Land
Frankrijk
Südfrankreich
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2023

Terres d´Artagnan Blanc

Producteurs Plaimont, Südfrankreich

€ 8,53*
0.75l · € 11,37/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fruitige tonen van grapefruit en perzik
  • Een zonovergoten, veelzijdige witte wijn uit Zuid-Frankrijk
  • Aangenaam frisse en levendige smaak
  • Perfecte begeleider van lichte zomergerechten
  • Geproduceerd door gerenommeerde Franse wijnboeren

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Maison Sichel Domaine de Pellehaut
    Maison Sichel
    Domaine de Pellehaut 'Harmonie de Gascogne' Blanc Côtes de Gascogne IGP
    € 7,81*
    Maison Vigouroux Pigmentum Ugni-Blanc Colombard Indication Géographique AOP
    Maison Vigouroux
    Pigmentum Ugni-Blanc Colombard Indication Géographique AOP
    € 11,09*
    Plaimont Voici Mon Secret Blanc
    Plaimont
    Voici Mon Secret Blanc
    € 7,99*
    Producteurs Plaimont Fleur de d
    Producteurs Plaimont
    Fleur de d'Artagnan Blanc
    € 6,86*
    Plaimont Echo Indigo Blanc
    Plaimont
    Echo Indigo Blanc
    € 7,99*
Beschreibung

Wijn noot: Terres d´Artagnan Blanc

Kleur: zeer bleek strogeel met zilvergroene reflecties Aroma: fris bloemig en duidelijk fruitig bouquet van sappig citrusfruit, witte perzik, nectarines, kruisbessen, fruitbloesem en licht exotische tonen van ananas en banaan Smaak: Ook in de mond heerlijk verfrissend met veel sappig fruit (opnieuw rijp citrusfruit, steenfruit, ananas), levendige zuren en fijne mineraliteit, heel animerend en elegant tegelijk De druiven voor de witte Terres d'Artagnan worden vanaf september in de vroege, nog koele nachtelijke uren geoogst en meteen naar de wijnmakerij gebracht. De druiven worden voorzichtig geperst en de most wordt koel gefermenteerd in roestvrijstalen tanks om het sappige fruit en de geurige frisheid in de wijn maximaal te behouden.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Terres d´Artagnan Blanc

Als fris aperitief of bij gegrilde vis en zeevruchten, kipsalade met ananas, lichte quiches en groentegerechten, maar ook bij milde geitenkaas of gewoon als fris zomerdrankje op het terras.

Producteurs Plaimont

Producteurs Plaimont de wijnmaker achter Terres d´Artagnan Blanc

Wijnmaker Plaimont is een familiewijnhuis in Zuid-Frankrijk dat gespecialiseerd is in de productie van kwaliteitswijnen. Het is opgericht in 1979 en heeft sindsdien een lange traditie in het produceren van wijnen uit de regio. Het wijnhuis ligt midden in de beroemde wijnstreek Gascogne in het zuidwesten van Frankrijk, waar het speciale klimaat en de mineraalrijke bodem ideale omstandigheden bieden voor het verbouwen van wijnstokken. Plaimont is erop gebrand om traditionele werkmethoden voort te zetten en tegelijkertijd moderne technologieën te integreren om de kwaliteit van hun wijnen constant te verbeteren. De wijnen van Plaimont worden gekenmerkt door hun finesse, smaak en aroma's. Bijzonder opmerkelijk zijn de wijnen gemaakt van de autochtone druivensoorten van de regio, zoals Tannat en Gros Manseng, die door veel liefhebbers worden gewaardeerd. Naast de wijnbouw zet Plaimont zich ook in voor het behoud van de biodiversiteit en de bescherming van het milieu. Het wijnhuis is betrokken bij tal van duurzaamheidsprojecten en streeft ernaar zijn ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Al met al is wijnhuis Plaimont een uitstekende keuze voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar authentieke Franse wijnen van hoge kwaliteit en ook waarde hechten aan duurzaamheid en milieubescherming.


Südfrankreich

Südfrankreich het teeltgebied van de Terres d´Artagnan Blanc

Zuid-Frankrijk, een regio die in mijn ogen als sommelier het Franse wijnerfgoed belichaamt. Zuid-Frankrijk strekt zich uit van de Rhônevallei tot de schilderachtige en zonovergoten Provence en Languedoc en Roussillon, en omvat een eindeloze variëteit aan terroirs en microklimaten. De benijdenswaardige geografische ligging confronteert wijngaarden met de warme mediterrane zon, verfrissende briesjes en een rijke diversiteit aan bodems, variërend van kalkrijke klei tot leisteenrijke heuvels. Zuid-Frankrijk staat synoniem voor uitstekende wijnen die het karakter en de essentie van hun terroir perfect vatten. Zodra je neus kennismaakt met een slok Côtes du Rhône, Minervois of Côtes de Provence, herken je meteen de aromatische diversiteit en complexiteit die wordt gecreëerd door de unieke mix van autochtone en internationale druivenrassen. Grenache, Syrah en Mourvèdre gedijen hier goed naast cabernet sauvignon, chardonnay en merlot, en elke wijn zit vol persoonlijkheid: krachtig en mannelijk uit de Rhônevallei, sierlijk en subtiel uit de Provence, rustiek en aards uit de Languedoc. En ook de roséwijnen zullen je betoveren met hun delicate, bloemige en fruitige karakter, waarbij de bessen op precies het juiste moment van rijpheid worden gevangen. Maar het beste aan Zuid-Frankrijk is de harmonie die diep geworteld is in de wijntraditie en weerspiegeld wordt in de ongelooflijk evenwichtige en gestructureerde wijnen. Het respect voor de natuur dat herkenbaar in elke fles is verwerkt, maakt Zuid-Frankrijk tot een niet te missen halte op elke wijnreis. Ontdek Zuid-Frankrijk en laat je betoveren door zijn authenticiteit, zijn eerlijkheid en zijn onmiskenbare charme. Het is een regio die, hoe vaak je hem ook bezoekt, je altijd zal verrassen en waarvan de wijnen vol verhalen en emoties zitten die er gewoon op wachten om ontdekt te worden.



Terres d´Artagnan Blanc wordt geproduceerd door Producteurs Plaimont in het teeltgebied Südfrankreich in Frankrijk.
Als je Terres d´Artagnan Blanc lekker vond, vind je de andere wijnen van Producteurs Plaimont misschien ook lekker.
Producteurs Plaimont en Terres d´Artagnan Blanc zijn afkomstig van Südfrankreich.

Details

Extra informatie: Terres d´Artagnan Blanc

Naam Terres d´Artagnan Blanc
Wijnbouwgebied Südfrankreich
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 10.0
Druivensoorten Colombard: 80%, Ugni Blanc: 20%
Wijnverwerking De druiven voor de witte Terres d'Artagnan worden vanaf september in de vroege, koele ochtenduren geoogst en meteen naar de wijnmakerij gebracht. De druiven worden voorzichtig geperst en de most wordt koel gefermenteerd in roestvrijstalen tanks om het sappige fruit en de geurige frisheid in de wijn maximaal te behouden.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Producteurs Plaimont 32400 Saint Mont Frankreich
Wijnmaker Producteurs Plaimont

€ 8,53*
0.75l·€ 11,37/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Producteurs Plaimont

    Producteurs Plaimont Fleur de d
    Producteurs Plaimont
    Fleur de d'Artagnan Rouge
    € 7,24*
    Producteurs Plaimont Fleur de d
    Producteurs Plaimont
    Fleur de d'Artagnan Blanc
    € 6,86*
    Producteurs Plaimont Terres d´Artagnan Rouge
    Producteurs Plaimont
    Terres d´Artagnan Rouge
    € 7,24*
    Producteurs Plaimont Terres d´Artagnan Blanc
    Producteurs Plaimont
    Terres d´Artagnan Blanc
    € 8,53*
    Producteurs Plaimont Fleur de d
    Producteurs Plaimont
    Fleur de d'Artagnan Rouge La Réserve
    € 9,81*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD