Land
Italië
Trentino-Südtirol
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2018

Sylvaner DOC

Eisacktal, Trentino-Südtirol

€ 16,26*
0.75l · € 21,68/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Exquisite Sylvaner DOC witte wijn uit het Eisack dal
  • Komt uit de gerenommeerde wijnstreek Zuid-Tirol, Italië
  • Maakt indruk met frisse en fruitige smaken
  • Perfect voor genieters, past goed bij lichte gerechten
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, rechtstreeks geïmporteerd van de wijnboer

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Eisacktaler Sylvaner Aristos DOC Eisacktal
    Eisacktaler
    Sylvaner Aristos DOC Eisacktal
    € 19,90*
    Eisacktal Sylvaner DOC
    Eisacktal
    Sylvaner DOC
    € 13,91*
    Pranzegg Tonsur
    Pranzegg
    Tonsur
    € 23,52*
    Eisacktal Sylvaner DOC
    Eisacktal
    Sylvaner DOC
    € 13,91*
    Eisacktaler Sylvaner Aristos DOC Eisacktal
    Eisacktaler
    Sylvaner Aristos DOC Eisacktal
    € 20,00*
Beschreibung

Wijn noot: Sylvaner DOC

De Sylvaner DOC uit het zonnige Eisacktal in Zuid-Tirol inspireert met een heldere, strogele kleur en een fijne, aromatische geur van verse bloesems en sappige appels. De smaak van deze witte wijn is aangenaam droog, maar toch zeer harmonieus en evenwichtig. Met zijn frisse zuren en fijne mineraliteit past hij perfect bij lichte gerechten zoals vis, salades of groentegerechten en is hij ook geschikt als verfrissend aperitief. Het zorgvuldige handwerk van de wijnmakers en de selectie van de beste druiven maken van deze Sylvaner DOC een uniek genot dat het terroir van de Valle Isarco perfect weerspiegelt.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Sylvaner DOC

Door het fruitige en verfrissende karakter van de witte wijn Sylvaner DOC uit Valle Isarco passen er lichte gerechten bij. Hier zijn enkele suggesties: - Lichte voorgerechten, zoals groentesticks of salade Caprese - Gerechten met vis, zoals zalm of forel, vooral in een citroensaus - Gevogeltegerechten, zoals escalope van kip of kalkoen met een lichte kruidensaus of groentegarnituur - Verse pastagerechten met tomatensaus of groentegarnituur - Aziatische gerechten met vers bereide zomerbroodjes of een lichte curry Over het algemeen passen milde kazen zoals mozzarella of geitenkaas ook goed bij Sylvaner DOC uit Valle Isarco.

Eisacktal

Eisacktal de wijnmaker achter Sylvaner DOC

Het Valle Isarco is een van de beroemdste wijngebieden in Zuid-Tirol en de Vintner Valle Isarco is een van de meest gerenommeerde bedrijven in dit gebied. Hier, op de steile zuidelijke hellingen van de Alpen, worden uitstekende wijnen geproduceerd die indruk maken met hun unieke aroma en hoge kwaliteit. De wijnboer van Valle Isarco is een familiebedrijf dat al generaties lang bekend staat om de productie van eersteklas wijnen uit biologische teelt. Er wordt veel belang gehecht aan een voorzichtige verwerking van de druiven en een duurzame benadering van de natuur. Van fruitige witte wijnen en krachtige rode wijnen tot mousserende mousserende wijnen en edele dessertwijnen, de Vintner Valle Isarco biedt een breed scala aan exquise druppels. Vooral bekend zijn de wijnen van de druivensoorten Sylvaner, Kerner en Veltliner, die hier onder optimale omstandigheden groeien en rijpen. Wie het wijnhuis bezoekt, kan de verscheidenheid en kwaliteit van de hier geproduceerde wijnen van dichtbij ervaren tijdens een wijnproeverij. De Vineyard Valle Isarco biedt ook rondleidingen door de wijngaarden en de wijnkelder, waar geïnteresseerden meer te weten kunnen komen over de kunst van de wijnbouw en de geschiedenis van het wijnhuis. Voor wijnliefhebbers en -kenners is de Vineyard Valle Isarco daarom een adres om te onthouden. Hier wordt wijnbouw bedreven op het hoogste niveau en het resultaat is voelbaar in elk glas.


Trentino-Südtirol

die Rebsorte des Sylvaner DOC



Trentino-Südtirol

Trentino-Südtirol het teeltgebied van de Sylvaner DOC

De schilderachtige wijnstreek Trentino-Alto Adige in Noord-Italië is een ware schat voor wijnliefhebbers. Vanuit het oogpunt van een sommelier vallen vooral twee aspecten op: de diversiteit en de kwaliteit van de wijnen die hier worden geproduceerd. Tegen een achtergrond van besneeuwde Alpen en kristalheldere meren liggen steile, zonovergoten hellingen die de thuisbasis zijn van een kenmerkende wijncultuur. Omgeven door unieke klimatologische omstandigheden door de invloed van het Gardameer en de bescherming van de Dolomieten, gedijen druivensoorten voor zowel rode als witte wijnen hier goed. Trentino wordt gedomineerd door de rode druivensoort Teroldego, beroemd om zijn robuuste en volle wijnen. Als bakermat van de Chardonnay-druif in Italië biedt het gebied ook voortreffelijke witte wijnen. Maar de parel van het wijngebied is ontegenzeggelijk de mousserende wijn Trento DOC - een mousserende wijn van wereldklasse die wordt geproduceerd volgens de traditionele methode. Zuid-Tirol daarentegen staat bekend om zijn fijne witte wijnen, waaronder de aromatische Gewürztraminer, die zijn oorsprong vindt in het Tramin-gebied. Hier vind je ook Lagrein, een inheemse rode druif die wijnen produceert met een opmerkelijke complexiteit en intensiteit. Een ding dat beide gebieden delen is hun diepe waardering voor traditie. Hoewel je in de wijnkelders vaak de modernste technologieën aantreft, worden veel wijnen op traditionele wijze gemaakt en gerijpt in eikenhouten vaten of stalen tanks. In veel gevallen voel je de liefde en toewijding van de mensen die hier werken, die werken met grote zorg en respect voor het terroir. Trentino-Alto Adige is niet alleen een wijnbouwgebied, het is een ervaring voor alle zintuigen. De wijnen weerspiegelen de landschappelijke schoonheid, de rijke culturele achtergrond en de onvergelijkbare manier van leven van hun thuisland. Als je al deze factoren in ogenschouw neemt, is het geen wonder dat Trentino-Alto Adige wordt beschouwd als een topregio in de wijnwereld, en het is een wah



Sylvaner DOC wordt geproduceerd door Eisacktal in het teeltgebied Trentino-Südtirol in Italië.
Als je Sylvaner DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Eisacktal misschien ook lekker.
Eisacktal en Sylvaner DOC zijn afkomstig van Trentino-Südtirol.

Details

Extra informatie: Sylvaner DOC

Naam Sylvaner DOC
Wijnbouwgebied Trentino-Südtirol
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Silvaner / Sylvaner
Rebsorte Silvaner
Serveertemperatuur 8°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler EISACKTALER KELLEREI Eisacktaler Kellerei Genossenschaft, Leitach 50, 39043, Klausen / Chiusa, BZ, Italien
Wijnmaker Eisacktal

€ 16,26*
0.75l·€ 21,68/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Eisacktal

    Eisacktal Weissburgunder DOC
    Eisacktal
    Weissburgunder DOC
    € 13,49*
    Eisacktal Kerner DOC
    Eisacktal
    Kerner DOC
    € 14,20*
    Eisacktal Kerner DOC
    Eisacktal
    Kerner DOC
    € 17,79*
    Eisacktal Sauvignon DOC
    Eisacktal
    Sauvignon DOC
    € 20,21*
    Eisacktal Pinot Grigio DOC SALE
    Eisacktal
    Pinot Grigio DOC SALE
    € 11,17*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD