Wijn noot: Tempus Two Copper Series Grenache-Shiraz-Mourvédre
Donkerrood van kleur. Een verleidelijk bouquet van rijpe wilde bessen en pruimenjam, vergezeld van herfstbladeren en hout. De smaak is medium met rijpe tannines, de heerlijk lange afdronk wordt vergezeld door toasty aroma's en pure chocolade. De wortels van dit wijnhuis zijn stevig verankerd in de oudste wijnregio van Australië, de Hunter Valley. Het wijnhuis met moderne architectuur ligt midden in de groene, heuvelachtige wijngaarden van Pokolbin en werd opgericht door de McGuigans, inmiddels een van de beroemdste wijndynastieën van het land. In de zomer zijn de temperaturen vrij hoog en het regent alleen tussen januari en april. Het wijnhuis werd in 1998 opgericht onder de naam Hermitage Road, omdat de familie McGuigan in deze straat woonde. De term Hermitage is echter beschermd, dus ontstond de nieuwe naam Tempus Two, in de betekenis van tweede poging.
Andrew Duff is de verantwoordelijke wijnmaker. Omdat zijn ouders grote fans waren van de Hunter Valley en de wijnen uit deze regio, is enologie een soort voorbestemd pad voor hem. Als kleine jongen had hij al een heel duidelijk beeld van zijn toekomst, wat hij ook wilde worden, brandweerman of, net als zijn vader, horlogemaker, voegde hij er altijd aan toe: maar als ik groot ben, heb ik mijn eigen wijngaard. In 1997 verhuisde het gezin naar Nieuw-Zeeland, waar Andrew zijn school afmaakte en wijnwetenschappen studeerde aan het Eastern Institute of Technology in Hawkes Bay. Terug in Australië in 2007 begon hij als assistent-wijnmaker bij Tempus Two en volgde Liz Jackson naar First Creek in hetzelfde jaar. Hij werkte ook met tussenpozen bij Tower Estate en Pooles Rock. Maar toen de functie van wijnmaker bij Tempus Two vrijkwam, greep hij zijn kans en kwam terug. Zijn liefde is Chardonnay, dat in zijn ogen meer aandacht verdient.
Slechts een klein deel van de druiven voor Tempus Two groeit in de Hunter Valley. De Limestone Coast strekt zich uit langs de kust in het zuiden van Adelaide. De regio is de grootste producent van topwijnen in Australië. De Barossa Valley ligt een uur ten noorden van Adelaide. Het klimaat in combinatie met glooiende heuvels en prachtige valleien is perfect voor grote rode wijnen met ziel. Oude eucalyptusbomen omzomen de hellingen, soms groeit er een midden in de wijngaard. Knoestige oude wijnstokken staan in onregelmatige rijen. In de winter bedekt gele klaverzuring de grond tussen de kale wijnstokken, in de zomer contrasteren de groene wijnstokken met gele paddocks.
De visie van het wijnhuis is om onderscheidende, moderne en verfijnde wijnen te maken van traditionele Europese druivenrassen. Door het essentiële te combineren met stilistische finesse zijn de wijnen betaalbaar, uitzonderlijk en artistiek geraffineerd. De afwerkingen zijn innovatief en opvallend. De wijnen moeten er net zo goed uitzien als ze smaken.
De etiketten zijn rijk aan Australische grondstoffen: Tinnen en koper in plaats van papier. Niet gedrukt, maar in reliëf. Het resultaat is een uitgesproken nobele indruk.
Restsuiker: 4.70 / Zuurgraad: 6.69
Tempus Two de wijnmaker achter Tempus Two Copper Series Grenache-Shiraz-Mourvédre
Tempus Two is een gerenommeerde wijnmaker uit de Hunter Valley regio in Australië, bekend om zijn voortreffelijke wijnen. De wijnmaker staat bekend om zijn innovatieve technieken en het gebruik van geavanceerde methoden om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. De wijnen van Tempus Two worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit, evenwichtige smaak en exquise aroma, waardoor ze populair zijn bij wijnkenners en -liefhebbers over de hele wereld. De wijnmaker gebruikt alleen de beste druiven en laat ze rijpen onder gecontroleerde omstandigheden om de perfecte geur en smaak van zijn wijnen te garanderen. Met zijn unieke stijl en passie voor wijn maken heeft Tempus Two een uitstekende reputatie en een trouwe klantenkring opgebouwd in de wijnwereld en hij is er zeker van dat hij in de toekomst nog meer successen zal vieren.