Preistipp
Prijs tip!
Land

Hunter Valley
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig
Rabatt
-15%

2018

Tempus Two Copper Series Grenache-Shiraz-Mourvédre

Tempus Two, Hunter Valley

Normale prijs: € 20,32

Special Price € 17,21*

0.75l · € 22,95/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Australisch trio rode wijnen: Grenache, Shiraz, Mourvédre
  • Uit het gerenommeerde teeltgebied Hunter Valley
  • Unieke koperen serie met complexe smaak
  • Tonen van rood fruit, kruiden en leer
  • Perfect bij gegrild of gekruid eten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Peter Lehmann Wines The Barossan Grenache, Barossa Valley
    Peter Lehmann Wines
    The Barossan Grenache, Barossa Valley
    € 16,26*
    Yalumba Bush Vine Grenache WO Barossa Yalley
    Yalumba
    Bush Vine Grenache WO Barossa Yalley
    € 22,38*
    Torbreck Vintners Woodcutter
    Torbreck Vintners
    Woodcutter's Semillon
    € 22,49*
    Glaetzer Wines Glaetzer
    Glaetzer Wines
    Glaetzer 'Wallace' Barossa Valley
    € 20,40*
    d´Arenberg d
    d´Arenberg
    d'Arry's Original Shiraz Grenache McLaren Vale, d'Arenberg
    € 13,77*
Beschreibung

Wijn noot: Tempus Two Copper Series Grenache-Shiraz-Mourvédre

Donkerrood van kleur. Een verleidelijk bouquet van rijpe wilde bessen en pruimenjam, vergezeld van herfstbladeren en hout. De smaak is medium met rijpe tannines, de heerlijk lange afdronk wordt vergezeld door toasty aroma's en pure chocolade. De wortels van dit wijnhuis zijn stevig verankerd in de oudste wijnregio van Australië, de Hunter Valley. Het wijnhuis met moderne architectuur ligt midden in de groene, heuvelachtige wijngaarden van Pokolbin en werd opgericht door de McGuigans, inmiddels een van de beroemdste wijndynastieën van het land. In de zomer zijn de temperaturen vrij hoog en het regent alleen tussen januari en april. Het wijnhuis werd in 1998 opgericht onder de naam Hermitage Road, omdat de familie McGuigan in deze straat woonde. De term Hermitage is echter beschermd, dus ontstond de nieuwe naam Tempus Two, in de betekenis van tweede poging.
Andrew Duff is de verantwoordelijke wijnmaker. Omdat zijn ouders grote fans waren van de Hunter Valley en de wijnen uit deze regio, is enologie een soort voorbestemd pad voor hem. Als kleine jongen had hij al een heel duidelijk beeld van zijn toekomst, wat hij ook wilde worden, brandweerman of, net als zijn vader, horlogemaker, voegde hij er altijd aan toe: maar als ik groot ben, heb ik mijn eigen wijngaard. In 1997 verhuisde het gezin naar Nieuw-Zeeland, waar Andrew zijn school afmaakte en wijnwetenschappen studeerde aan het Eastern Institute of Technology in Hawkes Bay. Terug in Australië in 2007 begon hij als assistent-wijnmaker bij Tempus Two en volgde Liz Jackson naar First Creek in hetzelfde jaar. Hij werkte ook met tussenpozen bij Tower Estate en Pooles Rock. Maar toen de functie van wijnmaker bij Tempus Two vrijkwam, greep hij zijn kans en kwam terug. Zijn liefde is Chardonnay, dat in zijn ogen meer aandacht verdient.
Slechts een klein deel van de druiven voor Tempus Two groeit in de Hunter Valley. De Limestone Coast strekt zich uit langs de kust in het zuiden van Adelaide. De regio is de grootste producent van topwijnen in Australië. De Barossa Valley ligt een uur ten noorden van Adelaide. Het klimaat in combinatie met glooiende heuvels en prachtige valleien is perfect voor grote rode wijnen met ziel. Oude eucalyptusbomen omzomen de hellingen, soms groeit er een midden in de wijngaard. Knoestige oude wijnstokken staan in onregelmatige rijen. In de winter bedekt gele klaverzuring de grond tussen de kale wijnstokken, in de zomer contrasteren de groene wijnstokken met gele paddocks.

De visie van het wijnhuis is om onderscheidende, moderne en verfijnde wijnen te maken van traditionele Europese druivenrassen. Door het essentiële te combineren met stilistische finesse zijn de wijnen betaalbaar, uitzonderlijk en artistiek geraffineerd. De afwerkingen zijn innovatief en opvallend. De wijnen moeten er net zo goed uitzien als ze smaken.
De etiketten zijn rijk aan Australische grondstoffen: Tinnen en koper in plaats van papier. Niet gedrukt, maar in reliëf. Het resultaat is een uitgesproken nobele indruk.
Restsuiker: 4.70 / Zuurgraad: 6.69


Tempus Two

Tempus Two de wijnmaker achter Tempus Two Copper Series Grenache-Shiraz-Mourvédre

Tempus Two is een gerenommeerde wijnmaker uit de Hunter Valley regio in Australië, bekend om zijn voortreffelijke wijnen. De wijnmaker staat bekend om zijn innovatieve technieken en het gebruik van geavanceerde methoden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. De wijnen van Tempus Two worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit, evenwichtige smaak en exquise aroma, waardoor ze populair zijn bij wijnkenners en -liefhebbers over de hele wereld. De wijnmaker gebruikt alleen de beste druiven en laat ze rijpen onder gecontroleerde omstandigheden om de perfecte geur en smaak van zijn wijnen te garanderen. Met zijn unieke stijl en passie voor wijn maken heeft Tempus Two een uitstekende reputatie en een trouwe klantenkring opgebouwd in de wijnwereld en hij is er zeker van dat hij in de toekomst nog meer successen zal vieren.


Hunter Valley

die Rebsorte des Tempus Two Copper Series Grenache-Shiraz-Mourvédre



Hunter Valley

Hunter Valley het teeltgebied van de Tempus Two Copper Series Grenache-Shiraz-Mourvédre

Als sommelier is het altijd een genoegen om over de wijnregio Hunter Valley in Australië te praten. Deze verbluffend mooie vallei, ongeveer 120 kilometer ten noorden van Sydney, is de oudste wijnregio van Australië en staat bekend om zijn uitstekende wijnen. Hunter Valley is een fascinerende caleidoscoop van glooiende heuvels, weelderige wijngaarden en elegante wijnmakerijen die harmonieus in het idyllische landschap zijn genesteld. De geografische omstandigheden en het klimaat van de regio maken dit een uitzonderlijk vruchtbare wijnvallei, en de wijngaarden van Hunter Valley hebben te maken met een rijke variatie aan bodems, van alluviale zandbodems tot vulkanische bodems. Deze verschillende bodems dragen bij aan het brede scala aan stijlen en smaken die je terugvindt in de Hunter Valley wijnen. De relatief lage jaarlijkse regenval wordt gecompenseerd door irrigatiepraktijken die ervoor zorgen dat de wijnstokken precies de juiste hoeveelheid vocht krijgen, en de regio staat vooral bekend om zijn unieke stijl van Semillon. Veel van de charme van deze wijn ligt in zijn vermogen om te verouderen. Vroeg gedronken biedt hij tonen van citroen en limoen. Na verloop van tijd ontwikkelen zich echter smaken van honing en geroosterd brood, waardoor de wijn een complexe, gelaagde ervaring wordt. Daarnaast wordt Hunter Valley gekenmerkt door krachtige Shiraz-wijnen die opvallen door hun diepe kleur en krachtige bouquet. De Chardonnays, Cabernet Sauvignons en Verdelho's uit Hunter Valley tonen de opwindende moed van de diversiteit van deze regio. Of je nu van fruitige, lichte witte wijnen houdt of van volle en gestructureerde rode wijnen, de Hunter Valley heeft een uitgelezen boeket smaaksensaties voor je in petto. De wijnmakerijen in de Hunter Valley staan niet alleen bekend om hun wijnen, maar ook om hun warme gastvrijheid. Hier kun je de wijnen rechtstreeks van de producent proeven terwijl je geniet van het prachtige landschap. De Hunter Valley belichaamt de geest van de Australische wijnbouw in zijn puurste vorm. Het is een fantastisch gebied waar traditie, innovatie en natuurlijke schoonheid elkaar perfect aanvullen om het volgende te creëren



Tempus Two Copper Series Grenache-Shiraz-Mourvédre wordt geproduceerd door Tempus Two in het teeltgebied Hunter Valley in .
Als je Tempus Two Copper Series Grenache-Shiraz-Mourvédre lekker vond, vind je de andere wijnen van Tempus Two misschien ook lekker.
Tempus Two en Tempus Two Copper Series Grenache-Shiraz-Mourvédre zijn afkomstig van Hunter Valley.

Details

Extra informatie: Tempus Two Copper Series Grenache-Shiraz-Mourvédre

Naam Tempus Two Copper Series Grenache-Shiraz-Mourvédre
Wijnbouwgebied Hunter Valley
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 14.50
Druivensoorten Grenache, Shiraz, Mourvedre
Rebsorte Grenache noir, Syrah
Serveertemperatuur 16-18 °C°C
Allergeneninformatie Enthält Sulfite
Verdeler Pacific Wine Company GmbH, 63225 Langen, Deutschland
Wijnmaker Tempus Two

UVP
€ 20,32
€ 17,21*
0.75l·€ 22,95/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Tempus Two

    Tempus Two Tempus Two Copper Series Grenache-Shiraz-Mourvédre
    Tempus Two
    Tempus Two Copper Series Grenache-Shiraz-Mourvédre
    € 17,21*
    Tempus Two Tempus Two Copper Series Wilde Chardonnay
    Tempus Two
    Tempus Two Copper Series Wilde Chardonnay
    € 16,18*
    Tempus Two Tempus Two Silver Series Shiraz
    Tempus Two
    Tempus Two Silver Series Shiraz
    € 8,95*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD