Land
Italië
Piemont
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2020

Sot Nebbiolo d´Alba DOC

Daniele Pelassa, Piemont

Normale prijs: € 19,25

Special Price € 18,87*

0.750l · € 25,16/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Piemonte, Italië - Opmerkelijk wijnbouwgebied
  • Nebbiolo d'Alba DOC - druivensoort van hoge kwaliteit
  • Intense aroma's - tonen van kersen en kruiden
  • Evenwichtige smaak - elegante tannines en lange afdronk
  • Aanbevolen bij rood vlees en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Giacosa Fratelli Nebbiolo D´Alba DOC Piemonte
    Giacosa Fratelli
    Nebbiolo D´Alba DOC Piemonte
    € 13,70*
    Moccagatta Nebbiolo Langhe DOC
    Moccagatta
    Nebbiolo Langhe DOC
    € 22,38*
    Vite Colte - Terre da Vino Barbaresco
    Vite Colte - Terre da Vino
    Barbaresco 'La casa in Collina' DOCG
    € 21,35*
    Vietti Langhe Nebbiolo Perbacco DOC
    Vietti
    Langhe Nebbiolo Perbacco DOC
    € 24,04*
Beschreibung

Wijn noot: Sot Nebbiolo d´Alba DOC

Geconcentreerd bouquet van rijpe wilde bessen en gekonfijt fruit, tonen van tabak en cederhout, goede lengte.
Onversneden wijnen uit Piemonte, dat is waar de familie Pelassa altijd voor heeft gestaan. De indrukwekkende druivensappen van de broers Davide en Daniele Pelassa<> zijn rechttoe rechtaan en elegant, met een duidelijk typisch Piemontees karakter. Sinds de oprichting in 1960 door Mario Pelassa en zijn vrouw Maria Teresa Viglione<>, zijn traditionele en idealistische waarden bewaakt in het Pelassa huis. Het wijnhuis van 12 hectare heeft zich geleidelijk ontwikkeld tot een dynamisch en zeer modern wijnhuis onder leiding van de zonen. Vandaag de dag is het een van de belangrijkste in de regio<>. Vooral de rode wijnen zijn onmiskenbaar beïnvloed door het terroir en inspireren met hun puristische, nobele noot. Talrijke internationale prijzen<> onderstrepen de speciale kwaliteit van Pelassa.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Sot Nebbiolo d´Alba DOC

De rode wijn Sot Nebbiolo d'Alba DOC van Az. Agr. Daniele Pelassa past goed bij rood vlees zoals rundvlees, lamsvlees of wild. Hartige gerechten zoals Bolognesesaus, risotto met paddenstoelen of truffels, of een stevige stoofpot zijn ook goede begeleiders. Kazen zoals Parmezaanse kaas, Gorgonzola of Pecorino passen ook goed bij deze wijn.

Daniele Pelassa

Daniele Pelassa de wijnmaker achter Sot Nebbiolo d´Alba DOC

Az. Agr. Daniele Pelassa is een uitstekende wijnmaker uit de pittoreske regio Piemonte in het noordwesten van Italië. Met passie en toewijding produceert hij al jaren uitstekende wijnen die bekend staan om hun kwaliteit en verscheidenheid aan smaken. Zijn liefde voor de kunst van het wijnmaken begon in zijn jeugd toen hij begon te werken op het wijnhuis van zijn vader. Dit erfgoed gaf hem zowel de diepgaande kennis als de creatieve vrijheid om zijn eigen wijngaarden te cultiveren en uitstekende wijnen van zijn druiven te maken. Daniele Pelassa zet zich in voor biologische landbouw en duurzaamheid en gebruikt alleen handgeplukte druiven op zijn landgoed. Zijn wijnen worden geproduceerd met behulp van traditionele methoden en rijpen in eiken vaten, wat resulteert in wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en complexiteit - van mousserende en fruitige witte wijnen tot rijke, expressieve rode wijnen. Elke wijn is uniek en weerspiegelt de expertise en creatieve geest van de maker. Az. Agr. Daniele Pelassa's wijnen staan hoog aangeschreven bij wijnkenners over de hele wereld en zijn een must voor iedereen met een passie voor uitstekende wijnen. Bezoek het wijnhuis van Daniele Pelassa en laat je betoveren door de schoonheid en intensiteit van zijn wijnen!


Piemont

die Rebsorte des Sot Nebbiolo d´Alba DOC



Piemont

Piemont het teeltgebied van de Sot Nebbiolo d´Alba DOC

Piemonte, dat wordt beschouwd als een van de beste en oudste wijngebieden van Italië, is een verrukkelijke traktatie voor elke wijnliefhebber. Begrensd door de Zwitserse en Franse Alpen in het noorden en westen en de regio Ligurië in het zuiden, biedt het schilderachtige landschap een optimaal klimaat voor de productie van uitstekende wijnen. Als sommelier voel ik een speciale band met de betoverende Piemonte - het combineert een veelheid aan deugden die het hart van ons wijnliefhebbers sneller doen kloppen. Het is niet alleen de thuisbasis van zo'n 800 selecte wijnhuizen, maar het is ook perfect gepositioneerd om de beste kwaliteiten van een traditioneel wijngebied te vertegenwoordigen. De charme van Piemonte is dat het de wilde schoonheid van zijn fysieke geografie combineert met enkele van de meest zorgvuldige en traditionele praktijken van wijnbouw. Elke wijngaard vertelt zijn eigen fascinerende verhaal en schildert zo zijn eigen karakteristieke, boeiende beeld in het glas, en de wijnen van Piemonte zijn net zo divers als het landschap zelf. Bijzonder opmerkelijk zijn de Nebbiolo, de Barolo en de Barbaresco, die met hun diepte, complexiteit en fijne tanninestructuur het terroir van deze regio uitstekend weerspiegelen. Witte wijnen zoals Gavi en Arneis of zoete wijnen zoals Moscato d'Asti komen hier ook vandaan en zorgen met hun frisheid en fruitigheid voor onvergelijkbare smaakervaringen. Over het algemeen zijn de wijnen uit Piemonte diepe en complexe structuren die lang bewaard kunnen worden en met de tijd aan elegantie winnen. Als bewijs van de trotse vinofiele traditie van deze regio en als afspiegeling van de onvermoeibare inzet en het vakmanschap van de wijnmakers, is Piemonte daarom meer dan alleen een teeltgebied: het is een ware schatkist waar de essentie van het Italiaanse wijnmaken bewaard is gebleven. Elke slok onthult een vleugje geschiedenis, cultuur en het gepassioneerde hart van ons wijnmakers - een ervaring die elk gehemelte zal verrukken.



Sot Nebbiolo d´Alba DOC wordt geproduceerd door Daniele Pelassa in het teeltgebied Piemont in Italië.
Als je Sot Nebbiolo d´Alba DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Daniele Pelassa misschien ook lekker.
Daniele Pelassa en Sot Nebbiolo d´Alba DOC zijn afkomstig van Piemont.

Details

Extra informatie: Sot Nebbiolo d´Alba DOC

Naam Sot Nebbiolo d´Alba DOC
Wijnbouwgebied Piemont
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Nebbiolo
Rebsorte Nebbiolo
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Azienda Vitivinicola Mario Pelassa I 12046 Montŕ d'Alba
Wijnmaker Daniele Pelassa

UVP
€ 19,25
€ 18,87*
0.750l·€ 25,16/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Daniele Pelassa

    Daniele Pelassa Corte Enrichetta Langhe DOC
    Daniele Pelassa
    Corte Enrichetta Langhe DOC
    € 11,58*
    Daniele Pelassa Sot Nebbiolo d´Alba DOC
    Daniele Pelassa
    Sot Nebbiolo d´Alba DOC
    € 18,87*
    Daniele Pelassa Mario
    Daniele Pelassa
    Mario's Bianco Vino Bianco - Piemonte
    € 9,51*
    Daniele Pelassa Moscato d´Asti DOCG Piemonte
    Daniele Pelassa
    Moscato d´Asti DOCG Piemonte
    € 12,97*
    Daniele Pelassa Moscato d´Asti DOCG Piemonte SALE
    Daniele Pelassa
    Moscato d´Asti DOCG Piemonte SALE
    € 10,76*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD