Land
Italië
Apulië
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2022

Tempio di Giano Negroamaro Salento IGP

Vetrère, Apulië

€ 12,82*
0.75l · € 17,09/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intens rode wijn uit de Apulië regio in Italië.
  • Vrij van bewaarproblemen.
  • Dichte smaken van donker fruit en specerijen
  • Uitgesproken tannines en harmonie tussen fruit en zuren
  • Ideaal bij hartige vleesgerechten en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    San Marzano Vini Salice Salentino IGT Puglia
    San Marzano Vini
    Salice Salentino IGT Puglia
    € 11,09*
    L Antesi Salice Salentino Riserva D.O.P.
    L Antesi
    Salice Salentino Riserva D.O.P.
    € 15,15*
    Ferro 13 Hipster Negroamaro Puglia IGT
    Ferro 13
    Hipster Negroamaro Puglia IGT
    € 11,01*
    Contessa Marina Appassimento IGT Gold Release Contessa Marina
    Contessa Marina
    Appassimento IGT Gold Release Contessa Marina
    € 11,43*
    L Antesi Salice Salentino Riserva D.O.P.
    L Antesi
    Salice Salentino Riserva D.O.P.
    € 14,11*
Beschreibung

Wijn noot: Tempio di Giano Negroamaro Salento IGP

Robijnrood met paarse reflecties. Hints van kersen en pruimen. Fris, elegant en soepel met vakkundig uitgebalanceerde tannines. De wijnstokken staan aangeplant op een hoogte van slechts 20 meter boven de zeespiegel. De druiven worden rijp geoogst, ontsteeld en voorzichtig geperst. De most wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij strikt gecontroleerde temperaturen. De jonge wijn rust vervolgens 4 maanden in de roestvrijstalen tanks, gevolgd door nog eens 2 maanden in de flessen. Het Vetrčre wijnhuis, waarvan de wortels teruggaan tot 1600, wordt nu gerund door de zussen Annamaria en Francesca Bruni, die de vrouwelijke, finesse-rijke stijl van de wijnen kenmerken. Vetrčre cultiveert ongeveer 300 hectare wijngaarden, gelegen op ongeveer 8 kilometer van de Ionische Zee. Er staan 5000 wijnstokken op elke hectare en de opbrengsten zijn sterk gereduceerd, zodat er slechts 9000 kg druiven per hectare wordt geproduceerd. Dit komt overeen met ongeveer 7-8 druiven per wijnstok.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Tempio di Giano Negroamaro Salento IGP

Uitstekend bij pastagerechten met tomatensaus, verse vis of medium oude kaas. Aanbevolen drinktemperatuur ongeveer 18-20°C.

Vetrère

Vetrère de wijnmaker achter Tempio di Giano Negroamaro Salento IGP

De wijnmaker Vetrère uit Apulië is een traditioneel familiebedrijf dat al meerdere generaties wijn verbouwt. Het wijnhuis ligt in de zonnige regio Salento in het zuiden van Italië en bestaat uit 25 hectare wijngaarden. Hier worden alleen autochtone druivensoorten verbouwd, zoals Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera, waarvan exquise wijnen worden gemaakt. De wijngaarden worden verbouwd volgens biologische methoden en de focus ligt op duurzame productie. De wijnen van het wijnhuis worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit, frisheid en fruitigheid. Ze zijn een expressie van het terroir en worden met veel passie en zorg geproduceerd. Bijzonder opmerkelijk is de Primitivo di Manduria, een van de beste wijnen van de regio. De familie Vetrère hecht veel waarde aan persoonlijk contact met hun klanten en biedt regelmatig proeverijen en rondleidingen door het wijnhuis. Als je op zoek bent naar kwaliteitswijnen met een mediterraan karakter, kom je bij wijnhuis Vetrère gegarandeerd aan je trekken.


Apulië

Apulië het teeltgebied van de Tempio di Giano Negroamaro Salento IGP

Als gepassioneerd sommelier is het mij een genoegen om je kennis te laten maken met de fascinerende wijnstreek Apulië. Puglia, dat verbonden is met de teen van de Italiaanse laars, ligt tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Het biedt een opvallende diversiteit aan grondsoorten en klimaten die samen een magische reeks wijnen produceren. Bekend als de 'Wijnkelder van Europa', is Apulië de hoogst producerende wijnregio in Italië. Hoewel het areaal in deze regio indrukwekkend is in termen van kwantiteit, is het eerder de superieure kwaliteit dan de kwantiteit die de echte ster is. Wijnen met een hoge mate van uniciteit en onderscheidend vermogen worden in deze regio geproduceerd. Rode wijnsoorten domineren sterk en de meest bekende zijn Primitivo en Negroamaro. De Primitivo di Manduria is waarschijnlijk de beroemdste wijn van de regio en presenteert zich met een donkere, bijna ondoorzichtige kleur, sappige zwarte kersen en pruimen, vergezeld van een indrukwekkende structuur. Negroamaro daarentegen is intens en karaktervol, vaak met een aardse noot en tegelijkertijd soepel, maar Puglia biedt ook witte wijnen met een verfrissende lichtheid. De variëteit Verdeca, ooit bijna uitgestorven, biedt nu elegante en minerale wijnen met aroma's van groene appel en florale hints. Maar de wijnen van Puglia zijn meer dan alleen de uitdrukking van druiven en terroir. Ze belichamen ook de ziel en het hart van deze regio, die betovert met zijn adembenemende landschap, rijke culturele erfgoed en heerlijke keuken. Ze zijn het levende portret van de mensen die ze met toewijding en passie maken. Als sommelier kijk ik het liefst naar de wisselwerking tussen wijn en spijs. De wijnen van Apulië passen bijzonder goed bij de regionale gerechten, waarvan de smaken net zo gevarieerd zijn als de wijnen zelf. Of het nu gaat om een volle Primitivo bij een stevige gekruide orecchiette schotel of een frisse Verdeca bij een zeevruchtensalade, de culinaire combinaties zijn eindeloos. Een bezoek aan Puglia is een feest voor de zintuigen. De Gesch



Tempio di Giano Negroamaro Salento IGP wordt geproduceerd door Vetrère in het teeltgebied Apulië in Italië.
Als je Tempio di Giano Negroamaro Salento IGP lekker vond, vind je de andere wijnen van Vetrère misschien ook lekker.
Vetrère en Tempio di Giano Negroamaro Salento IGP zijn afkomstig van Apulië.

Details

Extra informatie: Tempio di Giano Negroamaro Salento IGP

Naam Tempio di Giano Negroamaro Salento IGP
Wijnbouwgebied Apulië
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Negroamaro
Wijnverwerking De wijnstokken staan aangeplant op een hoogte van slechts ongeveer 20 meter boven de zeespiegel. De druiven worden rijp geoogst, ontsteeld en voorzichtig geperst. De most wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij strikt gecontroleerde temperaturen. De jonge wijn rust vervolgens 4 maanden in de roestvrijstalen tanks, gevolgd door nog eens 2 maanden in de flessen.
Restsuiker (g/l) 8,5 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,8 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Vetrčre, SP Monteiasi-Montemesola, 74123 Taranto, Italien
Wijnmaker Vetrère

€ 12,82*
0.75l·€ 17,09/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vetrère

    Vetrère Livruni Vetrère Salento Primitivo IGP
    Vetrère
    Livruni Vetrère Salento Primitivo IGP
    € 11,90*
    Vetrère Passaturo Malvasia Salento IGP
    Vetrère
    Passaturo Malvasia Salento IGP
    € 12,83*
    Vetrère Barone Pazzo Primitivo Salento IGP
    Vetrère
    Barone Pazzo Primitivo Salento IGP
    € 20,32*
    Vetrère Tempio di Giano Negroamaro Salento IGP
    Vetrère
    Tempio di Giano Negroamaro Salento IGP
    € 11,90*
    Vetrère Barone Pazzo Primitivo Salento IGP
    Vetrère
    Barone Pazzo Primitivo Salento IGP
    € 20,32*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD