van zandleem tot donkere aarde - voor een breed scala aan smaakprofielen. Iets boven McLaren Vale liggen de Adelaide Hills, een paradijs voor witte wijnen. Door het koelere klimaat en de hogere ligging zijn deze heuvels bijzonder geschikt voor druivenrassen die van deze omstandigheden profiteren. Op de eerste plaats staat Sauvignon Blanc, gevolgd door Chardonnay en Pinot Noir. De wijnen uit dit gebied maken indruk met hun frisheid, elegantie en finesse. Hun aroma's doen denken aan citrusvruchten, groene appels en tropisch fruit, gecombineerd met een knapperige zuurgraad en de elegante invloed van rijping op vat. De geurige eucalyptusbossen, het kristalheldere water van de Golf van St. Vincent en de ruige bergtoppen vormen samen met de terrasvormige wijngaarden een uniek terroir dat weerspiegeld wordt in elke slok wijn uit dit gebied. Het is een gebied dat wordt gekenmerkt door een pioniersgeest en passie voor wijnen van topkwaliteit, waarbij de producenten er voortdurend naar streven om de identiteit en het unieke karakter van hun wijnen te behouden en te benadrukken. Als sommelier ben ik altijd onder de indruk van de diversiteit en kwaliteit van de wijnen die uit deze spectaculaire wijngebieden komen en ik kijk er altijd naar uit om ze met wijnliefhebbers te delen.



The Olive Grove Chardonnay McLaren Vale / Adelaide Hills, d'Arenberg wordt geproduceerd door d´Arenberg in het teeltgebied McLaren Vale/ Adelaide Hills in .
Als je The Olive Grove Chardonnay McLaren Vale / Adelaide Hills, d'Arenberg lekker vond, vind je de andere wijnen van d´Arenberg misschien ook lekker.
d´Arenberg en The Olive Grove Chardonnay McLaren Vale / Adelaide Hills, d'Arenberg zijn afkomstig van McLaren Vale/ Adelaide Hills.

Details

Extra informatie: The Olive Grove Chardonnay McLaren Vale / Adelaide Hills, d'Arenberg

Naam The Olive Grove Chardonnay McLaren Vale / Adelaide Hills, d'Arenberg
Wijnbouwgebied McLaren Vale/ Adelaide Hills
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Chardonnay: 100%
Serveertemperatuur 10°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler CWD Champagner- und Wein Distributionsgesellschaft m.b.H., Griegstraße 75, Haus 23, 22763 Hamburg
Wijnmaker d´Arenberg

UVP
€ 13,95
€ 13,16*
0.75l·€ 17,55/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van d´Arenberg

    d´Arenberg The High Trellis Cabernet Sauvignon McLaren Vale, d
    d´Arenberg
    The High Trellis Cabernet Sauvignon McLaren Vale, d'Arenberg
    € 27,88*
    d´Arenberg The Laughing Magpie Shiraz Viognier McLaren Vale, d
    d´Arenberg
    The Laughing Magpie Shiraz Viognier McLaren Vale, d'Arenberg
    € 20,61*
    d´Arenberg The Footbolt Shiraz McLaren Vale, d
    d´Arenberg
    The Footbolt Shiraz McLaren Vale, d'Arenberg
    € 14,47*
    d´Arenberg The Witches Berry  d
    d´Arenberg
    The Witches Berry d'Arenberg
    € 12,30*
    d´Arenberg d
    d´Arenberg
    d'Arry's Original Shiraz Grenache McLaren Vale, d'Arenberg
    € 15,97*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD