Land
Frankrijk
Sancerre
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch


Sancerre rosé Duc de Tarente

Caves de Sancerre, Sancerre

€ 15,10*
0.75l · € 20,13/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende roséwijn uit het teeltgebied van de Sancerre.
  • Afkomstig van een gerenommeerde Franse wijngaard
  • Tonen van rood fruit en een fijne minerale afdronk
  • Perfect voor zomerse barbecues
  • Uitstekend voor liefhebbers van lichte, fruitige wijnen

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Langlois-Chateau Langlois-Chateau Crémant de Loire Rosé Brut
    Langlois-Chateau
    Langlois-Chateau Crémant de Loire Rosé Brut
    € 19,28*
    Domaine Gérard Fiou Sancerre Rosé AOC
    Domaine Gérard Fiou
    Sancerre Rosé AOC
    € 19,36*
    LQLC LQLC Rosé IGP Vaucluse
    LQLC
    LQLC Rosé IGP Vaucluse
    € 14,53*
    Gérard Bertrand Papilou G.Bertrand
    Gérard Bertrand
    Papilou G.Bertrand
    € 20,06*
    Michel Thomas et Fils Michel Thomas Sancerre Rosé AOC
    Michel Thomas et Fils
    Michel Thomas Sancerre Rosé AOC
    € 18,30*
Beschreibung

Wijn noot: Sancerre rosé Duc de Tarente

Delicaat roze met lichte sinaasappeltoetsen. Aroma van rijp fruit met nuances van perzik, die terugkomen in de mond. Harmonieus, evenwichtig en fijn met licht kruidige hints. De wijnstokken staan aangeplant op kalkrijke bodems, die de druiven hun karakteristieke minerale fruit geven. Na de oogst vindt de spontane gisting plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 18°C. Daarna rijpt deze wijn enige tijd in de tank voordat hij voldoende in balans is om gebotteld en op de markt gebracht te worden. In 1963 bundelden verschillende kwaliteitsgerichte wijnboeren in de Sancerre hun krachten om hun wijnen samen te bottelen en op de markt te brengen. Slechts een half dozijn wijnboeren richtten zo de coöperatie Caves de Sancerre op in het hart van de regio, het dorp Sancerre. Hoewel het aantal leden vandaag de dag is toegenomen, blijft het de enige coöperatie in de regio. Haar kracht ligt in een efficiënte controle van de kwaliteitseisen van de druiven en keldertechnieken, evenals in zeer efficiënte processen die zorgen voor een uitzonderlijke prijs/kwaliteitsverhouding van de op de markt gebrachte wijnen. De exportsuccessen in vele landen tonen aan dat deze strategie toekomstgericht is.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Sancerre rosé Duc de Tarente

Heerlijk als aperitief, maar ook een fijne begeleider van salades, gegrild eten op zwoele zomeravonden of visgerechten. Aanbevolen drinktemperatuur ongeveer 8-9°C. Geniet direct na opening!

Caves de Sancerre

Caves de Sancerre de wijnmaker achter Sancerre rosé Duc de Tarente

De Caves de Sancerre zijn een gerenommeerd wijnhuis uit de streek Sancerre in Frankrijk. Met meer dan 50 jaar ervaring in wijnproductie zijn de wijnmakers een integraal onderdeel van de lokale wijnwereld en hebben ze een internationale reputatie opgebouwd. Het wijnhuis staat bekend om zijn uitstekende Sauvignon Blanc en Pinot Noir wijnen, die met de hand worden geoogst en op traditionele wijze worden gemaakt. De wijnmakers hebben een feilloos gevoel voor de geologische omstandigheden van de regio en gebruiken deze kennis om wijnen van de hoogste kwaliteit en zuiverheid te produceren. De Caves de Sancerre zijn er trots op hun passie voor wijn te delen en hun klanten wegwijs te maken in de wereld van wijn. Het schilderachtige landschap van Sancerre dient als ideale achtergrond voor wijnproeverijen en wijnwandelingen, die zowel door toeristen als bezoekers worden gewaardeerd. De wijnen van de Caves de Sancerre zijn een waar feest voor het gehemelte en vormen een uitstekende aanvulling op elke culinaire ervaring.


Sancerre

Sancerre het teeltgebied van de Sancerre rosé Duc de Tarente

Het wijngebied van de Sancerre, een juweel in het hart van het Franse wijnland, strekt zich majestueus uit langs de heuvels en valleien van de Loirevallei. Het is een plek die schittert door haar onnavolgbare schoonheid en natuurlijke pracht, weerspiegeld in elke druppel van haar bewonderenswaardige wijn. Als sommelier beschouw ik Sancerre met een bewondering die alleen kan voortkomen uit een diep respect voor zijn rijke erfgoed en opmerkelijke wijnen. Sancerre is vooral bekend om zijn uitstekende Sauvignon Blancs, die fascineren met een helderheid, elegantie en minerale intensiteit die ongeëvenaard zijn. De kalk- en kiezelbodems van het gebied geven de wijn een onmiskenbare frisheid en complexiteit. Tonen van citrus, kruisbes en bloeiende bloemen vloeien harmonieus in elkaar over, met een karakteristieke knisperende en aanhoudende afdronk. We mogen echter niet vergeten dat Sancerre ook een aantal opmerkelijke pinot noirs herbergt. Deze wijnen verrassen met hun delicate structuur en fijn uitgebalanceerde zuren, gekoppeld aan aroma's van rode bessen, aardse toetsen en een vleugje specerijen. De wijnen uit Sancerre schitteren met een uitzonderlijk herkomstgevoel - het zijn levendige portretten van het landschap en het klimaat waar ze vandaan komen. Van de steile heuvels en de koele, vochtige Loire-winden tot de unieke minerale bodems, elke slok Sancerre wijn weerspiegelt zijn oorsprong, getroond met zijn pure individualiteit, het resultaat van eeuwenlange traditie en nauwgezet vakmanschap. Een glas Sancerre is een onvergetelijke ervaring, een excursie naar een wereld van onmiskenbare smaken en verfijnde aroma's. De wijnen zijn niet alleen een uitdrukking van hun herkomst, maar ook een eerbetoon aan de wijnmakers die hun best doen om de schoonheid en uniciteit van hun land in elke fles tot uitdrukking te brengen.



Sancerre rosé Duc de Tarente wordt geproduceerd door Caves de Sancerre in het teeltgebied Sancerre in Frankrijk.
Als je Sancerre rosé Duc de Tarente lekker vond, vind je de andere wijnen van Caves de Sancerre misschien ook lekker.
Caves de Sancerre en Sancerre rosé Duc de Tarente zijn afkomstig van Sancerre.

Details

Extra informatie: Sancerre rosé Duc de Tarente

Naam Sancerre rosé Duc de Tarente
Wijnbouwgebied Sancerre
Wijnsoort Rosé wijn
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
bewaarbaar ca. 3 Jahre
Druivensoorten 100% Pinot Noir
Wijnverwerking De wijnstokken groeien op kalkrijke bodems, die de druiven hun karakteristieke minerale fruit geven. Na de oogst vindt spontane gisting plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 18°C. Deze wijn laat men dan nog enige tijd rijpen in de tank voordat hij voldoende in balans is om gebotteld en op de markt gebracht te worden.
Restsuiker (g/l) 1,3 g/l
Zuurgraad (g/l) 4,3 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Caves de Pouilly-sur-Loire SCA, 39 Avenue de la Tuilerie, 58150 Pouilly-sur-Loire, Frankreich
Wijnmaker Caves de Sancerre

€ 15,10*
0.75l·€ 20,13/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Caves de Sancerre

    Caves de Sancerre Sancerre rosé Duc de Tarente
    Caves de Sancerre
    Sancerre rosé Duc de Tarente
    € 15,10*
    Caves de Sancerre Sancerre AOC Réserve Les Fontenelles
    Caves de Sancerre
    Sancerre AOC Réserve Les Fontenelles
    € 23,99*
    Caves de Sancerre Sancerre AOC Réserve Duc de Tarente Tęte de Cuvée
    Caves de Sancerre
    Sancerre AOC Réserve Duc de Tarente Tęte de Cuvée
    € 25,07*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD