Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Kalabrien
Sorte
Stilisik
trocken
Rabatt
-35%


Statti Olio Extra Vergine di Oliva

Statti, Kalabrien

Normale prijs: € 37,56

Special Price € 24,28*

0.75l · € 32,37/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

Dieses feinfruchtige Olio Extravergine di Oliva wird ausschließlich aus Carolea-Oliven gewonnen, die aus der Region Lamezia Terme stammen. Es zeichnet sich durch seinen harmonischen, eleganten und weichen Geschmack aus. Mit nur 0,5% Säure ist es ein perfekter Begleiter zu Salaten, rohem Gemüse und feinen Fischgerichten.

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Dolianova Olivenöl Extra vergine DOP Sardegna Olio D′Olia (500ml)
    Dolianova
    Olivenöl Extra vergine DOP Sardegna Olio D′Olia (500ml)
    € 11,62*
    Salvadori Olio Extra Vergine Rita Salvadori (1,0l)
    Salvadori
    Olio Extra Vergine Rita Salvadori (1,0l)
    € 17,28*
    Salvadori Olio Extra Vergine Rita Salvadori (5,0l)
    Salvadori
    Olio Extra Vergine Rita Salvadori (5,0l)
    € 81,14*
    Tormaresca Olio Tormaresca 0,5l
    Tormaresca
    Olio Tormaresca 0,5l
    € 27,82*
    Planeta Olivenöl Extra Vergine DOP (0,5l)
    Planeta
    Olivenöl Extra Vergine DOP (0,5l)
    € 13,64*
Beschreibung

Wijn noot: Statti Olio Extra Vergine di Oliva

Deze fruitige Olio Extravergine di Oliva wordt uitsluitend gemaakt van Carolea olijven uit de regio Lamezia Terme. Hij wordt gekenmerkt door zijn harmonieuze, elegante en zachte smaak. Met een zuurgraad van slechts 0,5% is het een perfecte begeleider van salades, rauwe groenten en verfijnde visgerechten.


Statti

Statti de wijnmaker achter Statti Olio Extra Vergine di Oliva

Statti is een toonaangevende wijnproducent uit Calabrië, beroemd om zijn uitstekende wijnen gemaakt van autochtone druivensoorten. Gedurende verschillende generaties heeft de familie Statti hun droom nagestreefd om de wijntradities van hun regio te behouden en tegelijkertijd moderne landbouwmethoden en innovatieve technologieën te integreren. Het resultaat zijn uitzonderlijke wijnen met een unieke identiteit en persoonlijkheid die het terroir van Calabrië weerspiegelen. Statti exploiteert zijn wijngaarden op een gebied van meer dan duizend hectare aan de voet van de Monte Nero in de provincie Reggio Calabrië. Hier zijn de bodems rijk aan mineralen en het klimaat is van nature gunstig voor de groei van de wijnstokken. De wijnmakers van Statti gebruiken milieuvriendelijke methoden om het natuurlijke evenwicht van het ecosysteem te behouden en de gezondheid van de wijnstokken te garanderen. Het wijnassortiment van Statti is divers en omvat rode, witte en roséwijnen, evenals dessertwijnen en likeuren. De bekendste wijnen van het huis zijn de Gaglioppo, de Greco Bianco en de Mantonico Bianco. Deze soorten zijn typisch voor Calabrië en bieden een unieke smaakervaring die elke wijnliefhebber zal verrukken. Statti heeft talloze internationale prijzen en erkenningen ontvangen en is nu een belangrijke ambassadeur voor de wijnbouwregio Calabrië. De passie en toewijding van de familie Statti voor het wijnmaken is duidelijk zichtbaar in elk glas van hun wijnen.


Kalabrien

Kalabrien het teeltgebied van de Statti Olio Extra Vergine di Oliva

De wijnstreek Calabrië, in het zuiden van Italië, is een ware schat voor wijnliefhebbers en sommeliers. Prachtige landschappen, een rijke geschiedenis en een unieke wijncultuur maken dit gebied tot een echte parel in de wijnwereld. Calabrië, de zogenaamde 'teenpunt' van de Italiaanse laars, is een regio die wordt gekenmerkt door zijn bergachtige landschap en zijn warme, mediterrane klimaat. Deze omstandigheden zijn ideaal voor wijnbouw. De bodems zijn rijk aan mineralen, wat de wijnen een opmerkelijke complexiteit en rijkdom geeft. In Calabrië hebben de wijnboeren hun teeltvaardigheden aangescherpt door middel van eeuwenoude wijntradities. Deze eeuwenoude traditie, gecombineerd met moderne wijntechnologie, heeft de weg vrijgemaakt voor een renaissance van de Calabrische wijn. De regio Calabrië is vooral beroemd om zijn rode wijn. Het belangrijkste teeltgebied voor rode wijnen ligt rond de Ciro, het oudste wijnbouwgebied in de regio. Hier wordt de beroemde Ciro Rosso geproduceerd, een droge, robuuste rode wijn met subtiel fruit en sterke tanninetonen. Maar ook andere, minder bekende wijnen uit deze regio zijn het vermelden waard. Dit zijn onder andere Greco Bianco, een witte wijn met aroma's van perzik en abrikoos, of Gaglioppo, een autochtone rode wijn die vaak 'de Nebbiolo van het zuiden' wordt genoemd. Het zijn echter niet alleen de uitstekende wijnen die Calabrië onderscheiden. De regio staat ook bekend om zijn gastvrijheid en levendige wijn- en eetcultuur. De heerlijke regionale specialiteiten, waaronder zeevruchten, verse groenten en hartig vlees, vormen samen met de wijnen een culinaire ervaring die elk bezoek onvergetelijk maakt. De karakteristieke wijnen van Calabrië worden gekenmerkt door hun veelzijdigheid en uitzonderlijke smaak - een fascinerende mix van traditie en innovatie. Ze zijn het resultaat van het harde werk en de passie van de wijnmakers in deze regio, die het erfgoed van hun voorouders bewaren en tegelijkertijd nieuwe wegen inslaan.



Statti Olio Extra Vergine di Oliva wordt geproduceerd door Statti in het teeltgebied Kalabrien in Italië.
Als je Statti Olio Extra Vergine di Oliva lekker vond, vind je de andere wijnen van Statti misschien ook lekker.
Statti en Statti Olio Extra Vergine di Oliva zijn afkomstig van Kalabrien.

Details

Extra informatie: Statti Olio Extra Vergine di Oliva

Naam Statti Olio Extra Vergine di Oliva
Wijnbouwgebied Kalabrien
Feinkost Olivenöl
Druivensoorten Carolea
Wijnverwerking De olijven worden mechanisch geoogst tussen eind november en begin december.
Serveertemperatuur °C
Zutaten Nährwertangaben pro 100g: Brennwert/Energiegehalt: 899 kCal / 3696 Kj Fett: 91,6 g Gesättigte Fettsäuren: 13,3 g Kohlenhydrate: 0 g Zucker: 0 g Eiweiß: 0 g Salz: 0g
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Mindesthaltbarkeitsdatum 02.2024
Verdeler Statti S.r.l., Contrada Lenti, 88046 Lamezia Terme CZ, Italien
Wijnmaker Statti

UVP
€ 37,56
€ 24,28*
0.75l·€ 32,37/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Statti

    Statti I Gelsi Bianco IGT Calabria
    Statti
    I Gelsi Bianco IGT Calabria
    € 8,51*
    Statti I Gelsi Rosé IGT Calabria
    Statti
    I Gelsi Rosé IGT Calabria
    € 9,55*
    Statti I Gelsi Rosso IGT Calabria
    Statti
    I Gelsi Rosso IGT Calabria
    € 8,51*
    Statti I Gelsi Bianco IGT Calabria
    Statti
    I Gelsi Bianco IGT Calabria
    € 8,95*
    Statti Gaglioppo IGT Calabria
    Statti
    Gaglioppo IGT Calabria
    € 13,08*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD