Land
Italië
Kalabrien
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2021

Terre Lontane Rosato

Librandi, Kalabrien

Normale prijs: € 11,34

Special Price € 10,53*

0.75l · € 14,04/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende roséwijn uit de teeltregio Calabrië in Italië.
  • Bloemig-fruitige tonen met nuances van rode bessen
  • Aangename zuurgraad en evenwichtige zoetheid
  • Perfecte begeleider van lichte gerechten en gegrilde gerechten
  • Kwaliteitsproduct van een traditionele familiewijngaard

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Rosa del Golfo Rosato Primitivo Puglia IGP Hype
    Rosa del Golfo
    Rosato Primitivo Puglia IGP Hype
    € 13,08*
    Tenuta di Castellaro Rosa Caolino IGT
    Tenuta di Castellaro
    Rosa Caolino IGT
    € 18,87*
    Cantina Frentana Cerasuolo d
    Cantina Frentana
    Cerasuolo d'Abruzzo DOC Costa del Mulino
    € 8,26*
    Selva Capuzza Chiaretto Classico San Donino DOC
    Selva Capuzza
    Chiaretto Classico San Donino DOC
    € 13,44*
    Zeni Bardolino Chiaretto Classico DOC Vigne Alte
    Zeni
    Bardolino Chiaretto Classico DOC Vigne Alte
    € 13,57*
Beschreibung

Wijn noot: Terre Lontane Rosato

0,75 L. Librandi, Calabrië, Italië... Rosé wijn. Druivensoort: Gaglioppo, Cabernet Franc. Smaak: droog. Alcoholgehalte ; zuurgraad ; restsuiker: 13% vol ; -g/l ; -g/l

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Terre Lontane Rosato

De Terre Lontane Rosato van Librandi met zijn fruitige frisheid en bloemige aroma's past goed bij lichte gerechten zoals salades, gegrilde groenten of vis en zeevruchten. Hij past ook goed bij pastagerechten met een lichte saus of bij geroosterde kip. Maar de roséwijn is ook een goede keuze als begeleider van een licht dessert zoals een fruittaart of een sorbetvariant.

Librandi

Librandi de wijnmaker achter Terre Lontane Rosato

Librandi is een gerenommeerde wijnmaker uit Calabrië die al vele jaren de harten van wijnliefhebbers wereldwijd verovert met zijn wijnen van hoge kwaliteit. De familie Librandi cultiveert haar wijngaarden al sinds 1950 in de Ciro regio in het hart van Calabrië. Hier is het klimaat perfect voor het verbouwen van druivensoorten als Gaglioppo, Greco Bianco en Mantonico. Librandi's wijngaarden liggen op een hoogte van 500 meter boven zeeniveau en profiteren zo van de koele nachten en warme dagen. Deze natuurlijke omstandigheid zorgt ervoor dat de druiven bijzonder langzaam rijpen en zo een uitzonderlijke kwaliteit bereiken. De wijnen van Librandi worden gekenmerkt door hun frisheid, elegantie en finesse. Vooral de rode Ciro Rosso en de witte Greco di Tufo zijn erg populair onder vrienden van Italiaanse wijn. Ook de Librandi Duca Sanfelice is een ware ontdekking. Een perfect uitgebalanceerde wijn die overtuigt door zijn frisheid en authenticiteit. Librandi is niet alleen een wijnmaker van internationaal belang, maar ook een familiebedrijf dat zich richt op traditie en passie. Hier wordt het erfgoed van de Italiaanse wijnbouw in ere gehouden en gecombineerd met moderne technologieën om een onvergetelijke wijnervaring te creëren.


Kalabrien

Kalabrien het teeltgebied van de Terre Lontane Rosato

De wijnstreek Calabrië, in het zuiden van Italië, is een ware schat voor wijnliefhebbers en sommeliers. Prachtige landschappen, een rijke geschiedenis en een unieke wijncultuur maken dit gebied tot een echte parel in de wijnwereld. Calabrië, de zogenaamde 'teenpunt' van de Italiaanse laars, is een regio die wordt gekenmerkt door zijn bergachtige landschap en zijn warme, mediterrane klimaat. Deze omstandigheden zijn ideaal voor wijnbouw. De bodems zijn rijk aan mineralen, wat de wijnen een opmerkelijke complexiteit en rijkdom geeft. In Calabrië hebben de wijnboeren hun teeltvaardigheden aangescherpt door middel van eeuwenoude wijntradities. Deze eeuwenoude traditie, gecombineerd met moderne wijntechnologie, heeft de weg vrijgemaakt voor een renaissance van de Calabrische wijn. De regio Calabrië is vooral beroemd om zijn rode wijn. Het belangrijkste teeltgebied voor rode wijnen ligt rond de Ciro, het oudste wijnbouwgebied in de regio. Hier wordt de beroemde Ciro Rosso geproduceerd, een droge, robuuste rode wijn met subtiel fruit en sterke tanninetonen. Maar ook andere, minder bekende wijnen uit deze regio zijn het vermelden waard. Dit zijn onder andere Greco Bianco, een witte wijn met aroma's van perzik en abrikoos, of Gaglioppo, een autochtone rode wijn die vaak 'de Nebbiolo van het zuiden' wordt genoemd. Het zijn echter niet alleen de uitstekende wijnen die Calabrië onderscheiden. De regio staat ook bekend om zijn gastvrijheid en levendige wijn- en eetcultuur. De heerlijke regionale specialiteiten, waaronder zeevruchten, verse groenten en hartig vlees, vormen samen met de wijnen een culinaire ervaring die elk bezoek onvergetelijk maakt. De karakteristieke wijnen van Calabrië worden gekenmerkt door hun veelzijdigheid en uitzonderlijke smaak - een fascinerende mix van traditie en innovatie. Ze zijn het resultaat van het harde werk en de passie van de wijnmakers in deze regio, die het erfgoed van hun voorouders bewaren en tegelijkertijd nieuwe wegen inslaan.



Terre Lontane Rosato wordt geproduceerd door Librandi in het teeltgebied Kalabrien in Italië.
Als je Terre Lontane Rosato lekker vond, vind je de andere wijnen van Librandi misschien ook lekker.
Librandi en Terre Lontane Rosato zijn afkomstig van Kalabrien.

Details

Extra informatie: Terre Lontane Rosato

Naam Terre Lontane Rosato
Wijnbouwgebied Kalabrien
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13
Druivensoorten Gaglioppo, Cabernet Franc
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Librandi sas., SS 106, Contrada S. Gennaro, Ciro Marina I-88811
Wijnmaker Librandi

UVP
€ 11,34
€ 10,53*
0.75l·€ 14,04/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Librandi

    Librandi Critone Bianco
    Librandi
    Critone Bianco
    € 10,53*
    Librandi Terre Lontane Rosato
    Librandi
    Terre Lontane Rosato
    € 10,53*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD