Land

Samos
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2021

Samos Vin Doux

UWC Samos, Samos

€ 11,76*
0.75l · € 15,68/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Samos.
  • Zoete dessertwijn met een uitgesproken honingaroma
  • Uitstekende combinatie met blauwe kaas en zoete bakkerijproducten
  • Hoge kwaliteit muskaatdruiven zorgen voor een unieke smaak
  • Griekse kwaliteitswijnproducent met internationale erkenning

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Hans Wirsching Iphöfer Müller-Thurgau Franken QbA trocken
    Hans Wirsching
    Iphöfer Müller-Thurgau Franken QbA trocken
    € 32,72*
    Fritz Haag Brauneberger Riesling Mosel Kabinett mild
    Fritz Haag
    Brauneberger Riesling Mosel Kabinett mild
    € 31,74*
    Schneeberger Sämling 88 Steiermark QUW Schneeberger
    Schneeberger
    Sämling 88 Steiermark QUW Schneeberger
    € 24,66*
Beschreibung

Wijn noot: Samos Vin Doux

Fijn goud van kleur. Expressieve en harmonieuze neus met florale tonen en toetsen van honing. Zacht en zoet in de mond met een fijn geïntegreerde zuurgraad. De wijnstokken staan aangeplant op heuvelachtige, weinig opbrengende bodems op het eiland Samos. Alleen rijpe en aangename druiven worden geoogst. Zachte persing. Tijdens de gisting wordt ethylalcohol toegevoegd aan de gistende most om de gisting te stoppen en de natuurlijke zoetheid te behouden. Het klaren van de droesem gebeurt door centrifugeren en koelen. Dit wordt gevolgd door een laatste rijping in roestvrijstalen tanks. De UWC Samos is een coöperatie die in 1934 werd opgericht om de belangen van producenten op Samos te beschermen. Vandaag de dag produceren de leden wijnen op ongeveer 16.000 ha, die over de hele wereld worden geëxporteerd. Deze organisatiestructuur heeft de wijnboeren in staat gesteld zich consequent te richten op kwaliteit door middelen te bundelen en de nodige investeringen te doen in wijngaarden, kelderfaciliteiten en distributie.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Samos Vin Doux

Een uitstekend aperitief. Ook lekker als aanvulling bij exquise desserts. Aanbevolen serveertemperatuur ongeveer 10-12°C.

UWC Samos

UWC Samos de wijnmaker achter Samos Vin Doux

UWC Samos is een gerenommeerde wijnmaker van het Griekse eiland Samos. De familie die dit wijnhuis runt heeft een lange traditie in wijnbouw en een enorme passie voor kwaliteit. De wijngaarden liggen op de hellingen van de beroemde berg Ambelos, 600 meter boven zeeniveau, waar ze worden beïnvloed door de zon, wind en zeelucht van de Egeïsche Zee. Het resultaat is een verbazingwekkende verscheidenheid aan wijnen die de regio en haar geschiedenis prachtig weerspiegelen. UWC Samos staat bekend om zijn verbazingwekkende muskaatwijnen die verrassen met hun frisse, fruitige en kruidige smaken. De wijnstokken worden op traditionele wijze verbouwd en in kleine partijen geoogst. Elke bes wordt zorgvuldig met de hand geplukt, geselecteerd en gecontroleerd door ervaren wijnmakers om de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen. Naast muskaatwijnen produceert UWC Samos ook uitstekende droge witte wijnen, rosés en rode wijnen in beperkte productie. De variëteiten variëren van de inheemse druif Agiorgitiko tot internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot. UWC Samos is toegewijd aan het produceren van wijnen die de essentie en identiteit van het eiland Samos en haar inwoners weerspiegelen. Met als doel de tradities en technieken van het wijnmaken te behouden, worden alle producten geproduceerd volgens de hoogste normen. Elke fles wijn is een uniek meesterwerk dat een eerbetoon is aan de rijke geschiedenis en cultuur van dit fascinerende eiland.


Samos

Samos het teeltgebied van de Samos Vin Doux

Samos, het stralende eiland in de Egeïsche Zee, is echt een paradijs voor wijnliefhebbers. Als sommelier ben ik vooral dol op de exquise wijnen die deze regio voortbrengt. Samos wordt omringd door turquoise wateren en wordt gekenmerkt door zijn imposante bergen, waarvan de hoogste toppen tot 1400 meter reiken. De mineraalrijke bodem, in de loop van duizenden jaren gevormd door vulkanische activiteit, en het milde mediterrane klimaat met veel zon, creëren een uiterst gunstig terroir voor de druiventeelt. De wijnen van Samos bieden een unieke verscheidenheid aan smaken, waar ik bijzonder trots op ben. De belangrijkste ster is de historische witte druivensoort Muscat Blanc à Petits Grains, plaatselijk bekend als Muscat d'Samos, die afkomstig is van de hellingen van dit prachtige wijnbouwgebied. De geproduceerde wijnen zijn ogenschijnlijk expressieve, zoete dessertwijnen, bekend om hun intense aroma en smaak van exotisch fruit. Liefhebbers van droge witte wijnen vinden hier echter ook een opmerkelijke selectie die bekoort door zijn elegantie en frisheid. De Samos Vin Doux heeft een onafhankelijke aantrekkingskracht met tonen van abrikozen en perziken, terwijl de droge Samos Superior indruk maakt met zijn bloemige boeket en aangename zuurgraad. Niet te verwaarlozen is ook de oenologische rijkdom van de regio. Want waar wijn is, is ouzo, en Samos produceert enkele van de beste variëteiten in Griekenland. De wijnen van Samos belichamen de ware essentie van de Egeïsche Zee; ze roepen associaties op van zon, zee en ontspanning. Een bezoek aan deze schilderachtige regio is zeker een hoogtepunt voor elke wijnliefhebber - en de wijnen zijn een ervaring die je niet mag missen. De wijnregio Samos is zonder twijfel een waar juweel van de Egeïsche Zee. Het biedt een onvergetelijke ervaring van wijnbouwtraditie en diversiteit die elke veeleisende fijnproever zal verrukken.



Samos Vin Doux wordt geproduceerd door UWC Samos in het teeltgebied Samos in .
Als je Samos Vin Doux lekker vond, vind je de andere wijnen van UWC Samos misschien ook lekker.
UWC Samos en Samos Vin Doux zijn afkomstig van Samos.

Details

Extra informatie: Samos Vin Doux

Naam Samos Vin Doux
Wijnbouwgebied Samos
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 15.0
Druivensoorten 100% Muscat
Wijnverwerking De wijnstokken groeien op heuvelachtige, weinig opbrengende bodems op het eiland Samos. Alleen rijpe en gezonde druiven worden geoogst. Zachte persing. Tijdens de gisting wordt ethylalcohol aan de gistende most toegevoegd om de gisting te stoppen en de natuurlijke zoetheid te behouden. De droesem wordt geklaard met behulp van een centrifuge en koeling. Daarna volgt de laatste rijping in roestvrijstalen tanks.
Restsuiker (g/l) 200 g/l
Zuurgraad (g/l) 4,6 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Union of Vinicultural Cooperatives of Samos (EOSS), Malagari, 83100, Samos, Griechenland
Wijnmaker UWC Samos

€ 11,76*
0.75l·€ 15,68/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van UWC Samos

    UWC Samos Samos Vin Doux
    UWC Samos
    Samos Vin Doux
    € 11,82*
    UWC Samos 6 Voordeelpakket Samos Vin Doux
    UWC Samos
    6 Voordeelpakket Samos Vin Doux
    € 65,89*
    UWC Samos 12 Voordeelpakket Samos Vin Doux
    UWC Samos
    12 Voordeelpakket Samos Vin Doux
    € 131,34*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD