Preistipp
Prijs tip!
Land

Valle Central
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-19%

2021

Santa Digna Carmenère

Miguel Torres, Valle Central

Normale prijs: € 11,11

Special Price € 8,99*

0.75l · € 11,99/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intense aroma's van zwarte kersen en pruimen.
  • Gerijpt in Franse eiken vaten
  • Afdronk met fijne kruidige tonen van pure chocolade
  • Drinkbaar en ideaal bij sterke vleesgerechten
  • Uitstekende rode wijn uit de wijnstreek Valle Central, Chili

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    MontGras Agrícola San Jose De Gras Reserva Carménère Valle Central
    MontGras Agrícola San Jose
    De Gras Reserva Carménère Valle Central
    € 9,77*
    Baron Philippe de Rothschild Mapu Reserva Carmenere
    Baron Philippe de Rothschild
    Mapu Reserva Carmenere
    € 8,71*
    Baron Philippe de Rothschild Anderra Carmenère Valle Central
    Baron Philippe de Rothschild
    Anderra Carmenère Valle Central
    € 8,53*
    Haras de Pirque Haras de Pirque Reserva de Propiedad
    Haras de Pirque
    Haras de Pirque Reserva de Propiedad
    € 11,01*
Beschreibung

Wijn noot: Santa Digna Carmenère

Kleur: sappig kersenrood Aroma: met een weelderig bouquet van bramen en zwarte bessen; licht balsamico toetsen die doen denken aan eucalyptus en achtergrondfruitnuances van mandarijn vermengen zich hiermee. In de mond domineert het elegante fruit met bijna zoetige tannines en fijn kruidige aroma's van zoethout, zwarte peper en kruidnagel; de rijping in Franse eik geeft de wijn extra delicate geroosterde toetsen met een vleugje vanille. De druiven, geoogst vanaf midden april, werden apart gefermenteerd gedurende 7 dagen elk op 28°C en bleven nog een maand op de schillen om tannine, kleur en smaak te extraheren. De wijnen rijpten vervolgens afzonderlijk gedurende 12 maanden in eikenhouten vaten van Nevers, 20% nieuw, en vervolgens, gemengd tot de uiteindelijke cuvée, nog eens 3 maanden in de fles voordat ze uiteindelijk op de markt werden gebracht.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Santa Digna Carmenère

Een uitstekende begeleider van alle pittig-aromatische vleesgerechten, vooral wild en gegrild rood vlees of gerookte worst en wild gevogelte.

Miguel Torres

Miguel Torres de wijnmaker achter Santa Digna Carmenère

Miguel Torres is een gerenommeerde wijnproducent uit Penedès, een regio in het noordoosten van Spanje. Sinds 1870 produceert zijn familie kwaliteitswijnen op hun landgoed in een van de beste wijngebieden van het land. Miguel Torres is toegewijd aan het produceren van terroir-gedreven wijnen. Hiervoor gebruikt hij geavanceerde technologie en traditionele wijnmaakmethoden om het beste uit elke oogst te halen. De wijnen van Torres worden gekenmerkt door hun perfecte balans, elegantie en unieke aroma's. Naast de beroemde Spaanse druivensoorten Tempranillo, Garnacha en Cariñena verbouwt Miguel Torres ook internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Syrah. Zijn wijnen zijn bekend in vele landen over de hele wereld en ontvangen vaak prestigieuze nationale en internationale prijzen. Miguel Torres is ook een pionier in duurzame wijnbouw. Het bedrijf heeft zijn eigen afdeling voor enologie en milieubescherming en is er trots op een uitgebreid plan te hebben geïmplementeerd om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Met zijn passie voor wijn en zijn niet aflatende streven naar kwaliteit heeft Miguel Torres een diepe indruk achtergelaten in de wijnwereld. Zijn naam staat synoniem voor uitmuntendheid in Spaanse wijnen en zijn nalatenschap zal nog lang herinnerd worden.


Valle Central

Valle Central het teeltgebied van de Santa Digna Carmenère

Valle Central, ook bekend als Central Valley, is een van de meest opmerkelijke en productieve wijngebieden in Chili. Dit idyllische wijnbouwgebied, gelegen aan de voet van de majestueuze Andes, strekt zich uit over ongeveer 400 km en staat bekend om de productie van een indrukwekkende verscheidenheid aan topwijnen. De wijnbouwcultuur in Valle Central gaat meerdere eeuwen terug, maar het gebied kwam pas echt tot bloei tegen het einde van de 20e eeuw, toen investeringen in moderne technieken en methoden een sterke impuls gaven aan de kwaliteit. Valle Central, gelegen in het hart van de Chileense wijnindustrie, produceert ongeveer 90% van de Chileense wijn en wordt gekenmerkt door een opmerkelijk mediterraan klimaat dat ervoor zorgt dat de druiven optimaal rijpen. Het profiteert van warme dagen en koele nachten, een regenseizoen dat buiten de oogsttijd valt en een schaarste aan plantenziektes, die allemaal bijdragen aan de productie van topwijnen. Er groeien talloze druivensoorten, maar Valle Central staat vooral bekend om zijn expressieve Cabernet Sauvignon en Merlot, die rijke, complexe en fruitige smaken hebben. En niet te vergeten de inheemse Carménère, een bijna uitgestorven Bordeauxvariëteit die in dit teeltgebied nieuw leven is ingeblazen en zich onderscheidt door zijn unieke karakter en uitzonderlijke kwaliteit. Maar Valle Central produceert ook witte wijnen van grote kwaliteit. Chardonnay en Sauvignon Blanc zijn de belangrijkste variëteiten. De wijnen boeien met hun verfrissende zuren en aroma's van tropisch fruit en citrustonen. De rijke bodem van Valle Central, een mix van klei, zand en vulkanische mineralen, geeft de wijnen een onderscheidend karakter. Met zijn unieke terroir en toewijding aan kwaliteit en innovatie zet Valle Central zijn geschiedenis van wijnmaken voort en presenteert het zich als een van de meest dynamische en opwindende wijngebieden in Zuid-Amerika. Voor wijnliefhebbers is Valle Central een niet te missen bestemming.



Santa Digna Carmenère wordt geproduceerd door Miguel Torres in het teeltgebied Valle Central in .
Als je Santa Digna Carmenère lekker vond, vind je de andere wijnen van Miguel Torres misschien ook lekker.
Miguel Torres en Santa Digna Carmenère zijn afkomstig van Valle Central.

Details

Extra informatie: Santa Digna Carmenère

Naam Santa Digna Carmenère
Wijnbouwgebied Valle Central
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Carménère: 100%
Wijnverwerking De druiven werden midden april geoogst, fermenteerden apart gedurende 7 dagen bij 28°C en bleven nog een maand op de schil om tannines, kleur en smaak te extraheren. De wijnen rijpten vervolgens afzonderlijk gedurende 12 maanden in eikenhouten vaten van Nevers, 20% nieuw, voordat ze werden geblend tot een voltooide cuvée en nog eens 3 maanden werden gebotteld voordat ze uiteindelijk op de markt werden gebracht.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Miguel Torres S.A., Carrer de Miquel Torres i Carbó, 6, 08720 Vilafranca del Penedès, Barcelona, Spanien
Wijnmaker Miguel Torres

UVP
€ 11,11
€ 8,99*
0.75l·€ 11,99/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Miguel Torres

    Miguel Torres San Valentin Blanco
    Miguel Torres
    San Valentin Blanco
    € 7,24*
    Miguel Torres De Casta Rosado
    Miguel Torres
    De Casta Rosado
    € 6,92*
    Miguel Torres Sangre de Toro
    Miguel Torres
    Sangre de Toro
    € 6,95*
    Miguel Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose
    Miguel Torres
    Santa Digna Cabernet Sauvignon Rose
    € 8,45*
    Miguel Torres Natureo Free Blanco
    Miguel Torres
    Natureo Free Blanco
    € 8,95*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD